How-To: välityksen valinta fix-pyörään

Fiksin välitys on henkilökohtainen asia, johon oikea vastaus löytyy polkijan sisimmästä. Oikeaa vastausta ei löydy internetin foorumeilta, baareista tai Pirkan niksipalstalta. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä siihen, miten löydät Sen Oikean.

Oikea välitys löytyy, kun tiedät vastauksen kahteen kysymykseen: kuinka kovaa haluat edetä (nopeus) ja kuinka nopeasti haluat pyörittää polkimia (kadenssi). 90RPM kadenssi on hyvin yleisesti hyväksytty “mukavaksi matkanopeudeksi.” Toiset kuitenkin tykkäävät korkeammasta kadenssista (pyöritys) ja toiset hitaammasta (runttaus). Runttaus rasittaa polvia enemmän, kuin pyöritys, joten älä sorru rataskateuteen ja valitse isoa välitystä vain siksi, koska kaverillakin on sellainen.

Jos et ole pyöräillyt aiemmin paljoa, on näihin mahdoton tietää vastausta. Silloin pitää arvailla ja korjata välitystä, kun tiedot paranevat. Useat katukäyttöön tarkoitetut valmispyörät toimitetaan 42x16 rattailla (tuolla välityksellä, 90RPM kadenssilla ja 23mm kumeilla pyörä kulkee 30km/h).

Jos tiedät vastaukset, mene näiden tietojen kanssa johonkin välityslaskuriin ja syötä tiedot sinne. Tässä muutamia vaihtoehtoja. Joihinkin syötetään vain etu- ja takaratas ja renkaan koko ja laskuri sitten näyttää lopputuloksena nopeuden jollain kadenssilla. Haarukoimalla eri rataspareja löydät kyllä oman välityksesi.

http://sheldonbrown.com/gears/index.html
http://www.surplace.fr/ffgc/

Ratakäyttöön ei ole yhtä oikeaa välitystä, vaan välitys valitaan aina ajettavan matkan mukaan. Pitkille matkoille lyhyempi välitys ja sprinttimatkoille pidempi.

Ohjeet takarattaan vaihtoon.

Keskusteluja aiheesta:
Suuri välityskeskustelu
https://www.yksivaihde.net/old/1211
Onko välillä väliä?