Homma hoidossa! (Vaijerinkatkaisupihdit lainaan?)

[s]Olisin hyvin mielissäni, jos joku ystävällinen sielu lainaisi (tai vuokraisi) mulle vaijerinkatkaisupihdit jarrujen laittoa varten päiväksi pariksi. Voin noutaa pihdit Helsingistä, mieluiten keskustasta, mutta toki muuallekin kykenen. Palautus: samat läpät.

Yhteys YV, 0504057654 tai sakari.nordman@tbwa.fi

Kiitän.[/s]

Sivarit tarjoustalosta yms. varmaan kybällä?

sivarit ja sit 30m vaijeria ja kuorta niin voi saada ihan oksti toimivan etujarrun…

Kumiluodista ovat ainakin lainanneet allekirjoittaneelle paikanpäällä käytettäväksi pihtejä veloituksetta ja ilman tuotteiden ostopakkoa, mutta tuskin sentään himaan pariksi päiväksi kuitenkaan. Pyöräpajalla on myös pihdit, mutta eivät sovellu vaijerinkuoren katkaisuun. Bonuksena saanee jeesiä myös, ei toi caliper-jarrujen asentaminen niin monen minuutin homma kuitenkaan ole. Jos kuori on sopivan mittainen, niin liian pitkän jarruvaijerin voi vetää tarvittaessa vaikka kiepille ja teipata, jolloin ajaminen onnistuu kunnes pääsee pihtien ääreen.

Jatkossa sitten tänne:
https://www.yksivaihde.net/old/70

Paskoja sivareita en suosittele.

Sori, en tajunnut, että tollanen lanka on olemassa. Joo, en lähtis Clasun sivareilla yrittämään, sen verran hepposet kun ovat. Selvennätkö keltanokalle, et soveltuuko vaijerinkatkaisupihdit sekä vaijerin, että kuoren pilkkomiseen? Toki siis erillään katkoisin kuoren eli luulis että kunnon pihdeillä homma hoituu ja leikkauspinnasta tulee smoothi.

peltsip - 13:34, 31.3.2014 » sivarit ja sit 30m vaijeria ja kuorta niin voi saada ihan oksti toimivan etujarrun...
Tavallisen jarrukaapelinkuoren, jonka sisällä on metallikierukka, saa aivan vaivatta poikki kunnollisilla sivuleikkureilla. Ei tartte 30 metriä kaapelia. Homma vaatii nopeutta ja voimaa, eli jos sen leikkurin kanssa jää arpomaan ja taivuttelemaan, niin vituiksi menee (näin käy yleensä Tarjoustalon paskeilla). Pitää ymmärtää, että hommassa ei varsinaisesti katkaistaa "koko kaapelia sen paksuudelta," vaan vain se kierukka yhdestä kohdasta. Ite vaijeri menee poikki siististi samalla työkalulla ja samalla periaatteella. Jos puristat hitaasti, niin vaijeri rutistuu kasaan ja alkaa purkautua.

Vaihdekaapelikuoren sisus koostuu pitkittäisistä langoista, joiden katkaisuun oikea erikoistyökalu on tarpeen. Se on siis hyvä olla olemassa, kun aletaan asentamaan pyörään ratakisoja varten sitä kolmivaihteista kiinteävälitteistä fiksinapaa.

Mutta toki Kumiluodin tms. putkan lainaleikkuri on se varmin ja kustannustehokkain vaihtoehto.

oikeella työkalulla tulee sit taas rauhallisesti, mutta päättäväisesti katkaisten siistimpää kuin piiskapäissään sohien

Biltemasta vaijerileikkuri 10,90e, toimi erittäin hyvin vaijeriin ja kuoreen. Saa tulla lainaamaan myös Tapiolasta. Jos kiinnostaa niin PM.

ununu - 14:01, 31.3.2014 » oikeella työkalulla tulee sit taas rauhallisesti, mutta päättäväisesti katkaisten siistimpää kuin piiskapäissään sohien
Meinaatko nyt, että sitäkin pitäisi ns. "osata operoida?" Eiks oo mitään "peukalo-keskellä-perssilmää"-vaihtoehtoa?

Vaijerinkuoren metallikierukan saa myös siististi poikki kolmioviilalla. Itse vaijeria en sillä sörkkis.

dunno. just sössötin’

nopeus ja voima on varmaan taas niitä suhteellisia juttuja. tehkää niinku asb sanoo. paitsi niitä juttuja jotka koskee itsenne satuttamista. älkää tehkö niitä ennenku kysytte multa myös.

Erikoismiehet ja -naiset tarvii erikoistyökaluja.

Katkaistun kaapelinkuoren pää kannattaa tökkiä/pyöritellä auki jollain ohuella piikillä, esim. teroitetulla pinnalla, kun se menee helposti vähän lyttyyn ja tukkoon.

Ei tohon hommaan tosiaan mitään erikoisyökaluja tarvii mut kannattaa ostaa kerralla kunnon sivuleikkurit kun ei niitä halpoja työkaluja ostamalla kuitenkaan mitään säästä.

No eikö kunnon sivuleikkurit maksa about saman eli jonkun kolmekybää kuin kunnon vaijerinkatkaisupihditkin, esim. Pedro’s?

^No niinpä tietysti. Mulla on jotkut 40+ v. perintöpihdit niin en tajunnut et noikin maksaa niin tuhottomasti tänä päivänä. No, oli miten oli, kun ostaa kerralla kunnolliset työkalut niin niillä pärjää aika hemmetin pitkään.

Kiitos värikkäästä keskustelusta. Sain pihdit lainaan ystävälliseltä herrasmieheltä, joten säästän tässä kohdassa nyt jokusen eypon. Sitten isona ostan kunnon sivarit, niin ei tarvi täällä mankua.

Operoiminen kunnollisilla vaijerinkatkaisupihdeillä on muuten melkoista blissiä. Pitäis ostaa itekki.