Idioottivarma kampi+ratas-yhdistelmä / kestävät rattaan pultit

Pahoittelen sekavaa otsikkoa. Kuvittelin lainapuhelimen kameralla tekeväni simppelin how-to:n aiheesta “Kuinka keskitän eturattaan”, mutta kysytäänpäs sitä ennen viisaammilta mielipidettä / neuvoa. Jäi meinaan vaivaamaan, voiko tähän liittyviä vastoinkäymisiä jotenkin välttää ja tehdä koko prosessista jotenkin helpomman.

Pääasiallisessa pyörässäni eturattaan mukana tulleet pultit + vastinkappaleet, ovat molemmat kuusiokolokantaisia. Eli eturattaan saa kätevästi kiristettyä kahdella kuusiokoloavaimella. Näppärää.

Ikävä kyllä minulla ei ole vastaavia pultteja enempää, joten käytin kuvan kaltaisia vermeitä Pösöä elvyttäessäni:
http://www.trackstarnyc.com/shop/images/bolt.jpg

Viilasin katkaisutaltan pultin vastinkappaleen hahloon sopivaksi ja rupesin kiristelemään keskittämääni ratasta. Sama homma kuin normipyörässä, mutta eri työkaluilla. Lopputuloksena minulla on muuta kappale katkenneita pultteja (ja verisiä rystysiä. Ihmettelin aluksi, mistä keskiöön on roiskunut punaista maalia…).

Eli pähkinänkuoressa:

  1. Onko syytä kiristää rattaan pultit apinanraivolla? Kohtuudella kiristäessäni olen saanut viimeistään skidatessa liikkumaan lähtevän rattaan.

  2. Ovatko laadukkaammiksi todetut (ja hinnakkaammiksi havaitut) kammet + eturattaat sellaisia, että vasemmassa kammessa (mikä onkaan spiderin suomennos tässä yhteydessä) olevat viisteet sopivat niin hyvin yhteen esim. saman valmistajan rattaiden kanssa, ettei ole tarvetta kiristää näitä pultteja niin pirusti (vaan ratas pysyy kohdillaan ilmankin)?

  3. Mistä saa edullisesti lisää pultteja… Idioottivarmoja (=kestäviä + kuusiokolo molemmissa kappaleissa. Ei tunnu löytyvän ihan joka liikkeestä) sellaisia.

On vähän sellainen fiilis, että joku komponenttivalmistaja voisi keskittyä tekemään pyörän osia ihmisille, jotka saavat kaiken hajalle.

Onpas kummallista.

1)Vastaan että ei tarvitse kiristää apinanraivolla. Sellainen napakka kiristäminen riittää.

2)Mulla on kimpassa Suginoa/Shitmanoa, Suginoa/Suginoa ja Campaa/Campaa. Hyvin ovat pysyneet normipultit kireällä kesät talvet.

3)En tiedä :slight_smile:

Jep, kuten Jouni jo totesi, kuulostaa vähän oudolta. Munkaan mielestä niitä pultteja ei tarvitse kiristää miten super-tiukkaan. Ja kyllä rattaan pitäisi periaatteessa istua kammissa kiinni niin hyvin että se ei siinä pääse juurikaan hölskymään vaikka pultit ei olis edes paikoillaan. Eikä ton pitäisi myöskään liittyä palikoiden valmistajiin, kyllä ne standarditmitat on samat kaikilla jos vaan bcd on sama.

Velosport ainakin varmasti löytyy oikeita yhdelle rattaalle tarkoitettuja ‘rata’-mallisia teräspultteja ja ihmettelen jos niitä ei löydy myös vaikka Hors Categoriesta tai Kumiluodistakin.

Edit.
Voi tietenkin olla että vanhat alumiiniset pultit, jos sulla olis sellaiset, eivät vaan ole niin kestäviä kuin uudet teräspultit.

^^ ja ^ kiitos vinkeistä. Pikaisen jääkaappimagneettitestauksen perusteella käyttämäni pultit eivät olleet terästä. Ehkä tässä syy niiden hajoamiseen. Ihmettelinkin, miten sain kiristettyä parilla kuusiokoloavaimella kireämmälle toiset pultit ilman tällaista ongelmaa.

Olen käyttänyt pääasiassa Uusix-verstaiden käytettyjä kampia ja ties mistä kerättyjä rattaita, joten niissä voi olla vähän toleranssia. Meinaan vaan, että aika paljon ne tuntuvat liikkuvan ratasta keskitettäessä. Mutta enpä ole kokeillut, miten hyvin rattaat istuvat laadukkaampiin kampiin: jos istuvat hyvin pultteja hirveästi kiristämättä, ei niissä varmaankaan ole keskittämisen tarvetta.

Ensi viikolla pulttiostoksille.

Jos käyt Horscategoriessa, kannattaa soittaa ensin. Nettisivujen saldot ei aina täsmää, mutta palvelu on kyllä mainiota. Kauppa on kai just muuttanu lähikortteliin.

Rasvasitko kierteet ennen asennusta? Jos kierteitä ei rasvaa, niin vastakappaleesta täytyy pitää kiristäessä kiinni hampaat irvessä, että se ei lähde pyörimään pultin kanssa.

Olisivatkohan pultit vaan liian pitkät? Prikkaa väliin niin kierteet ei pohjaa. Pohjanneet kierteet jäävät löysälle.