HELP wanteeed: SanSebastian

Hojo. Toverilla on SanSebastian. Orkkis. Brooksin jakkara ei tahdo pysyä aloillaan vaan tuppaa valuun takarenkaan suuntaan, jolloin satulan etupää kohoaa erittäin epäystävälliseksi mulkulle ja kavereilleen kasseille. On kiristetty ja kireellä se satulan kiinnitys totta kai. Orkkis tolppa pyörässä, eli onks se jotennii paska? Ei oikeesti siis pysy se penkki aloillaan vaikka kiristää kuinka…

Pyörä takas pelagooseen vain. Hoitavat homman kuntoon siellä kun kerran ovat myyneet moisen.

EDIT. Oli muuten ehkä kammottavin postaus jota oon vähään aikaan lukenu.

Onko se satulatolpan irtonainen yläosa varmasti oikein päin? Onko satulan kiskot ehjät?

Broyksin kiskot on ehjät khy. En oo kyä varma sen yläosan oikeinpäällisyydestä :smiley: Olin aikas kännissä kun sitä katselin.

EDIT: Konsta, mikä tossa postauksessa ny niin kammottaa? Anna laskuhumalaiselle siimaa…

Jos se on tavanomainen yksipulttinen tolppa, niin siinä tolpassa on “portaittainen” säätö. Jos yrittää väkisin saada penkin pysymään kahden pykälän välissä kiristämällä niin perkeleesti, niin ei se tule toimimaan. Ts. tsekkatkaa kiinnitys. Ja mielellään selvinpäin.

Tolppa on luultavasti halpis ja siitä on hammastus, joka puristaa clampin pitäen satulan paikallaan, ovat entiset.

Itse olen muutaman vastaavia Ritchey-leimattuja päräyttänyt rikiksi.

Joko vaatinette reklamaation kautta uutta vastaavaa (mikä luultavasti onnaa) tai hankinette uuden paremman.

^^Kyllä se oli kohdallaan se kiinnitys, niin tymä en oo kyllä kännisäkään. Todella ihmeellinen setti nääs. Mietin jo, että onko se Brooksin überkromattu kisko liian liukasta sille tolpan kiinnitykselle vai mitä…

Brooksin kiskoissa ei ole mitään vikaa, kun kerran kerroit että satulan kulma muuttuu, ei sen sijainti kiskoilla.

Joidenkin (yksipulttisen) satulatolppien kulmansäätörakenteessa ei ole porrastusta. Silloin homma perustuu kitkaan. Kitkaa voi lisätä purkamalla tolpan, puhdistamalla kitkapinnat ja sitten viilaamalla niihin karheutta ja viiltoja.

Alun perin vika on kaupan. Satulan kiristyksen pitäisi olla sen verran kireällä että se ei normaalikäytössä lipsu. Sitten kun (typerä) käyttäjä päästää sen useasti lipsumaan, mekanismi on mennyttä.

Kare_Eskola - 14:29, 4.11.2012 » Sitten kun (typerä) käyttäjä...
Noh noh, ei varmaan tässä vaiheessa vielä tarvitse bust a ASB in yo ass. Jos oppirahoja makselee ei vielä ole typerä.

Thanx Kare. Täytynee toverin satula irroitella ja karhennella. Pitää myös kertoa sille, että se on typerä.

EDIT: Kyseessä kuitenkin ihminen, joka osti kaupunkipyörän rahalla, eikä osaa tai halua sitä työkaluin ronklata…

Jos satulatolpassa on jotain vikaa, tuokaa ihmeessa kaupalle ja katsotaan mitä voidaan asialle tehdä.

-pelago

Tampesterista siis huudellaan. Ei tosta noin vaan piipahdeta Hesessä. Ihme oletus. Mutta katon nyt sit sen vastakappaleen oikeinpuolisuuden ja sit mietitään että viilaillaanko vehjettä. Jos oikeesti ei löydy mitään rationaalista selitystä sille venkoilulle niin ehkä tai ei tai joo.

Oisko nyt jo sitten aika heittää ASBit?

Kusti polkee eli tolppa postiin, ellei ala pienellä värkkäämisellä pysymään. Kai Nääsvillen ja Snadin välillä sellainen palvelu on vielä olemassa ku täältä susirajaltakin toimii…

Posti ja bussi on rahvaalle, kuljetan kaikki tarpeeni aina Bentleylläni A:sta B:hen. Eli ehkä. Mutta nyt kun on alustava ratkaisu asiaan saatu niin kysyn: mitä meinaa ASB?

Sama kuin Simo Häyhä, you dont see it but you feel it

4real, mitä meinaa ASB?

ASB on nimimerkki, joka kertoo asian niinkuin se jossain ääripäässä on.

Hän odottaa että uusi nimimerkki tai vanha eksyy ja ei osaa olla varuillaan. Yksin interwebsissä harhaileva saalis kohtaa tekstin VAJACCI! jolloin tietää astuneensa lauenneeseen ansaan ja rimpuilu ja huitominen alkaa.

Itsellä oli Brooksin b15 kanssa yhteensopivuusongelmia Crank brothersin tolpan kanssa. Eli vaikka miten kiristi niin kiskot liukuivat. Totesin loppuen lopuksi brooksin ja cb:n tolpan olevan yksinkertaisesti paremmat erillään.

ei muuten itsellekään vierasta tuo brooksien valuminen vaikka kuinka kiristäisi.