Hong kong tynkäraportti

Päivittelen tähän vähän fiiliksiä ensviikon alusta, kun pääsen kotosuomeen. Kävin eilen Brianin (paikallisen skenen luoja ja fixed aktiivi) kaupalla juttelemassa kaverille. Yksivaihde.net on nyt linkitetty myöskin hkfixed blogiin, sitä lukevat ehkä huomasivatkin jo.

Tosissaan lisää matskua ja tunnelmia kun pääsen Suomeen. Muutama photo näin aluksi, loput siis ensiviikolla.

Haha, jäätävää, että laitat tässä kohtaa tällaisen viestin. Mulla lähtee tänään klo 17:40 lento Hong Kongiin ja tuolla rodafixassa mm. ajattelin poiketa. Pystytkö heittään tähän ketjuun vaikka jos nyt on jotain muita must-visit-kauppoja /mestoja fiximielessä. KIITOS!

Joha - 4:48, 13.6.2009 » Haha, jäätävää, että laitat tässä kohtaa tällaisen viestin. Mulla lähtee tänään klo 17:40 lento Hong Kongiin ja tuolla rodafixassa mm. ajattelin poiketa. Pystytkö heittään tähän ketjuun vaikka jos nyt on jotain muita must-visit-kauppoja /mestoja fiximielessä. KIITOS!
Skene pyörii täällä aikalailla ton kyseisen rodafixan ympärillä. On tämän "kylän" ainoa fixiekauppa. Ajomielessä aktiiveja täällä kuulemma vain kourallinen. Mtb-puoli tuntuu dominoivan kauppa- ja overall pyöräilyskeneä. Shatin:issa kuulemma velodromi, en itse ole kerenny tarkistamaan tilannetta siellä. Kaikenkaikkiaa aika laihaa, noin fixie mielessä, kun vertaa esim. Korea/Japani.

Jos tarttet jotain, muuta hong kong vinkkiä, niin voin yrittää jeesata…kuitenkin jo 4 kerta täällä:)

Syvempi analyysi sitten ensiviikolla.

ps. Laita Joha PM:ää jos tarttet jotain infoja etc. Olen täällä vielä maanantaiaamuun, ehkä polkumme kohtaavat :slight_smile:

Tässä jotain fiiliksiä, mitä jäi mieleen reissusta. Alkuperäinen tarkoitus oli tosissaan olla viikko Hong Kongissa ja ostaa halvin mahdollinen budjettilento Taipeihin (Taiwan). Samalla tutkia skenet kummassakin paikassa ja raportoida tänne, mutta niinkuin elämässä joskus käy niin homma ei menny ihan putkeen ja en saanut lentoa, joten jumittelin Hong Kongissa tupla ajan ja söin liikaa pizzaa.


Hong Kong ja pyöräily.

Kun kysyy tavalliselta sukankuluttajalta, niin porukka mieltää itse Hong Kongin saaren Hong Kongiksi, kun taas kokonaisuuteen kuuluu kyseinen saari, Kowloon, New Terratories ja noin 230 pienempää saarta jne. Näistä tiheimpään rakennettua on tosissaan Hong Kongin saari ja Kowloon, joihin keskityn tässä.

Itsellä oli tarkoituksena vuokrata pyörä ja käyttää viikko mestojen tutkimiseen pyörän päältä. Suunnitelma jäi, kun näin kuinka onnistuneesti taksi teilasi maantiepyöräilijän ja jatkoi matkaansa (tämä siis ensimmäisenä aamuna). Paikka on siis todella ”bike unfriendly”, en ole missään muussa Aasian maassa nähnyt vastaavaa. Tämän piittaamattoman ja helvetillisen liikenteen, kun yhdistää siihen faktaan, että Hong Kong saaren korkeuserot/mäet vastaavat San Franciscon vastaavia, niin saadaan aika kestämätön yhtälö.


Hong Kong ja Fixed Skene.

Olen aktiivisesti lukenut Hkfixed blogia, jonka perusteella sain jotenkin semmoisen kuvan, että skene olisi semi-iso ja aktiiveja olisi paljon. Tämä harhaluulo korjaantui, kun vietin tunnin jutellen Brianin kanssa. Kuullemma, aktiiveja olisi tosissaan vaan kourallinen, eli temppusessareissa on joka viikko ne samat 6 naamaa. Brianin mukaan pyöriä on hänen Rodafixan kautta myyty ainakin 90, joten naamoja pitäisi olla enemmän, toisaalta mainittu superhasardi liikenne karsii varmasti monet.

