Imperial Pulkka

Tässä siis yksivaihteiseni “imperial pulkka” paria mutteria ja ilmoja vaille valmiina. Mielestäni onnistu ihan hyvin siihen nähden, että kaikki on tehty soluasunnon vessassa. Jos joku naapureista lukee tätä niin sori liuottimen käry! Nyt kun vielä osais liittää kuvan…

Mitäs pidätte?

ja hinnaksi tuli about 40 euroa, runko yms on pelastettu jätelavalta.

Haarukasta päätellen joku vanha Helkaman raato löytänyt uuden elämän. Kierrätystä täytyy aina arvostaa. Ei tainnut olla kuitenkaan ensimmäinen maalausduuni? Kuvioiden teosta olisi kiva kuulla. Itse väsäsin ekaan itse maalaamaani runkoon raitoja ihan vaan vetämällä maalarinteipit pohjalla vedetyn maalipinnan päälle :smiley:

juu Helkama Kulkuri on kyseessä. Kuviot tein siten, että vedin ensin rungon punaiseksi, sitten leikkasin kartongista sopivat palaset ja vetäsin maalarinteipillä kiinni. Loppurunko sitten sanomalehden peittoon ja harmaa väri päälle. Mustat raidat on maalitussista. Se onkin sitten vaikeampi juttu vedellä viivoja tollaseen pyöreään runkoon… varsinkin kun ei tajunnu tehdä sapluunoista suoria jotta olis saanu rajotettua tussin jälkeä teipillä. Kartonki jää aina vähän irti rungosta vähintään kuitutasolla, ja maalikin saattaa imeytyä siihen jonkun verran joten se ei todellakaan ole paras mahdollinen tekniikka. Tuollaisenaan nuo mustat viivat harmaan ja punaisen välissä on enemmänkin juuri epätarkkuuden peittämistä kuin yksityiskohtia. Seuraavaan projektiin meinasin käyttää esimerkiks sellasta kalvoa jolla joskus ala-asteella päällystettiin kirjoja ja vihkoja. Siinä olis se liimapinta toisella puolella ja on ainakin vesitiivistä, joten vois saada todella tarkkoja kuvioita.

Tanko ei varmaan oo maailman mukavin. Toivottavasti lokarit ei lentänyt roskiin, ne on näillä säillä aika ehdottomat. Maalaus on siisti.

Pyöräytä tuo droppi takas toisinpäin Ines-tyyliin:
http://www.cyclelicio.us/images/ines-brun.JPG

kontaktimuovi on suunniteltu pysymään kiinni, joten se ei välttämättä ole paras vaihtoehto, liima jää ikävästi kiinni pintaan ja/tai repii vanhan maalin irti. Mene mieluummin suoraan maalikauppaan, askarteluliikkeeseen tai pienoismallikauppaan ja kysy niiltä ohjeita, kuinka tehdä tarkkoja sabloonoita.

3M:n magic teippi ainakin lähtee irti, muistaaksein sinisessä pakkauksessa myytävä oli heikompiliimaista kuin vihreä. Tosin vihreäkin lähtee hyvin irti. Helppo leikata muotoon. Vetäsee tolla reunat ja loput voi maskata vaikka jollain paksummalla kamalla. Tosin on noita kai ihan oikeitakin maskauskalvoja olemassa.