Foorumin lastenvaunut, yleinen speksuas

Me valittiin perus luotettavat kiertotalous Emmaljunga NXT90 umpikumi offroad renkailla. Onko vinkkejä? tarviiko helsingin talveen eteen sukset? mietitään yhdessä ja avataan keksustelu.
AMA kuvia myöhemmin!

10 Likes

Puoliso speksas käytetyt Bugaboo Buffalot ja nää on nyt kolmatta talvea ollut käytössä ja ihan hyvin on pärjännyt itä-Helsinkiläisessä lähiössä ilman lisävarusteita. Lapsi on pääsääntöisesti tykännyt nukkua päikkärit vain liikkuvissa vaunuissa ja kilsoja on tullut. Noi emmaljungat näyttää niin samalta, että varmaan ihan hyvät.

Ilmarenkaita en ottaisi mistään hinnasta, koska se kuminvaihto niihin on yleensä aina tosi tuskasta ja varmasti vielä eri tavalla kun on kiire jonnekin ja väsynyt vauva kannustamassa.

Ehkä ainoana vinkkinä tulee mieleen, että mulla palelee kädet herkästi vaunuja työntäessä ja yleensä saa laittaa säähän nähden overkill hanskat.

2 Likes

Ei kun sellanen vinkki vielä tuli mieleen, että sellanen kantokassi tai -koppa jossa vauvan voi kantaa vaunujen luo tai jopa vaunuihin on tosi kätevä jos vaunuille ei oo tosi hyvää paikkaa olemassa kotona. Vauvan voi laskea hetkeksi maahan siinä jos tarvii vaikka molemmat kädet vapaaksi. Meillä ei ollut mitään vaunujen omaa kassia vaan vaihdettiin aina kassista vaunuihin ulkoiluvälinevarastossa.

Vieläkös Maclarenit on choppailleet irti sormenpäitä kuin fiksivoimansiirrot konsanaan?

E:

Meillä on aika sliksi kuviolla ja ilmatäytteellä, ei ole tullut kyl flättejä, eikä niistä pyöristä missään ole vetoakaan, niin ei silleen ole ollut pidon kanssa mitään isompaa.
Mitä isompi rengas sitä helpompi varmaan tuolla mujussa on mennä.

Ja semmonen kans, että pahat paikat, eli pehmee sohjo ja joku upottava hiekka, menee vetämällä paremmin kun työntämällä.

E. Lisäksi on pyörään ja tulevaisuudessa kaiketi 2 lapsen siirtelyyn hamax outback, jossa tuulilasin vetskari rikki, mutta en ole vielä löytänyt voimaa sitä korjata. Mutta se on niin leveä laite että pitää ottaa pyörät irti että mahtuu vaunuvaraston ovesta, niin ei tule usein, ei pyöräilyyn sitä kaivettua.

Meil oli kakspaikkanen chariotti. Hyvin kulkee sohjossa ku on 20" kiekot. Sit ne sai kans pyörän perään.

Kuka tekee ensimmäiset columbus purkilla ja muhveilla juotetut artesaani vaunut?

3 Likes

hyvä kysymys. ite oon ainakin melko varma siitä että tässä maassa on oltava ainakin yhdet lastenvaunut mihin meidän otto on tehnyt levyjarrulle korvakkeen

12 Likes

Mites tubeless ei-umpikumi-lastenvaunuskenessä?

Tää oli mielessä. Kuitukehät olisi kans ihan selkeästi mielyttävämpi speksauskohde ku kuppitelineet ja sadesuojat.

1 Like

Meillä oli ensin Thulen juoksukärryt vaunukopalla ja sitten Bumbleride Indie Twinit ja viimeisenä Thule Chariot Cross 2. Maakuntakohteessa oli jotkut umpikumivaunut, ettei tarvinnut junassa tai autossa kuskata vaunuja yhtenään. Moderni ilmarengasskene ihan ykkönen verrattuna moderneihin umpikumeihin. Mitä isommat vanteet, sen parempi. 7,5 vuoden aikana rengasrikkoja toistaiseksi 0. Lapset on lopettaneet Crosseissa istumiset jo ja ajavat omilla pyörillään, mutta ne on jääneet tavarankuljetuskäyttöön. Niihin menee meidän viikon safkat yms. suht iisisti.

Sellainen sivuhuomio vielä, että maakuntakohteessa oli myös vanhat vaunut suoraan 70/80-lukujen taitteesta. Jousitettu putkirunko ja pari senttiä leveät korkeat valkoiset umpikumirenkaat. Itsekin aikanaan ensimmäisen elinvuoteni reissut lojuin tuollaisissa. Näitä vintage-vaunuja käytettiin toisinaan myös, ja tosiasiassa ne ovat monessa asiassa paremmat verrattuna useimpiin moderneihin vaunuihin. Ne on paljon kevyemmät ja kulkee maalaisoloissa nätimmin kuin mikään noista meidän omista.

