Ja hei, Ollaan sitten varovaisia siellä ulkona...

Pikkusisko on vierailunsa ohessa lainannut minun uutukaista fiksiä ja kovasti on touhusta kiinnostunut. Turvallisesti on ajanut, varovasti ja kypärä päässä. En vain muistunut varoittaa viimeisistä vaeltajista ja niiden jäljistä. Veti sitten äskettäin Hesarin ja Flemarin kulmassa etuvanteen ratikan kiskon uraan ja saman tien tangon yli pää edellä tonttiin.

Viereisen terassin kantaporukka sanoi nähneensä samassa paikassa jo kolmen pyöräilijän kaatuvan ja varttitunti siskoni jälkeen joku toinenkin pyöräilijä veti turvalleen siinä.

Suosittelen siis äärimmäistä varovaisuutta kiskotöiden kohdalla. Ohje pätee varmasti muuallekin, mutta erityisesti Helsinginkadun ja Fleminginkadun risteys tuntuu mieltyneen polkupyörän kiekkoihin. Alueellahan tosin on useitakin pyöräliikkeitä, joissa asian saa korjattua.

Ja sitten tosiaan pliis isännät: käyttäkää sitä kypärää, laittakaa se jarru… etenkin kun olette juopottelemassa. En halua lukea pannut-osastolta enää mitään ajoin ihan rauhassa, joku tyyppi hyppäsi eteeni ja ajoin seinään kun en enää hallinnut pyörääni varvaskoukuilla. Opetelkaa ajamaan sillä pyörällä.

En halua lukea chicagon kaltaisia juttuja.

Se flemarin ja hesarin risteys on muutenkin varsinainen murheenkryyni ATM. Miten kauan se on nyt ollut auki? Kuukauden? Kohta kaks?

Kypärään siirryin itsekin, aikani toilailtua ja uudenlaisen asennekasvatuksen saaneena. Alkoi vain näyttämään niin höntiltä autojen seassa sikailu ilman tuota munankuoren suojaa.

kohta ne sen onneks kiinni saa siitä flemari/hesari -risteyksestä, mut tietysti ne flemarille kääntyvät kiskot on uudet ja paskaiset ja liukkaat, joten olkaa varovaisia.

ja ainakin tuossa joku päivä hämmästelin et ne kiskot oli lievästi koholla vielä siitä ympäröivästä asfaltista - toivottavasti tasottelevat vielä.

nyt ku asia on esillä, niin kysyisinkin, että onko olemassa oikeasti ihan ok:n näköisiä kuuppakoteloita? jos on, niin missä ja mihin hintaluokkaan? tyhmäähän se on puhua ulkonäöstä ja turvallisuudesta samassa lauseessa, mutta varmaan moni muukin allekirjoittaa, että (lähes?) kaikki pyöräilykypärät on aivan vitun rumia.

viimeksi tuli painittua saman aiheen kanssa lumilautailun parissa muutama vuosi takaperin, ku oli pari kertaa tullut otettua sen verran takaraivo edellä, että silmissä sumeni ihan kunnolla. lumilautakypäröissäkään ei tainnut olla ku pari ihan siedettävää burtonia tarjolla.

http://www.dalsjogard.se/butik/images/820000.jpg ?

http://www.goaliestore.com/board/attachments/equipment-forum/2942d1148606442-i-think-i-finally-found-jofa-red-chincup-cage-but-smallredcage2.jpg ?

http://inventorspot.com/files/images/helmet_386860a.jpg ?

http://www.geekalerts.com/u/nfl-helmet-cap.jpg ???

Adult Super Hero Costumes - 80sTees ?

bugbear - 4 minutes ago » onko olemassa oikeasti ihan ok:n näköisiä kuuppakoteloita?
Ei.

Mustaa skeittikypärää tuntuu naisihmisetkin pitävän hyvänä vaihtiksena “niiden tyhmien tavallisten kypärien” sijasta. Onhan toi ihan jees, mut ei siinä ilma sisällä vaihdu.

EDIT:

Its as mun kuupansuojain-projekti on siinä tilassa, että kaikki tarralahjoitukset otetaan vastaan. Vink vink.

¡Carrera Carapacho!

:wink:

Casco Attack ja Giro Atmos on imho mielestä ihan siedettävän näköisiä.

cascossa olisi nimen myötä oikein tervetullut italodisco-lisä, mutta 230e retail kyllä tökkii. giro “ihan jees”, vaikka aika sporttinen kaveri onkin. outoo, et miten voi olla niin hankalaa tehdä simppeli hyvännäköinen kypärä.

Cinellin retro hairnet.

