Joensuun Pyöräpaja

Moikka!

Joensuussa tapahtuu!

Elikkäs Joensuuhun ollaan perustamassa pyöräpajaa. Hommat ovat siinä pisteessä, että Joensuun kaupunki on lupautunut tarjoamaan tilan pyöräpajatoiminnalle kokeiluluontoisesti ainakin vuodeksi. Nyt tarkoituksena olisikin sitten löytää kaikki joensuulaiset, jotka haluaisivat tulla mukaan tekemään pajasta totta.

Lähdetään liikkeelle tällaisella kaikille avoimella keskustelutilaisuudella, jossa on ajatuksena ideoida, keskustella ja aloittaa konkreettisesti luomaan Joensuun pyöräpajaa.

Eli jos yhtään nappaa tulla messiin tekemään, niin saavuppa maanantaina 28.8.2023 klo 17-19 Carelicumin Auditorioon niin jatketaan aiheesta! Jos et pääse paikalle tai vaikka pääsisit mutta haluat ilmaista kiinnostuksesi asiaa kohtaa, niin voit laittaa suoraan mulle viestiä tai vastailla tähän topicciin.

27 Likes

Hei upeeta! Tulossa paikalle.

1 Like

Todella siisti homma! Hyvä Joensuu!

1 Like

Asuisimpa vielä Joenzoossa. Olis ollut mahtava juttu. Hienoa jos nyt toteutuu!

2 Likes

Hyvä Joensuu!!!

1 Like

Mainiota!

Tää olisi sitten huomenna! Tulkaahan kaikki kynnelle kykenevät niin saadaan polkaistua paja käyntiin!

2 Likes

Siis tämä 200%

Moikka!

Väliaikatietoja:

Joensuussa kokoustettiin eilen Pyöräpajan käynnistelyn tiimoilta. Paikalla oli niin ykistyishenkilöitä kuin järjestöjen ja kaupungin edustajia.

Tilanne on tämä:

Joensuun kaupunki tarjoaa tilaa Pyöräpaja-toiminnalle kokeiluluontoisesti 12kk ajanjaksoksi. Kaupunki tarvitsee jonkun “virallisen” tahon joka on ikään kuin tilan päävuokralainen. Tästä vastuun ottaa Joensuun polkijat nyt toistaiseksi ainakin. Joensuun polkijat ja kaupunki selvittävät vielä yksityiskohdat tilan käyttöä koskien. Paja tulee kuitenkin lähtökohtaisesti olemaan avoin kaikille ja kaikki ovat tervetulleita tekemään pajasta totta. Osallistuaksesi pajan toimintaan sinun ei siis tarvitse olla esimerkiksi Joensuun polkijoiden jäsen.

12kk kokeilun aikana on tarkoitus kehittää Joensuun Pyöräpajaa ja selvittää onko pajalle kysyntää ja löytyykö ihmisiä ylläpitämään pajaa. Eilisessä kokouksessa kävi hyvin nopeasti selväksi, että toteutuakseen tarvitsee Pyöräpaja ihmisiä, jotka ovat valmiina antamaan omaa aikaansa siihen, että pajaa voidaan pitää yleisölle auki. Siispä huutelenkin nyt täällä, että kaikki Joensuulaiset joita vähänkään kiinnostaa Pyöräpaja-toiminta, niin liittykääpäs Telegram-ryhmään jossa keskustelua jatketaan. Linkki ryhmään: Telegram: Join Group Chat

P.S. Sinun ei tarvitse olla mikään pyörämekaanikko tai ajokoira voidaksesi olla osana pajaa. Kaikenlainen osaaminen ja ennen kaikkea halu osallistua on arvokasta!

4 Likes