Hyvä ketjunkiristin maastosinkulaan?

Olen kasaamassa maastosinkulaa vaihdepyörän rungosta. Osaisiko kukaan ehdottaa hyvää ketjunkiristintä, joka tulee takavaihtajan korvakkeeseen ja oikeasti pitäisi ketjun paikallaan? Mulla on joskus ollut vastaavassa käytössä Rohloffin (törkeän kallis) kiristin, mutta sillä ainakaan ketjut eivät kovin hyvin pysyneet paikallaan maastoajelussa.

http://www.on-one.co.uk/imgs/products/440x380_constWH/FSOOSSD_P1.jpg
Kannattaisiko ostaa joku ylläolevan kaltainen perus On-One tai vastaava halpa kiristin, vai löytyisikö hommaan joku paremmin toimiva laite?

Multa löytyisi Trickstuffin epäkeskokeskiö, mutta sen kanssa on ollut turhan paljon säätöä, mieluummin laittaisin pyörään normikeskiön ja ketjunkiristimen.

Kiekotkin on valmiina, muuten harkitsisin Eno-napaa.

Surly Singleator = Paras

Kampi - 14:39, 15.4.2013 » Surly Singleator = Paras
Kiitos vastauksesta. Olisko jotain perustelua tälle?

Lyhythäkkinen Shimanon vaihtaja. Perusteluna oma kokemus ja miljoonat kilsat vaihdepyörissä joka päivä.

Toi On-One ainakin kuuluu “Älä ikinä osta”-topicciin. Rissan sanka löystyi jatkuvasti ja tarrasi ketjuun kiinni. Liian heikko jousi myös.

DMR Simple Tension Seeker esim. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=10009

Puhtaasti nettiarvostelujen pohjalta päädyin itse tähän. Kokemuksia tosin ei ole kuin parin lenkin verran jolloin kyllä toimi ok. Miinuksena renkaan irroitus tuon kanssa on hieman hankalampaa, sillä tuo on myös pikalinkussa kiinni. Siitä en myöskään ole varma toimiiko läpiakselin kanssa. Tuo on siis itsellä läskipyörässä kiinni.

Jos muuten haluat siitä Exzentrikeristä luopua niin pistä PM:ää. Mulla vois olla sille käyttöä.

Mulla ei oo ton on-one dooferin kanssa ollu talvipyörässä ongelmia kahden vuoden aikana ollenkaan. Turhan äänekäs, mut muuten oon ollu tyytyväinen.

asb - 15:35, 15.4.2013 » Toi On-One ainakin kuuluu "Älä ikinä osta"-topicciin. Rissan sanka löystyi jatkuvasti ja tarrasi ketjuun kiinni. Liian heikko jousi myös.
Muistin juuri että mullakin oli ennen Rohloffia tällainen ja sillä ei tosiaankaan tehnyt mitään. Jousi oli aivan liian heikko maastokäyttöön.

Singleatorissa on jämäkkä jousi ja jousen kireyttä sekä kiristyssuuntaa pystyy helposti muuttamaan. Ei tiputa ketjuja, kuten halvat kiristimet tekee.

Menin pari vuotta sitten kauppaveljille ostamaan ekan viestin kaltaista kiristintä (joku muu merkki kylläkin). Myyjä ei suostunut myymään koska hänen mielestään se oli niin susi. Käski mennä Foxcompiin ostamaan Singleator.

Salomon mainitsema DMR:ääkin testasin, mutta Singleatorin jousikiristys toimi paremmin kun tuollainen “kiinteästi” viritetty (johon ei muistaakseni mahdu edes 1/8" ketju).

Jees, se on myös hyvä huomioida jos dmr:ää miettii että leveä ketju ei käy.

Onko kenelläkään kokemuksia Gusset Bachelor -kiristimestä, linkki: http://www.gussetbikes.com/products-information.php?id=CHGUSSFK

Tuo näyttää yksinkertaisemmalta kuin DMR mutta toimii samalla systeemillä. Vaikuttaisi hyvältä ainakin kuvissa.

vanhat takavaihtajat +1

Ei tietenkään se kosherein yksivaihde ratkaisu, mutta functions before looks ant other shit. käytännöllisyys ja budjettinäkökulma edellä paras ratkaisu.

Nyt vaan käyt ostamassa Singleatorin ja unohdat muut kiristimet!

erkko - 9:21, 16.4.2013 » Onko kenelläkään kokemuksia Gusset Bachelor -kiristimestä, linkki: http://www.gussetbikes.com/products-information.php?id=CHGUSSFK Tuo näyttää yksinkertaisemmalta kuin DMR mutta toimii samalla systeemillä. Vaikuttaisi hyvältä ainakin kuvissa.
itsellä oli joskus, on jossain vieläkin? Jos haluaa kiristää ketjua kuvan mukaisella tavalla eli "sisäänpäin", täytyy ketjun olla jo valmiiksi aika kireällä. Säätövara tuohon suuntaan on aika lyhyt. Toisinpäin käytettynä tollainen jouseton kiristin on vähän hölmö imo.

Vanha takavaihtaja on kyllä tehokas, vitun ruma

Mites Simppa:
Kaksirissainen

tai

Yksirissainen

Oma ääneni ylöspäin kiristävälle, ketju kiertyy enemmän takarattaan ympärille, eikä ketju hypi niin herkästi hampaiden yli.

^ säätövarasta, ei alaspäin kiristäväkään anna sitä lisää, koska liian löysä ketju ei ota tarpeeksi moneen hampaaseen kiinni ja hyppii. Jos säätövaraa haluaa, niin kaksirissainen tai vanha vaihtaja.

Toi sun yksirissainen soveltuu ainoastaan Alfline navan kanssa käytettäväksi, eli ei jatkoon.

Onko jollain kokemusta/tietoa saako tuosta kaksirissaisesta Alfinesta säädettyä ketjulinjaa jotenkin? Kiristin näyttäisi aika hienolta, mutta en löytänyt tietoa millaiselle ketjulinjalle se toimii (Alfinessa ketjulinja taitaa olla 42mm ja se on liian vähän maasturiin).

Tän räjäytyskuvan perusteella ei oo ihan helppo nakki: http://www.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/CT/EV-CT-S500-2630A_v1_m56577569830621031.pdf

Kokeilisin ite käyttää pidempää kiinnityspulttia. Kun pultille kiertää lukkomutterin, sen saa kireälle korvaketta vasten ilman, että kiristäjän runko jumiutuu liikkumattomaksi.

Dyykkailin tuollaisen Nishikin maasturin josta oli takavaihtajan korvake poikki/murtunu. Onko ketjunkiristimiä jotka tulisi jonnekin muualle kiinni kuin tuohon korvakkeeseen?

On, täälä jopa myynnissä asti.