Hiilikuituisen etuhaarukan korjaus, part II

Hyvää iltaa, yksivaihde.

Kyseessä on ikuisuusprojektipyörän tuumaisella alumiinikaulaputkella varustettu hiilikuituinen ratahaarukka. Kuten tiedätte, niitä ei kasva puissa. Jos kasvaa, saa vinkata, lähden poimimaan. Lähtökohtaisesti haluaisin kuitenkin korjauttaa tuon. Osaatteko auttaa?

Nöyrimmin,
Sami

Lähteekö rikkinäinen korvake irti ennen hitsausta? Jos ei, niin hitsauksen jälkeen lähtee, ja alumiiniliiman lisäksi tarvitaan paljon hiilikuituliimaa.

lämmitä niitä korvakkeita ja vaihda molemmat,mä en ainakaan ajais hitsatulla korvakkeella käytettynä löytyy varmana edullinen elintenluovuttaja

Löytyisiköhän jostain netin syövereistä esim hiilikuituiset haarukanpäät tuohon korvikkeeksi? Weight weenies foorumilta kenties?

SanttuT - 7:33, 11.1.2011 » Lähteekö rikkinäinen korvake irti ennen hitsausta? Jos ei, niin hitsauksen jälkeen lähtee, ja alumiiniliiman lisäksi tarvitaan paljon hiilikuituliimaa.
Tarkoititko Santtu, että saako rikkinäisen korvakkeen irroitettua haarukasta hitsaamista varten, jonka jälkeen sen voisi kiinnittää uudelleen haarukkaan? Mulla ei ole minkäänlaista - edes teoreettista, saati sitten käytännön - tietoa alumiinin ja hiilikuidun liittämisestä toisiinsa. Tuiterin ja asbin kirjoituksista päättelen, että lämmittäminen liittyy tähän prosessiin keskeisesti.

Weightweeniesistä ei ollut apua.

Minkä alan ammattimies osaisi lämmitellä noi korvakkeet irti tuosta haarukasta ja laittaa uudet tilalle? Tai vastaavasti irroittaa ton hajonneen korvakkeen, hitsata sen kuntoon ja laittaa takaisin. Mistä tällaisen ammattimiehen voisi tavoittaa? Olisiko tämän foorumin käsityömestareista apua asiassa?

Oisko hirveän huono ajatus jättää hitsaaminen pois laskuista ja ratkaista tuo hiilari-hiilari -liitoksella?

  • hankit jostain halvalla vastaavanlaisen, vaikkapa muualta rikki oleva haarukan
  • pistät tästä ensimmäisestä rikkinäiseltä puolelta jalan poikki sellaisesta kohtaa missä ei ole alumiinia (tarkoituksenmukaisella terällä).
  • rikkinäisen hahlon omaava jalanpala hylkyyn
  • otetaan toisesta haarukasta vastaava pala
  • kuidutetaan tämä kiinni korjattavaan haarukkaan

Ja mullahan ei ole mitään hajua, miten tämä onnistuu käytännössä.

Mull Dundane - 23:11, 11.1.2011 » Oisko hirveän huono ajatus jättää hitsaaminen pois laskuista ja ratkaista tuo hiilari-hiilari -liitoksella? - hankit jostain halvalla vastaavanlaisen, vaikkapa muualta rikki oleva haarukan - pistät tästä ensimmäisestä rikkinäiseltä puolelta jalan poikki sellaisesta kohtaa missä ei ole alumiinia (tarkoituksenmukaisella terällä). - rikkinäisen hahlon omaava jalanpala hylkyyn - otetaan toisesta haarukasta vastaava pala - kuidutetaan tämä kiinni korjattavaan haarukkaan Ja mullahan ei ole mitään hajua, miten tämä onnistuu käytännössä.
Tämähän on kelpo idea ja jotain tämän kaltaistahan tuossa ylempänä ehdoteltiinkin. Nyt tarvitaan enää tietoa siitä, miten moinen toimenpide suoritetaan tai kuka sen suorittaa korvausta vastaan.

Samu Ilonen / Signature teki kuitukorjauksia ennen. Oli aika guru. Nykyään se kai enimmäkseen myy uutta kuitua.

Soitapa sille ja kysy voiko korjata. Se voi myös neuvoa eteenpäin, tai sanoa uskottavalla äänellä että älä viitsi, osta uusi.

vallengrach - 23:23, 11.1.2011 »
Mull Dundane - 23:11, 11.1.2011 » Ja mullahan ei ole mitään hajua, miten tämä onnistuu käytännössä.
Tämähän on kelpo idea ja jotain tämän kaltaistahan tuossa ylempänä ehdoteltiinkin. Nyt tarvitaan enää tietoa siitä, miten moinen toimenpide suoritetaan tai kuka sen suorittaa korvausta vastaan.
Unohda ihan suoralta kädeltä tuollaiset ohjeet. Tollanen ohje on ajajan kannalta melko vaarallinen. Kuitukeulaa jos lähdetään noin pätkimään, niin ensinnäkin sen laminaatit jo ottavat tuossa itseensä, ja kun laminaatit irtoavat toisistaan, ei sitä saa enää kunnolla jälkikäteen korjattua. Täten ei myöskään saa liitettyä sahaten katkaistua kuituputken pätkiä toisiinsa. Siitä liitoksesta ei tule kestävä. Enkä usko että kukaan haluaa ajaa haarukalla, jonka voi pelätä katkeavan.

