(ikuisuus) Projekti: Nishiki Int. konversio

tässä mitään järkeä ole ollut…

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1320_39982742953_5069_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1320_39981427953_4632_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1596_41398842953_469_n.jpg

https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1932_43296222953_6763_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/12436_174034152953_8054851_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/67496_441397122953_5871587_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/67693_441397162953_2517472_n.jpg

tykkään! joku räädi meininki tässä viehättää :slight_smile:

Vasaramaalista iso plussa! Käytitkö ihan tavallista siveltävää Hammeritea? Jos käytit, niin millaiset pohjatyöt teit? Maalasin oman arkipyöräni Hammeritella ilman mitään pohjamaalausta tai muuta, ja nyt maali tuntuu hilseilevän irti pienistäkin osumista. Rungon edellinen omistaja oli ymmärtääkseni hionut tai harjannut teräsharjalla maalin pois, joten runko oli aika sileä. Olisi varmaan pitänyt karhentaa reippaasti ja ehkä käyttää jotain pohjamaaliakin.

sudin suoraan Hämmeriä teräksen pintaan. Otin orastavat ruostepilkut veks hiomapaperilla ja tinnerillä putsasin mahdolliset rasvat vielä veks. Vasaralakan etu on se että pinta näyttää hyvältä(jos tykkää) riippumatta siveltimen jäljistä tai pienistä valumista. En osaa vielä sanoa miten hyvin pysyy mutta odotukset on korkealla.

…ilman mitään pohjamaalausta tai muuta, ja nyt maali tuntuu hilseilevän irti pienistäkin osumista.

On tosiaan olemassa “tartunta pohjamaaleja”, jotka on siis tarkoitettu vaikeasti tartuttavan pohjan ja pintamaalin väliin. Tuollaiseksi vaikeasti tarttuvaksi pohjaksi voi laskea aiemman pulverimaalauksen, alumiinin, sinkatun pinnan ja oikeastaan jopa myös liian sileän pinnan. Niitä nimenomaan tartuntapohjamaaleja kannattaa oikeastaan aina käyttää, jos edes vähänkin epäilee pintamaalin tarttuvuutta.

http://www.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=60-9111

Kommentoidaan nyt, että Nishikin aihiossa oli aika hyvä maali päällä jo valmiiksi. Tuo olisi voinut hyvin mennä pelkällä paikkamaalaamisellakin. Ainakin kuvan perusteella asia oli näin. Suihkutitko runkoon sisälle Dinitrolin tai Tectylin “ML” suoja-ainetta ?

Tuure

-.-

Nishikissä oli mitä parhain maali päällä ja kuten alussa totesin niin ei tässä “kokeilenpas kaikkea” projektissa alunperin mitään järkeä ollutkaan.

Poistelin siitä näitä turhia härpäkkeitä matkan varrella kuten seisontatuen kiinnityksen, takavaihtajan korvakkeen, takajarrun kuoristopparin, tavaratelineen kiinnikkeet, kuoriohjurit vaakaputkesta sun muuta silloin mielestäni tarpeetonta.

Ymmärrän nyt että tällä syntisellä projektilla ei homoavioliittoon mennä, saati sitten adoptio-oikeutta saa. Ehkä Pietari voisi punnita tätä uudelleen jos saisi vaikkapa ylimääräisen älykkyskohtauksen ja tajuais suihkutella putkien sisälle jotain.

Rosapunaniksi en kuitenkaan maalannut koska se on selkeesti tyttöjen väri.

…selkeesti tyttöjen väri.

Huoh, onneksi tuo omien pyörien vaaleanpunainen on nimeltään “hallon” ja siis vadelmana se on täysin selvästi “sukupuoli neutraali” väri. Kyllähän minä noita kuvia katsoin, mutta oikeasti huomio kiinnittyi lähinnä tuohon väriin, siitä pyörästähän on tosiaan lähtenyt irti nuo kaikki pikku kilkkeetkin.

Otitko ne pois hiomalla, vai kuumentamalla ?

Mielenkiintoista, että pulloteline oli kiinni pannoilla, vaikka siinä on ne juotetut insertitkin. Ilmeisesti korkeus on ollut väärä.

