ISO kammet JIS keskiöön

Onko jollain ollut pidempään tälläinen setup? Sheldon kirjoittaa aiheesta ja mainitsee, jotta natsaa mutta ketjulinjan kanssa voi olla säätämistä ja että kampien jatkuva irroittaminen voi lopuksi koitua kohtaloksi.

Kammet on pehmeää alumiinia, akseli terästä, pitemmän päälle kammet menee paskaksi kun niitä vääntää väärään akseliin kiinni.

Aivan sama mitä Sheldon-vainaa sanoo (Hui kauhistus! Nyt se Jussi dissaa Sheldonia….), mun mielestä ei kannata kun Michen Primato tai Campan Veloce ISO-viisteiset keskiöt maksaa alle pari kybää.

^Tuudittaudun tämän kappaleen tuomaan turvallisuuden tunteeseen:

^ Toi ei silti poista sitä tosiasiaa, että oikean ketjulinjan aikaansaaminen keskenään yhteensopimattomilla komponenteilla saattaa olla hankalaa. Mutta jos haluaa tehdä elämän itselleen vaikeaksi niin mikäpä siinä.

^ Tuota en kiistä. Onhan se hankalaa jo yhteensopivillakin komponenteilla (ainakin sieltä täältä dyykatyillä). Viittasin tuolla sitaatilla keskusteluun kampien mahdollisesti vaurioitumisesta.

Ketjulinja tulee muistaakseni noin 4mm ulommas ISO kampi & JIS akseli yhdistelmällä kuin ISO & ISO yhdistelmällä. Toki väärä viiste tarkoittaa ettei istuvuus ole täydellinen, mutta silti en ole mistään löytänyt ensikäden tietoa siitä että kammet menisivät rikki.

Tosin tuota ISO & JIS yhdistelmää kokeilleena voin sanoa etten kokeile enää, mutta ihan muista syistä kuin oletettu kampien pilallemeno. Oli “hauskaa” huomata kuinka usein 105-laatuisen ketjun saa poikki jatkuvasti hieman vinolla ketjulinjalla ajettaessa ja mun painolla ketjuun kohdistuvalla vedolla - siis vaihdepyörällä. Sama ketju onkin sitten kestänyt fiksissä hienosti.

Summa summarum: en onnistunut omia Recordin kampiani pilaamaan JIS installaatiolla, tosin kilsoja sillä tuli ajettua vain jokin 600. 102mm leveään keskiöön sijoittaminen silti IMO kannatti.

kai sitä pitää rauhoittua ja ottaa ajan kanssa taas kasaaminen. Se keskiön vaihtaminen tulee kyllä halvemmaksi…

Jos kampia runnoo riittävän monta kertaa kiinni väärään akseliin niin kyllähän se reikä siinä vääjäämättä muuttaa muotoaan (vrt. em. alumiini vs. teräs → teräs FTW!) ja väistämätön lopputulos, jonka saavuttamiseen toki voi mennä xxxx-kertaa kampien irrotus/kiinnitys, on se, että kampia ei enää saa kiinni mihinkään keskiöön.

Ovat siis rikki ja lopullisesti pilalla. Oliko kiva juttu? No ei ollut.

^ Kampi antanee ajan myötä periksi, vaikka viisteet olisivatkin samat sekä akselissa, että kammessa. Jos jokaisen kiinnityksen yhteydessä kampi uppoaa hivenen sisemmäs kuin edellisellä kerralla. Näin sen joskus ymmärsin. Joskus myös ajattelin, että teräksiset kammet on suorastaan nerokas keksintö.

Sama kahden asteen kulmahan niissä molemmissa pitäis olla, joten ei sen asentamisen pitäis niitä rikkoa. Mutta onhan se varmasti heikompi liitos, kun kammen sisällä on akselia vähemmän. Ja tietysti muutenkin epäsopivaa ja tuomittavaa touhua.

http://kuvat.keltainenporssi.fi/thumbnails/alkupkuvat/27968335-0.jpg

Vähentää ainakin sitä kampien kanssa kämmimistä.

http://www.johnsmachine.com/Portals/35/Reversible%20Torque%20Wrench.jpg

Vähentää ainakin sitä kampien kanssa kämmimistä.

Ja koska liittyy etäisesti aiheeseen, niin näin jokunen päivä sitten Lidlissä taas momenttiavaimen ja hintaan 24 pilkku jotain euroa. = ei ole varsinaisesti enää kallis, kun ko. työkalu on kuitenkin tarpeellinen esine.

Uskoisin, että voitelemalla ne sisäkalut sen toistotarkkuus paranee siedettävälle tasolle, ja momentin suuruusluokka tulee sillä ainakin suurin piirtein oikeaksi. Se useimmiten tosiasiallisesti riittääkin.

Tuure

-.-

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kertaalleen "pitkäks vedetyt Gipiemmen ratakammet (normaalisti 109mm keskiö tai 111mm Campa) käy nykyään hienosti Shimanon 107mm kasettikeskiöön. Seuraavan kerran vedän kyllä sit momenttiavaimella.

MrSticha - 9:53, 19.6.2014 » Olikos se niin, että jos iso-kammet on kerran kiristetty jis-akseliin, niin paluuta iso-akseliin ei ole? Kompliittina ostamassani ratapyörässä on Miche Primato (ei Advanced) kammet Shimanon 107 mm jis-keskiöllä ja ketjulinja todella pahasti ulkona. Pikaisesti mitattuna noin 48mm. Ei siis korjaudu 103mm jis-keskiöön vaihtamalla.
Eipä se paljoa maksa kokeilla toimivuutta iso-keskiön kanssa. [s]Eli 111mm iso vois antaa 42mm ketjulinjan[/s].

Edit. Tais mennä laskut ^tuossa hieman sekaisin. Jälkipolville tiedoksi, että 102mm Tifosi ISO antoi 42mm ketjulinjan vanhojen ISO Primatojen kanssa. Netistä löytyy tosin väitteitä että Tifosi/Token ISO ei ole oikeasti ISO, joten 102mm Campa saattaa toimia tai sit ei…