Noissa chariotin kumeissa oli niin tuhdit kyljet, etten mä aina ees huomannu että ne oli tyhjät… Ei tarvinnu tubelexia.

FOMO-postaus: Cybexit (Priam 4) tuli hommattua eikä ole kaduttanut. Modulaarisuus myös ehdoton plussa, kun pystyi käyttämään koppaa tai turvakaukaloa samoissa kärryissä, ja nyt onkin sitten se tuolihimmeli käytössä, jonka sai alkuun kauniisti rattaiden työntäjää kohden, ja nyt onkin jo naama menosuunnassa. Taittuu tuolin kanssa yllättävän pieneksi paketiksi, niin saa käärittyä piiloon tarvittaessa.

Ja koska turvakaukalo oli cybex, niin luonnollisesti autoon tuli se adapteri, joka käy itse kaukalolle, ja nyt myös turvaistuimelle. Vielä mennään naama peruutustutkana, mutta eipä tartte härveleitä vaihtaa sitten kun käännetään naama menosuuntaan myös delica-vastaavassa.

1 Like

Ai että, pitkän etsinnän jälkeen löydettiin sopivat käytetyt nxt90 outdoor ilmakumirenkailla. Etsinnässä olivat nxt90, super vikingit tai vastaavat tukevat ja rujommalle alustalle kelpaavat vaunut.

Taidan käydä sisäänajamassa kärryt tyhjänä pari kiessiä meikussa ja talissa kun odotellaan vielä maha-asukkia. En arvannut näiden speksauksen olevan niin mielenkiintoista ja jännittävää :slight_smile:

2 Likes

Laitat kato kiekot siihen kyytiin nii ei tarvii kantaa :smiley:

Tähän topiciin voitaanee myös todeta että, jos joku haluaa tommosta pyörä kärryä testilenkittää ja koeistuttaa lasta kärryssä, niin semmoinen onnistuu Helsingin Munkkivuoressa

Kaikki mun kokeilemat ja näkemät lastenvaunut oli kyllä todella heikkoa laatua polkupyöriin verrattuna. Aika samantyyppistä osaa, mutta vaunuissa oli muovia, ei lainkaan laakereita, ei pysty itse huoltamaan yleensä juuri mitään, varaosiakaan ei suurimpaan osaan tarjolla.

Jotenkin harmillista, kuitenkin polkupyörän tapaan tuote jota käyttää päivittäin monta vuotta.

Ilmakumirenkaat oli kyllä umpikumisia paremmat. Kerran puhkesi, renkaasta löytyi kaivautuneena irrottunnut nastarenkaan nasta. Tarpeeksi isot renkaat jos haluaa ajella muualla kuin kauppakeskuksessa.

Naturkind Vita on kyllä erinomainen malli kävelyille - kevyet ja menee suoraan. Kaupungissa taas on ollu paljon Bugaboo käytössä - näppärät, kulkee kevyesti ja menee pieneen tilaan. Kaikenkaikkiaan hyvin suunniteltu lukuunottamatta älyttömän pieniä lokaritiloja (lumessa menee tukkoon aivan samantien) sekä aivan täyttä heijastimattomuuutta. Pienokaiselle kannattaa ehdottomasti ostaa kevyt/pieni kantokoppa oli sitten vaunun malli mikä tahansa, sen avulla on helppo kantaa nukkuva käärö mihin vaan ja vaunut voi jättää kauemmas.

Samaa mieltä ylipäätään monien vaunujen laadusta - hintaan nähden melko heikkoa. Bugaboon vaunut taitaa olla lähemmäs 1500€ uutena ja siinä ja siinä pitääkö sitä hintalaatua hyvänä, kun suurin osa Kiinassa valmistettua muoviosaa kuitenkin…

Jälleenmyyntiarvo ainakin bugaboissa hyvä. Jos löytyy käytettynä, ja voi muutaman vuoden päästä myydä eteenpäin, ei niihin hirveenä mene euroja.

Tässä nxt90sseä oli kyllä kobelaakit pyörissä ja puslat tms. muissa kohdissa. Jämyn oloiset verrattuna esim. britaxeihin. Ja muovi pyörät, mutta unpikumi renkaatkin oli vaahtokumia mihin oikea kumi vedetty päälle. Aivan päteviltä vaikuttaa, vaikka ei kokemusta lainkaan ole.