===

Tässä elämässä saa aika monta syntiä anteeksi, jos suojaa teräsrungon kuitenkin ruostumiselta, ja pistää joka paikkaan väliin sitä alumiinitahnaa. Nastarenkaista päätellen pyörä toimii talvipyöränäkin, ja se on pyörälle sangen ankaraa.

Olen nytkäyttänyt omia projekteja eteenpäin ainakin niin, että tallissa on jo se 30 litraa noin 30-35% suolahappoa ja olen jo ostanut biltemasta tämmöisen isokokoisen uutta tuotantoa oleva 99,5% sinkki jöötin. Sen kun liuottaa suolahappoon, niin sinkkikloridiliuosta on sen jälkeen näihin pinnoitus puuhiin. Jos sinkatun pinnan päälle suihkuttaa heti liuoksesta nostamisen ja kuivaamisen jälkeen näitä kuumankestäviä alumiinimaaleja, joissa on 99,5% alumiinia, niin luulisi kevyellä tohottamisella syntyvän kiinni sintraantunut sinkki-alumiini passivoitu pinta. - Asia on täysin vielä kokeilematta, kunhan tässä visioin vain lennokkaasti.

Seuraavaksi täytyy löytää sopivan kokoisia muovialtaita, johon mahtuu koko pyörän runko. Jokin matala astia siis, ja siihen runko kyljelleen, ettei liuosta kulu aivan tolkuttomia määriä.

Jos laittaa omat sinkkaus vehkeet itselleen, niin niillähän voi sitten sinkata aivan kaikkea muutakin mahdollista vanhoista takorautaisista puutarhavälineistä lähtien. Ei kai siinä ole muuta niksiä, kuin se riittävän pieni virta ja jännite, ettei pinta pala mustaksi. Aina sitten sinkin tai aluminoidun sinkin päälle se tartunta pohjaväri, ja pintavärinä pysyy senjälkeen vaikka mikä kili-kali fluorimaali.

Yleensä kai järjestys on se, että pohjamaalin tulee olla ksyleeni ohenteista, silloin se pintamaali ei keitä sitä ylös. Jos pohjamaali on tärpätti ohenteista, niin liuottimeltaan tehokkaampi ksyleenipohjainen pintaväri saa sen kupruilemaan. Pohjamaalissa täytyy siis olle tehokkaampi tai vähintään yhtä tehokas liuotin perustana, kuin siinä pintamaalissa. Sillon se tarkoittaa, että pohjamaalin liukoisuus on huonompi kuin löperömpää liuotinta sisältävän pintamaalin. Näin sen ei sitten pitäisi kiehua. Asia on aika selvä, kun sitä hetken aikaa ajattelee.

Hammer ja Hammerite ovat eri firmojen maaleja, ja toinen on ksyleeni pohjainen ja toinen on tärpätti pohjainen, näin jotenkin muistelisin. Googlaamalla se asia selviää. 9 desin purkin (yhteensä) näitä teollisuuden käyttämiä 2-komponentti uretaanimaaleja saa noin 30 eurolla RTV:ltä. Ostin tuollaisen purkin ja sävytytin sen mustaksi, kun maalasin autosta taka-akselin uudelleen. Pinta on edelleen aivan virheetön. Pikkuisen siinä siveltimen jäljet näkyvät, kun en ostanut sopivaa kallista erikoisohennetta maalille, se kun olisi maksanut 30 euroa / litra sekin. Pinnasta tuli kuitenkin erittäin kova, en ole nähnyt noin hyvää maalia missään muualla. Maalin pohjasävy oli lähinnä kaurapuuron väristä läpikuultavaa limaa, joten sen kai voi sävyttää vaikka millä jopa sangen vaalealla ja kirkkaallakin pigmentillä. Jokin superlon tela voisi tuottaa täydellisen rypytetyn muovipinnoitteen kaltaisen pinnoituksen tuolla maalilla.