Joittenki mielestä tommoset on ihaninpia. 35 puntaa.

kjeh. sori on pakko jakaa vielä tämä:

Hairnet on sinänsä erittäin kuvaava nimitys tuolle kapistukselle, koska se tarjoaa suurinpiirtein yhtä paljon suojaa kuin normi hiusverkko. Faijalla taitaa tuollainen banaani ollakin jossain jemmassa.

bugbear - 2 hours ago » nyt ku asia on esillä, niin kysyisinkin, että onko olemassa oikeasti ihan ok:n näköisiä kuuppakoteloita?
Mulla on ihan ok-näkönen Limar-merkkinen kypärä. Mukava päässä, ilma vaihtuu. Intersportista taisin ostaa. Olisko ollu jotain vähän päälle 100€. Oli siellä halvempiakin, mutta ne ei [u]sopineet[/u] mun pään muotoon.

Hairnet -nakkinippukin on parempi kun ei mitään.Tai tällanen raastinrauta:

http://www.cyclecomponents.com/images/artiklar/CATLIKE602-L.jpg

Minusta on monin verroin munakkaampaa puuhaa ajaa (se mahdollisesti urpon näkönen) potta päässä kun ilman sitä.
Jos kuski suojaa päänsä, sillä varmaan on siellä sisällä jotain menetettävääkin.

Tahtoo sanoa että hauskimmat tyypit on monesti niitä joille se juttu ei oo aina näyttää niin viimesen päälle viileeltä. Ja jos nyt haluu tähän sotkea katu-uskottavuuden jotenkin, niin rupeehan toi ilman kypärää ajelu ja italolippikset oleen aika passé :wink:

Muttaaa…Jälleen kerran yksi henkilökohtainen valinta, käyttääkö vai jättääkö käyttämättä.

Ois mielenkiintoista kuulla mielipiteitä siitä miksi joku EI ehdottomasti käytä kypärää. Koska täytyyhän siihenki jotain syitä olla. Varmasti hyviä. Share, pliiide.

Kypärään hirttäytyminen jos tippuu kiipeilytelineessä?

Ei lasketa. Siinä on se klipsi, sen voi ottaa pois päästä ennekö menee telineeseen. Ja ihan minne vaan, paitsi pyöräilemään. Sillon se klipsi laitetaan kiinni (luin ohjeista).

Helmet hair?

Helmet hair voi olla ens syksynä kovinta ikinä. Mieti kun oot trendsetter.

NYT YRITYSTÄ, PRGL!
/ Seppo Räty

Se on joko tämä aito NJS-leimattu Keirin-kypärä:

Tai tästä vaan tällainen vähän aerodynaamisempi vaihtoehto:

http://farm2.static.flickr.com/1114/558132186_96ad4e902e.jpg?v=0

Nooh mutta empä tiedä, mun on pitänyt ostaa pitkään Bell Metro Pro mutta en oo vielä saanut aikaiseksi. Se on sellainen lipallinen commuter-malli.

Syyt: laiskuus ja rahan puute

Viimeseen kymmeneen kuukauteen en ole käyttänyt kypärää, kun olen ollut ulkomailla, enkä viitsinyt täällä ostaa kypärää, koska en tiedä, olisinko saanut kuljetettua kypärän takasin Suomeen. Ens viikolla kyllä ostan suojaimen ja piän sen visusti päässä.

Juuri tänään kaveri mailasi ja kertoi olleensa fillarionnettomuudessa viikonloppuna. Nyt hänellä menee kuulemma jo hyvin, muisti on mennyt kuulemma ainoastaan kahdelta viime viikolta. Sunnuntaina kaveri ei muistanut viimeisten kahden kuukauden tapahtumia.

Sori, pelottelutarinat on tyhmiä. Mutta pistää mietityttämään, jos lähipiirissä tapahtuu jotain köppäästä. Ei kypäräkään tietty kaikelta suojaa, mutta tuskin siitä haittaakaan on.

tviQ - 40 minutes ago » >Kypärään hirttäytyminen jos tippuu kiipeilytelineessä?
mullahan on aina potta päässä ajellessa, myös metsässä, jossa kerran ammoin jäin kypärästä puun oksaan kiinni. onneksi oli hidas vauhti, muutoin olis saattanut käydä niskaan. tuntui todella ikävältä enywey. jossain foorumilla tästä vaahtosin ja kohtalotovereita löytyi roppakaupalla.

tää tais nyt olla ns off-topiccia. tuleeko banaania.

Pääkoppa on se minne nykylääketiede ei oikein osaa järkätä varaosia. Mulla on jo kolme kypärää koristeena vuosien varrelta. On se kiva ku on styroksi murusina, eikä ohimoluu.

Bugbearille natsais tämä… Voin tuoda kun palaan ghettolasta…