Rodafixa
Tämä on tosissaan Hong Kongin ainoa fixie/tarck puoti. Sijaitsee Hong Kongin saarella Central ja Sheung Wan MTR (metro) asemien välissä. Hinnat ok, valinnanvaraa ei ole paljon joten jos tarvittee jotain erikoisempaa niin se menee tilaustavaraksi. Kuitenkin käymisen arvoinen, jos eksyy Hong Kongiin.

http://lh4.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/Sj446dWM4JI/AAAAAAAABds/Zs6YJtL-MGA/s400/P120609_13.48[02].JPG

http://lh3.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/Sj446K3o62I/AAAAAAAABdo/fs3pWM1JvNc/s400/P120609_13.48[01].JPG
(Blurry on, mut tarkkasilmäiset arvaa mikä se on)

Mutta mutta, jos summaisin koko reissun yhteen lauseeseen se olisi varmaan, että odotin enemmän.

Anttipantti over and out. Joha jatkaa, jos jaksaa :slight_smile:

^ cinelli x mashsf?

boren - 20:25, 21.6.2009 » ^ cinelli x mashsf?
Jep! :)

^Toivottavasti myös ostit ton?

Mä kävin kolme vuotta sitten HK:ssa ja fiilikseksi jäi että sen täytyy olla maailman pyöräiläjäepäystävällisin kaupunki mutta muuten diggasin mestasta ihan tosissani. Pizzan(?!) syöminen ei kyllä olis tullu mieleenkään siellä vieraillessani…

jussi - 7:10, 22.6.2009 » ^Toivottavasti myös ostit ton? Mä kävin kolme vuotta sitten HK:ssa ja fiilikseksi jäi että sen täytyy olla maailman pyöräiläjäepäystävällisin kaupunki mutta muuten diggasin mestasta ihan tosissani. Pizzan(?!) syöminen ei kyllä olis tullu mieleenkään siellä vieraillessani...
Siis matkailukohteena jees, mutta jos katsoo fillarinäkökulmasta paikkaa, niin monet paikat tarjoaa enemmän. Ekan viikon jälkeen alkoi jotenki noi kiinamätöt tökkiä ja oli pizzahut "ikävästi" juuri alakerrassa, niin tuli vedettyä sitä ihan liikaa :P

Itse en ole ollut fillarilla HK:ssa – ja muutenkin vain liian pikaisella visiitillä – mutta Lantaun saarella voisi olla ihan mukavaa lenkkeillä.

…Tietty mieluummin sitä pyöräilylomalle lähtis melkein mihin tahansa muualle.

Joo, allekirjoitan kyllä täysin Anttipantin raportin. HK:ssa en nähnyt liikenteessä/parkissa yhtään fiksiä. Rodafiksassa käytiin, ja kiva henki oli siellä, mutta tosiaan pieni paikka, eikä mikään partsitaivas.

Tällä hetkellä ollaan Filippiineillä keskellä ei mitään, Panglaon saarella, ja täälläkin on enemmän yksivaihteisia, kuin HK:ssa :wink: Siis paikalliset on napanneet takavaihtajan vanhasta maasturinraadiosta pois, katkoneet ketjun sopivalle rattaalle ja eikun kovaa ajoa. Eipä täällä silti paljon fillareita ajattele. Senkun sukeltelee menemään ja katselee delfiinien uintia. Ihan ok.

Nyt tuli läjä HK fixed tarroja postissa Brianilta. Näitä halukkaille.

Päivitystä HK skeneen, saattaa olla et vanhaa tietoo jo, mutta, parisen viikkoa sitten kävin Hong Kongissa ja Rodafixa oli lopettanut toimintansa. Sori jos vanhaa tietoo, en ole foorumia ehtinyt aktiivisesti seuraan näin talven aikaan…

Onko Hong Kong -skenestä/kaupoista päivitettyä tietoa?
Mikä on osien hintataso verrattuna eurooppalaiseen, ts. kannattaako ostaa osia Honkkarista?

Maantiepyöräilijät kuulemma lähtevät todella varhain aamuisin lenkeille, siis joskus jo 3-4 maissa, kun kadut vielä tyhjiä. Muutenhan tuo on fillaristille aika onneton kaupunki.

(HongKong) Shenzhen mestoista päivitettyjä tipsejä kellään?

Kävin tänään Rodafixassa. Mukaan lähti nitto pearl stemmi ja jotain muuta sälää. Rento meno kaikinpuolin ja omistaja Briania kiinnosti Suomen skene ja meininki yllättävänkin paljon. Asiantuntija en ole, mutta selitin minkä osasin. Kongan rungoista mainitsin myös, aiko laittaa korvan taakse.
Paikka sijaitsee suht lähellä Kwun Tongin MTR pysäkkiä, tehdasrakennuksen kahdeksannessa kerroksessa. Alhaalla ei ole mitään mainintaa, että paikka todellakin sijaitsee siinä. Alakerran täti osas päätellä, että etsin pyöräkauppaa ja neuvo perille. Tarkan osotteen kans paikkaan kyllä löytää.