Maali on sitten aivan järjettömän pahanhajuista, ja jo auton alla saatu kevyt altistus vähäiselle hajulle sai pään jo heti särkemään. Ei kovin ystävällistä ainetta. Seuraavalla kierroksella käytän naamaria. Tai ostan vaikka raitisilma kypärän. (sille olisi jatkossa muutakin käytöä) Sisätiloissa tuota ainetta ei voi käyttää, mutta ulkona kyllä, kunhan kohde on myötätuulen puolella siinä maalatessa. Ensi kesänä maalaan sillä etupään tukivarret ja apurungon autosta, samoin kai pyöränkeskiöt ja sen semmoiset ruostuvat kohteet.

Voin kaivaa maalin nimen esiin, jos se jotakuta kiinnostaa.

===

Itsestä alkaa vähän tuntua, että pyöriin kannattaisi melkein aina oikeassa maalaamossa laitattaa valkoinen edullinen pulverimaalaus pohjalle, ja aloittaa sitten itse jollain pikku pensseleillä ja sen semmosilla pikku teippauksilla siihen päälle se somistelu ja raitojen tekeminen. Olen funtsinut, että uusien ja vanhojen pyörien varsinaisen ulkonäkö ero johtuu lähinnä siitä, että uusissa puörissä ovat maalaukset vain aina niin yksityiskohtaisia ja tarkkoja, ja vanhoissa pyörissä on niitä suuria yksivärisiä pintoja. Siksi vanhat ja uudet pyörät näyttävät niin erilaisilta silmään. Jos vanhaan teräsrunkoon jaksaisi hiplata modernin näköisen maalauksen, sekin kyllä näyttäisi aivan uudelta pyörältä.

Se on tietenkin siitä kiinni, mitä sitä haluaa ja mihin sitä pyrkii.

Pulverimaalaus on vain jonkin sortin muovia, ja tarttuuko siihen päälle enää mikään muu kuin teippi ? Muhvin reunan nyt korostaa vaikka millä, reunan kolo kyllä suojaa huonostikin pysyvää maalausta, mutta se muu koristelu vähän mietityttää. Toisaalta, onhan se märkä maalikin kuivuttuaan kyllä jonkin sortin muovipolymeeriä, ja tarttuuhan se uusi maali siihenkin pintaan…

Voisi tietenkin ostaa kynäruiskun vaimolle lahjaksi… voisi tulla niin kärsivällistä ja hienoa piperrystä, että itselläni surkastuisivat siemenjohtimet jo pelkästä ajatuksestakin. Meillä on kärsivällisyyden asteessa dekadi luokkaa oleva ero, ja asia vähän vaivaa minua. Tässä suhteessa pitäisi omaa henkeä ja mieltä vähän vielä hioa lisää. Nyt sitä heti irrottaa kuin Wagner possu, kun alkaa vähän vastustamaan. Tuntuu, että piirre vain pahenee kun tässä vanhenee. Heti on hanskat lattiassa ja kirous huulilla. Kasvun paikka kai tämäkin asia on.

===

Olen viimeaikoina haahuillut verkossa Pegorettin pyöriä katsomassa, ja niiden ulkoasu on… en osaa edes heti suoralta kädeltä sanoa, että mikä. Mitä enemmän niitä katselee, sitä enemmän niistä kuitenkin pitää. Pyörän voi siis somistaa grafiikalla, joka hipoo jo liki naivismia. Ei ole näemmä pakko ottaa tätäkään asiaa niin vakavasti.

http://www.abovecategorynews.com/2009/01/pegoretti-responsorium.html

Kun Crescent kilpapyörämalliston viimeiset ja lopulliset kuolinkouristukset alkoivat 90-luvun puolivälin jälkeen, niin niiden maalaukseen alettiin kiinnittää enemmän huomiota. Tulos ei ollut aivan kelvoton. Tuossakin on yhdistetty vanhaa henkeä ja uutta maalaustapaa, kyllä tuon silmänräpäyksessä Crescentiksi tunnistaa, johtuuko se sitten tuosta oranssista väristä vaiko mustavalkoisesta ruudutuksesta, sitä en osaa sanoa:

http://212.112.179.20/images/44/4425192012.jpg

Johonkin tuohonkin suuntaan voisi itse tätä omien pyörien uudelleen maalaamista yrittää viedä. Välillä sitä on sitä mieltä, että kaikki täytyy entisöidä aivan ennalleen, välillä sitä ajattelee, että ei muuta kuin vapaasee liitoon vaan ja tekee sitä mikä itsestä näyttää hyvältä.

