Gazelle Champion Mondial Baanfiets

No niin, Ebayn kautta Belgiasta päähänpistona hankittu Gazelle on kasassa.

Eli Hollantilainen Gazelle Champion Mondial -ratapoka luultavasti jostain 70-luvun puolivälistä sekalaisilla osilla. Reynolds 531:tä tottakai, mutta vaikka kuvasta ei näy niin runko on varsin karussa kunnossa. Rungossa on silti hienoja yksityiskohtia, valkoisella rajatut muhvit, Campan dropit, seatstayt kulkee satulaputken eteen yhteen ja keulan kruunu on vanhanmallinen ns. double plate crown jne. Reikiä jarruille ei ole ja vaakaputkeen on maalattu alkuperäisen omistajan nimi mutta se on kulunut melkein näkymättömiin.

Geometria on todella tiukka, toeoverlappia on reilusti 165mm kammilla, 23mm rengas jää parin millin päähän viistoputkesta ja takana jarrusilta tulee vastaavasti 28mm Randonneuria vastaan jo droppien puolivälissä.

Tästähän tuli nätti! Eikä tuo runko nyt ainakaan mun silmään NIIN huono kuntoiselta näyttänyt. ONko tuossa se cxp14 etukiekkona?

Kiitos. Se on kieltämättä nätti omastakin mielestä mutta “patinaa” on todella aika lailla. Löytyy klommo vaakaputkessa, todella rouhitut dropit, yltympäri kolhittu maalipinta, ruttuun väännetty satulankiristyslenkki, ilmeisesti kertaalleen katkennut ja uudestaan kasaan hitsattu tai ehkä vaan jostain syystä jatkettu keulan ruotoputki jne. Mutta teräsrunkohan vaan paraneen ajan myötä. :wink:

Jep, Mavic CXP12 edessä. Mavic 501 -napa ja pinnat 2 ristiin.

Peukkua täältäkin, todella nätti on. Vähän rujompaa runkoa on kivempi laittaa parkkiin kaupungilla ja samanlaista ei kyllä tule heti vastaan.

Jei, Suomen Champion Mondial-klubi senkun kasvaa! Toi on todella siisti! Klommot jne tietysti ovat vähän ikäviä mutta muuten patina kuuluu asiaan. Tässä pari muuta Gazelle ratapyörää: sininen ja valkoinen.

Onneksi olkoon!

hieno runko. Harmi, että on päässyt aikaisemmassa kodissaan heikohkoon kuntoon. Vähän katsoinkin kummissani tuota eturenkaan kulmaa ja erityisesti katse kiinnittyi tuohon renkaan ja rungon viistoputken väliseen tilaan (tai siis kohtaan missä normaalisti olisi tilaa), mutta jos siis keulaan on hitsattu uusi putki selittää se tämän.

^ Ei kai se ruotoputken hitsaaminen tohon vaikuta? On kyllä aika levottoman pieni rake keulassa ja lyhyt akseliväli, mahtaa olla “herkkä”. On vielä rankempi kuin mun Gitane alkuperäisellä haarukalla, silläkin pystyy vetämään endot skidatessa kun nojaa tarpeeksi eteenpäin :smiley:

Vaikuttaa vähän siltä että ruotoputki on joskus katkennut kiereteiden kohdalta tai jostain syystä sitä on haluttu jatkaa hitsaamalla siihen muutama sentti lisää kierteellistä osuutta.

Mutta joo, samaan tyyliin kuten yllä tya:n gitanessa keulan rake on todella pieni, tosin mun kuva on otetettu vähän vinosti ja etukiekon ja viistoputken väli näyttää ehkä siksi vielä ahtaammalta. Eiköhän molemmat pyörät ole alunperin tarkoitettu jollain 20mm tuubeilla ajettavaksi joka myös hieman selittää ahtautta.

tya - 14:39, 20.12.2009 » ^ Ei kai se ruotoputken hitsaaminen tohon vaikuta?
Jos menee täysin suoraan ja ei vedä hitsatessa koko haarukkaa liian lämpimäksi niin ei. Vähänkin vinoon jos menee ylhäältä niin haarukan matkalla heittää äkkiä monta milliä.

^ Tuo saattaa tietenkin teoriassa varmasti olla mahdollista mutta onhan näitä muitakin vastaavia olemassa.
Ei sinne väliin tietetenkään lokasuoja mahdu…

Hieno! Kuten Jussin pyörät tietysti aina. Käytettäväksihän toi on ihan sopivassa iskussa ja varmasti hauska ajettava. Ja on tolla rungolla varmaan jo melkoinen määrä metrejä takana.

