Hyvä liima ulkorenkaan korjaukseen

Suokaa anteeks jos asiaa on käsitelty muualla mutta en mä ainakaan löytänyt.

Ongelma. Asensin ulkorengasta vanteelle ja onnistuin siinä vittuuntuneena säheltäessäni ilmeisesti repimään sen kulutuspinnan pieneltä matkalta irti renkaan rungosta.

Näyttää about tämmöiseltä:

On kyllä mahdollista että toi oli irti jo valmiiks. Rengas on Challenge Grifo XS. Liian kallis rengas, vituttaa. Mut en jaksa ruveta sekoilemaan palautusten kanssa koska välini saksalaisiin eivät tällä hetkellä ole kovin hyvät - erinäisistä syistä johtuen. Haluaisin siis vain liimata irronneen pätkän takas. Epäilen myös että tulen törmäämään tähän ongelmaan uudelleen ennemmin tai myöhemmin.

Makailen himas kipeenä ja on aikaa selata internetsii. Löysin selkeän korjausohjeen tuolta: klik

Ameriikan poika käyttää tämmöistä liimaa:

Mutta mikä Suomessa myytävä liima sopii tuommoiseen tarkoitukseen?

Kontaktiliima? Pikaliimalla olen paikkaillut ulkorenkaan halkeamia, mutta sitä ei parane sotkea luonnonkuituihin.

e: pistäppä hakuun e-6000

“risat stiflat solella fiksaa”

http://top12.se/20226-5389-large/liquid-sole-flytande-gummi.jpg
Luin muuten otsikon “Mistä ilma ulkorenkaan korjaukseen?”

Vaikka tuubiliimaa.
Challengeista irtoaa kulutuspinnat turhan helposti ja alkujaankin voivat repsottaa.

^ Sanopa muuta. Kuvittelin et ne olis Made in Italy mut ei edes oo.

Jääkö tuubiliima tahmeeks?

Ja Odie: onks toi testattu homma?

Minä suosittelisin tota solea edelleen, tarkoitettu kumin ja luonnonmateriaalien liittämiseen. Ja toisin kun tuubiliima, ei oo tarkoitettu irroitettavaksi…

Ei oo kulutuspintoja tullu liimattua, mutta kengänpohjat pysyy kiinni melko tiukasti.

Ok kiitos evribadi. Ehkä koitan sit Solea.

Mull Dundane - 10:56, 5.2.2014 » pistäppä hakuun e-6000
No niin juu. Hyvä minä.
Konsta - 10:59, 5.2.2014 » ^ Sanopa muuta. Kuvittelin et ne olis Made in Italy mut ei edes oo. Jääkö tuubiliima tahmeeks? Ja Odie: onks toi testattu homma?
Olikohan thaimaassa tehtyjä, mukavahan se on myös kun lähes satasen FMB:ssä lukee kulutuspinnassa Made in Thailand

Ei jää tuubiliima tahmeeks. Monissa käsintehdyissä tuubeissa kulutuspinnat liimataan jollain liimalla joka on poistettavissa jos kulutuspinnan haluaa vaihtaa. FMB ainakin jossain vaiheessa tarjosi kulutuspinnan vaihtoa.

^ Kyä kyä Thaimaa on. Näyttäis muuten olevan FMBssä iha sama kulutuspinta ku näissäki. Jostakin syystä on miellyttävämpi laittaa vanteelle vaikka Veloflex ku sen paketissa sentään lukee joku OIKEA valmistusmaa.

Jaa että tuubiliima. Hmm…

^ Eiköhän mikä tahansa kumin liimaamiseen soveltuva liima toimi, käyttää sitä mikä helpoiten saatavissa.

Liquisole on tollasiin parasta liimaa mitä oon ikinä käyttänyt. Maksaa myös tarjoustalossa 6€ tuubi ja on riittoisaa. Itse liimaan myös skeittikenkiä ulkoisesti kuluvilta osilta siten, että liimaa pintaan, ja kestää kulutusta myös erinomaisesti, ja pysyy kuitenkin joustavana.

Tuubi LiquiSolea ostettu. Testailen tuossa illemmalla.

Hyvä lanka. Omista pinta repsottaa myös. Ja etukumikin oli puhjennu ilmeisesti lumen jäätymisen tms. vuoksi. Toivottavasti ei tarttee muuten paikata ulkokumia.

No niin. Lähtötilanne:

Luin ohjeen. Levittelin LiquiSolea rakoihin. Annoin kuivaa puolisen tuntii. Painelin kiinni ja putsailin suurimmat ulos tursuavat liimat pois. Sit laitoin päälle palat suojapaperia (sitä semmoista tarra-arkin takaosaa johon ei mikään liima tartu). Ja kalastajanlankaa kiristykseks ku en viittiny ruveta teipin kanssa sottaamaan. Jätin kuivamaan yön yli.

Tadaa! Liimaa oli vielä pursunnut puristuksessa suojapaperin alle mutta ihan tarpeeks siisti lopputulos mulle. Vaikuttaa pysyvän kiinni, toivottavasti kestää ajoa myös. Todettakoon kuitenkin että ei varmaankaan menis Thaimaan laadunvalvonnasta läpi. Että mun osalta valmistusmaarasismi loppui tähän.

Yhteenveto. LiquiSole käy tarkoitukseen hyvin. Kiitos kaikille.

Siistiltä näyttää. Raportoihan kestosta.

nättii jälkee.

eränenki appruuvaa.