===

Palataanpa aiheeseen:

Nishikissä ei ole edes nimeä näkyvillä ? Onko tarkoitus jättää se kokonaan pois ? Nishiki on minusta niin hieno pyörä, että kyllä siinä pitäisi se nimi kuitenkin olla näkyvissä jossain muodossa ihan kokonaisena. Vaikka ihan vain käsin ja sellaisilla japanilaistyyppisillä harakanvarpailla kirjoitettuna.

Tämäkin on tietysti makukysymys. Rauta maalin alla kuin kuitenkin ihan ehtaa tavaraa, eikä mitään halpaa vesijohtoputkea.

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin tuo nykyinen pintamaalaus vaikuttaa kuitenkin vähän nyt oikaisulta. Pyörä alla on oikeasti todella hyvä, eikä mikään hitsattu halparunko. Olet tehnyt valtavan ison vaivan poistamalla nätisti nuo ylimääräiset kilkkeet ja siivonnut rungon puhtaaksi nykykäyttöön tarpeettomista ohjaimista ja muusta sälästä. Kyllä tuo olisi ansainnut nyt vähän ehkä kunnianhimoisemman jatkon tuon maalaamisen saralla. Näin minä vähän sydämessäni ajattelen. - Minä ajattelen, että Sinulle minä voin tämän myös sanoa.

Uusi valkoinen, tai vaalea papyrus-pergamentti-mitälie hennon linnunmunan värinen tyylikäs ja ankaran yksivärinen pohja ensin maalaamossa alle tyyliin 60 euron sijoitus, ja oma kynäruisku tai muu ankara teippien sipistely askarteluveitsellä. Päälle kunnon vaikkapa japanilaistyyliset grafiikat, kun aihio on kuitenkin aito japanilainen vanha Nishiki. Tuo nimi sentään kuitenkin tarkoitti juhla-asuun pukeutunutta.

Tai ottaa grafiikkamalleja vaikka siitä täälläkin joskus esitellystä valko-keltaisesta Yamagughista, sekin oli hieno. Oli miten oli, tuo Nishiki olisi ansainnut minusta nyt sen, että siitä maalamisesta tulee ihan oma ja uusi projektinsa noiden mittavien runkomuutosten jälkeen.

Tuure

-.-

Onko ajatuksena se, että laadukas käyttöpyörä ei ehkä kiinnosta varkaita, kun se on pensselillä yksiväriseksi maalattu ? Näkökulma kyllä tämäkin.

Tuossa on minusta jotenkin japanilaisen näköinen maalausmalli, valkoinen runko ja vain se emäputki on punainen. Hiukan sitten punaista lisäksi tuossa tangon teippauksessa.

http://ciclimonasteria.com/start/?page_id=187

http://ciclimonasteria.com/start/wp-content/gallery/nishiki-royal-olympic/nishiki001.jpg

Tuure

-.-

Tuota voisi soveltaa suoraan tankoon siten, että emäputken väri on sama kuin tuppien väri. - Ja tätä ei siis pidä missään tapauksessa pitää minään tungetteluna, kunhan vain nakkelen ehdotuksia ja töykin projektiasi (minun mielestäni) sen vaatimaan arvoiseensa suuntaan. Se pyörä ON yhä edelleen aito Kawamura Nishiki. Sen pitäisi myös näyttää siltä.

Kaasulla irroittelin kilkkeet juotoksista, se jälkeen viilalla ja santapaperilla viimeistelin.

Kuten ehkä aavistelitte on ollut ns. kokeilu/projekti/testipyöränä jonka parissa olen testaillut erinäisiä toimenpiteitä ja niiden vaikutusta ties mihin. Se että pyörä sattuu olemaan juurikin tämän Nishiki on periaatteessa puhdasta sattumaa.