Kyllä toi keula varmasti on suora. Kulmat näyttää varsin jyrkiltä eikä keulassakaan tosiaan oo paljon taivutusta, joten tietysti toi rako on pieni. Jos se sauma siis on kierteiden kohdalla, niin jos se olisi vino, niin käytännössä sen huomais varmasti siitä, että ohjainlaakerin yläpuolen osat ei istuis toisiinsa vaan jäis kallelleen hiertämään, eikä stemmi uppois sisään kunnolla. Mutta keula ei siitä välttämättä kuienkaan muuttais asentoansa.
Jossain oli joku vanha rata-De Rosa, jossa 23mm kumi hilppasi aina vähän viistoputkeen, kun ajoi kuoppaan, kun se väli oli niin pieni.

Ohjainlaakerin korkeus näyttää sen verran muhkealta, että josko sitä ruotoputkea on vaan tarvinnut joskus jatkaa, kun ohjainlaakeria on vaihdettu? Ohjauskulma näyttää kyllä kuvassa todella tiukalta, oisko jopa 76 astetta? Runkokoko 52 senttiä? Toivottavasti on tarpeeks satulatolppaa rungon sisällä.

Runko on noin kokoa 54x54cm ja satula on kuvassa itse asiassa vielä vähän korkealla.

Mukana tullut ohjainlaakeri oli joku melko mystinen todella wanha ja korkea ( muistaakseni) TA Competition jonka voisi iästä ja kunnosta päätellen kuvitella olleen alkuperäinen. Kun asensin uuden Tange Levinin tilalle niin en jaksanut alkaa pätkimään ruotoputkea vaan sen sijaan otin vanhasta laakerista hauskat keskeltä hammastetut spacerit ja laitoin ne tuohon väliin kun sopivat paikoilleen sellaisinaan.

Ja täytyy tosiaan ehkä pian ostaa joku kulmaviivoitin tms. jolla pääsee mittailemaan runkojen kulmia. :wink:

Toi keula on kyllä tosi oudon, seinään ajetun, näkönen. Ekan kerran kun kuvaa nopsaan vilas, niin näytti jotta keula on väärinpäin :stuck_out_tongue:

Ei kande ajaa kaljatölkkien yli tolla :slight_smile:

Ei sen tosiaan tarvitse olla kiero, mutta osui vain ensimmäisenä silmään kun vielä samassa oli puhetta tuosta haarukan hitsailusta.

Kyllä tuossa varmasti myös tuo kuvakulma hieman hämää kun rengaskaan ei ole runkoon nähden täysin suorassa.

Jotenkin mitä enemmän tuota katsoo niin yhä enemmän omalla tavallaan pirun siisti peli.

Kenellä tää on nykyään? On tullut tätä fiilisteltyä varmaan vuoden ajan aina sillon tällöin, ja ois kiva saada tästä lisää kuvia. Tää on yks niistä rungoista, jotka harmittaa kun meni sivu suun.

Sirkus - 1:47, 13.3.2011 » Kenellä tää on nykyään? On tullut tätä fiilisteltyä varmaan vuoden ajan aina sillon tällöin, ja ois kiva saada tästä lisää kuvia. Tää on yks niistä rungoista, jotka harmittaa kun meni sivu suun.
Tää on yks niistä ratarungoista, joilla jussi on käynyt keskimäärin kaksissa keskareissa :)

Gazelle muutti Töölöön jo joskus viime keväänä. Ja vaikka arvostankin ratapyörissä ‘herkkää’ ohjaustuntumaa, tässä tapauksessa sitä oli jopa hieman liikaa. En myöskään lopulta ollut erityisen innostunut ajamaan alle 23mm eturenkaalla jonka tuo olisi käytännössä vaatinut.

Huomatkaa muuten kuvassa kiekkojen äärimuodikas puolaus: 2-ristiin edessä, 3 takana.

Tallessahan tää on. Ite oon kyl diggaillut ajaa tolla, tosin hommasin viime vuonna vielä Gazellen maantiefillarin jolla tuli sit enemmänkin ajeltua loppukesästä.

Jussille tiedoks, että kokeiltiin eturenkaaks 23mm contin ultrasportteja dp18-kehillä ja hyvin onnistu ajaminen. Itel kyl on edelleen joku 20 millinen siinä eessä, ihme ja kumma että ei oo puhjennut kertaakaan.

Laita vaikka peeämmää Sirkus noista kuvista.