Ainoa järkevä tapa milteinpä olisi tuo jo aiemmin ehdotettu, että haarukanpää irroitetaan keulasta, ja siihen liitetään mieluusti uusi. Tosiaan Karen mainitsema Samu Ilonen on tuollaisissa hommissa varmaan kyllä tämän maan parhaimistoa.

P.S.
Joissain asioissa jos ei ole mitään hajua miten tällainen käytännössä onnistuu, tai onnistuuko edes, niin on tapauksia joissa tuollaiset neuvot ovat jopa vaarallisia.

Kiitos Kare ja Mika.

Samu Iloselta tuli sellaista viestiä, että haarukan korjaaminen onnistuu kunhan hankin varaosan, joten:

Ostetaan paskana oleva etuhaarukka, josta on irroitettavissa alumiininen haarukanpää/haarukanpäät, tai vastaavasti pelkkä alumiininen etuhaarukanpää tai pari. Ylläolevassa kuvassa osviittaa siitä minkä näköinen esine on kyseessä.

Saako uteliaisuudesta kysyä, miten tuo korvake katkesi?

^ Se oli paskana kun ostin sen. Eli edellinen (alkuperäinen?) omistaja oli lennättänyt tota fillaria mantereelta toiselle ja toi on kuljetusvaurio. Ilmeisesti trukin piikki tms. on sen silponut.

eihän nämä hipokeuloja ole, ja veikkaan että topicin aloittaja on jo nämä perussivustot selannut läpi, mutta varmuuden vuoksi:

http://www.tokyofixedgear.com/shopexd.asp?id=2068
noilta saa 1" kierteetöntä mustana ja kromattuna halvalla.

^ En itseasiassa ollut, mut eipä toi chromokeula alumiinirunkoon alkuperäisen kuitukeulan tilalle kauheen hyvin passaa, kun tarkoitus on kuitenkin tavoitella edes välttävää aikakauskorrektiutta/alkuperäisen kokoonpanon tyyppistä ratkaisua. Biitteriin voisin kyl laittaa tuolta tilaukseen uuden keulan.

On varmaan turhaa/turhan vaikeaa mutta vois olla hyvä idea käydä “rönten”-kuvaa toi keula mikäli siihen nyt tosissaan satsataan. Jos meinaa kuljetuksessa rusahtanu alumiini paskaks nii voi olla muutama pahempi murtuma kuiduissakin.

^ Maallikon arvioni on, että säteilytys ja kuvaus on tässä tapauksessa tarpeeton operaatio. Kai se Ilosen Samu sit huomaa jos koko keula on aivan susi.

vallengrach - 0:40, 11.1.2011 » Kyseessä on ikuisuusprojektipyörän tuumaisella alumiinikaulaputkella varustettu hiilikuituinen ratahaarukka. Kuten tiedätte, niitä ei kasva puissa. Jos kasvaa, saa vinkata, lähden poimimaan.
[Pro](http://www.pro-bikegear.com/publish/content/pro_2010/nl/en/index/products/forks/race.-productCode-PR10103.html) Bike Gearilta löytyy ainakin 1":sta hiilikuituhaarukka aluemäputkellä. Ja koska kyseessä on Shimanon tarvikemerkki, pitäisi olla saatavana (tilauskamana) lähes jokaisessa pyöräkaupassa joka myy Shimanoa, suomessakin.

Tiedoksi siis, jos vanhan korjaus ei oikee natsaa.

… paitsi nuo haarukat näyttäisivät olevan kaarevia. Käsittääkseni suora oli hakusessa?

Mull Dundane - 23:11, 11.1.2011 » Oisko hirveän huono ajatus jättää hitsaaminen pois laskuista ja ratkaista tuo hiilari-hiilari -liitoksella? Ja mullahan ei ole mitään hajua, miten tämä onnistuu käytännössä.
Itsetuhoiselle pööräilijälle mitä mainioin idea, toimii.

Vaikeinta on kuitenkin poistaa vanha haarukan pää vahingoittamatta itse kuitua. Jos ja kun ei lämmittämällä lähde, koko roskaa sulattamatta tietenkään, täytyy haarukan pää sahata poikki hiilikuidun ja alumiinin törmäyskohdasta. Sahauksen jälkeen löytyy haarukan jalasta lieriön muotoinen alumiinikappale, jonka halkaisija on oletettavasti 1,1-1,5mm ja pituutta sentistä kahteen. Kyllä se sieltä lähtee kun vähän yrittää.
http://3.bp.blogspot.com/_jsi5Rp7fDv4/TPoH3yKDr1I/AAAAAAAAIJk/2TIj-HfYsgU/s1600/dremel_foto.jpg
Jyrsitään kappale pois hiilikuituu enempää tuhoomatta.
Uuden haarukanpään osaava cnc-koneistaja duunailee jo tupakka-askin kylkeen tehdyn luonnoksen pohjalta (palpan kestävyyteen kannattanee kiinnittää huomiota), jonka sitten ilomielin epoksin ja asianmukaisen jigin avulla törkkääkin haarukkaan kiinni.