Nykyinen vihreä Hammerite vasaralakkaus on osa tätä jatkumoa jolle loppua ei ole vielä näkyvissä. Fillarin olemushan (ja käyttö) on jossain baaripyörän ja talvirassin välimaastossa ollut jo aiemmin. Nyt maalasin sen koska olen tällä hetkellä kiinnostunut maalamisesta, mm. pantografien ja muhvien esiinpiirtämisestä. Mielestäni pyörä tai paremminkin “pyöryys” tulee esiin brändin takaa kun heittää tarrat veks. Se antaa fillarille täysin oman identiteetin.

Mutta tämä on vasta pohjamaalaus, harkitsin tuota emäputken maalaamista nimenomaan punaiseksi (tai valkoiseksi) äsken runkoa hypistellessäni. Pinstrippauksen opettelu pyörii päivittäin mielessä myös. Muhvit punaiseksi/valkoiseksi-> british racing green…

Kunnioitan yleisesti alkuperäisiä graffoja, decallssejja ja maalauksia. Mutta tämä ei estä sitä ettenkö voisi ja haluaisi tehdä demoja jollain vehjeksillä. Tarkoitus ei ole niinkään tuottaa esiin rungon japanialaista alkuperää tai jotain sinne päin. Paremminkin tarkoitus on seurata ja toteuttaa intuitiivisuuteen perustuvaa omaa nykykäsitystä siitä miltä juuri tämän fillarin pitäisi näyttää ja olla juuri nyt. Japsilandia ja “Nishikiys” ovat osa tätä intuition horisonttia josta kasseista lähtevä ns. pallitunne hakee ratkaisujaan.

muhvit saivat värin, vedetään vielä toiseen kertaan kunhan kuivuu.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/69813_444083112953_6141625_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/33906_444083122953_651806_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/69859_444083162953_644212_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/72425_444083857953_1526506_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/76353_447278447953_3972198_n.jpg

Vasaralakka on ollut jo pitkään mietinnässä. Jotenkin kynnys lähteä edes puhaltamaan+pulveri on noussut. Mutta siis vasaralakka on hieno tuote. Tulee jotenkin semmonen iskurityöläishenki. Hieno väri ja oranssit muhvi sopii hyvin.
Hyviä huomioita maalauksesta Tuurelta.

Piti kommentoida jo aiemmin, että onpas vasaralakko hauskan näköistä ja erinomainen värivalinta. Muhvien maalaamisen jälkeen on nostettava hattua vielä lisää. Vihreää ja oranssia! Sikamaisen törkeää, mutta hienon näköistä!

Mainio projekti myös. Itse diggailen suuresti näistä “katsotaas mitä käy” -meiningeistä. Internationalissasi on muuten paljon siistimmät muhvit kuin omassani. Näyttää muutenkin enemmän prestiisimallilta kuin omani.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/58041_466344097953_7254317_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/71601_447278492953_1812410_n.jpg

^ Tuon keltaisen vuoksi olen yhä enemmän fanisi! Törkeän (ja törkeällä tarkoitan törkeää) hyvän näköinen.

edit: jäbähän on ohjainlaakerissa!!1

katos, kalansilmäfoto pajaan

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/67851_466344132953_1364805_n.jpg

https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/63922_466344157953_883797_n.jpg

Onpa hienon näköinen! Vasaralakan ja hyvien värien yhdistelmä istuu silmään ja fillarista on selvästi karsittu kaikki turha ja ylimääräinen, muttei liikaa.

Minkälainen kiinnitys lokarilla on aisaansa ja metsästitkö aisat jostain vai taitoitko itse?

Moro! Mua kiinnostais mitkä (talvi)renkaat tuossa on alla?

Gummit on Continentalin Nordic Spike 240 42-622, tosin leveys ei ole sinne päinkään. 32mm kumin reunasta reunaan, 37mm nappulasta nappulaan.

Loksut on itse asiassa modatut Nishkin alkuperäiset rosteriloksut.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/215643_10150150870707954_3062477_n.jpg

maalatut kammen reiät