Fixi kesäksi -apua osaamattomalle

Jostain syystä sain sellaisen päähänpiston, että tarvitsen ehdottomasti fixin. Huomasin, että olen käyttänyt nykyisestä pyörästäni talven aikana tasan kahta vaihdetta 24:stä, joten yhdelläkin pärjättäisiin. Ideana olisi saada mahdollisimman vähähuoltoinen ajopeli, jolla kelpaa ajella töihin/kaupungille/baariin yms. Osa motivaatiota on myös se, että olen saanut päähäni että fixillä olisi kaiken lisäksi hauska ajella. Halusin myös oppia hieman enemmän polkupyörien tekniikasta ja huoltamisesta. Päähänpistoni ovat usein itsepintaisia ja ne vaativat toteuttamista, joten ei auttanut muu kuin ryhtyä toimeen.

Sain ilmaiseksi sukulaismiehen vanhan 10-vaihteisen tunturin projektia varten. Ryhdyin purkamaan runkoa, ja se sujui alkuun ihan hyvin. Huomasin keskiössä klappia, joten päättelin keskiön laakereiden kaipaavan ilmeisesti vaihtoa. Tässä tuli vastaan ongelma: Huolimatta tuntikausien googletuksesta ja Sheldon Brownin tavaamisesta en tunnu osaavan purkaa keskiötä. Sain toisen kammen irti, mutta muuta en sitten osaakaan avata, enkä oikein edes tiedä minkälaista työkalua tarvitsin. Osaatteko neuvoa, vai olisiko järkevintä kiikuttaa runko korjaamoon laakereiden vaihtoa varten?

Muita kysymyksiä jotka vaivaavat mieltä tällä hetkellä:

Pyörän kiekot olivat sanalla sanoen entiset. Tarvitsen siis kokonaan uudet kiekot. Sellaisia en osaa itse kasata, joten ajattelin ostaa valmiit. Mietin että järkevintä voisi ostaa fixed-free flip-flop navallinen takakiekko, koska en vielä tiedä pidänkö fixillä ajamisesta ylipäänsä, ja opinko sitä edes. Singlespeedshopista näyttäisi saavan valmiit kiekot Michen flip-flop navalla 249€:lla. Vaikuttaako se järkevältä, vai saako jostain halvemmalla jotain käyttökelpoista? Pyörän alkuperäiset vanteet olivat 27", kuinka paljon 28" vanne eroaa siitä kooltaan? Saako siis alkuperäiset jarrut paikoilleen, vai olisiko keksittävä pysähtymisen avuksi jotain muuta?

Haluaisin kustannussyistä käyttää alkuperäisiä kampia. Onko ketjulinja vaikea säätää kohdalleen niiden kanssa? Saako niihin yleensä häkkipolkimia kiinni helposti? Toinen pyörän eturattaista on 42 piikkinen, ja ajattelin käyttää sitä. Minkä kokoista takaratasta suosittelisitte aloittelijalle? Ovatko tuollaisten vanhojen (ilmeisesti 80-luvun) Tuntureiden rattaat ja ketjut yleensä 1/8" vai 3/32"?

Tästäpä tuli pitkä sepustus, jossa on paljon kysymyksiä jotka hommaan enemmän perehtyneille vaikuttavat todennäköisesti typeriltä. Toivottavasti joku jaksaa kuitenkin auttaa aloittelijaa. Kertokaa myös jos mieleenne tulee jotain mitä minun olisi ehdottomasti otettava vielä huomioon, ja missä voi tulla eteen hankaluuksia. Koko idean järkevyyden kyseenalaistamista en tässä vaiheessa kaipaa, vaikka voitte tietenkin niinkin tehdä jos se tuntuu ainoalta vaihtoehdolta…

Kuva keskiöstä vois auttaa.
Todennäköisesti vasemmalla puolella on lukkorengas, joka aukeaa vastapäivään kiertämällä. renkaassa on koloja, joihin sopii haka-avain(tai sen puutteessa vaikka ruuvimeisseli ja vasara, mutta tarvitset sitä avainta kuitenkin myöhemmin rattaiden vaihtoon). Sitten vain kierrät irti sen kupin, jota rengas piti kiinni. Oikean puolen kuppi irtoaa myötäpäivään kiertämällä. Klapin voi saada pois kun laakerin säätää uudestaan, muuten kannattaa tilalle vaihtaa kasetikeskiö(niitäkin on monilla eri kierteillä, mutta tossa on varmaankin se yleisin, eli löytyy kaikista kaupoista).

Ainakin yhessä projektissa, jossa autoin, vanhat jarrut sai säädettyä sopiviksi.Michet on ihan laatusettiä, mutta hyvät kiekot saa paikallisessakin kasautettua valmiiksi, valitsemistasi osista. Hinta on kai suunnilleen sama tai vähä enemmän.

Sopiva ratas vois olla vaikka 16 tai 17 piikkinen.

Se haka-avain näyttää tältä.

Voi olla ettei vanhasta Tunturista kannata tehdä fiksiä, jos on kuitenkin noinkin paljon budjettia käyttää kiekkosettiin. Kesään mennessä saattaisit löytää jonkun paremman aihion fiksiä varten. Tunturin kanssa törmäät nopeasti ongelmiin esimerkiksi keskiön, stemmin ja haarukoiden epästandardien mittasuhteiden kanssa (mikäli näitä osia joutuu siis vaihtamaan).

Tutustu Sheldonin fiksikonversio-sivuun täällä: http://sheldonbrown.com/fixed-conversion.html

Katso myös ketjulinja-artikkeli: http://sheldonbrown.com/chainline.html

Uuden fix-free takakiekon saa halvimmillaan alle satasella (Dimension napa, DT pinnat, Alex R390 vanne), etukiekkoja saanee puoli-ilmaiseksi vaikka täältäkin kyselemällä. Kun siis tarkoituksena on pitää kustannukset pienenä.
Vanhassa retkikympissä vois olla kellofauberi, laita kuvaa keskiöstä.
27" vanteet on yllättäen isommat kuin 28", millikoot on 635 ja 622. Voi olla ettei jarrut ylety uusille vanteille, mittaa saako jarrupaloja säädettyä 7 milliä alaspäin.

27" on 630mm

Fiks-Ed - 17:31, 25.3.2009 » Ideana olisi saada mahdollisimman vähähuoltoinen ajopeli, jolla kelpaa ajella töihin/kaupungille/baariin yms. [...] Huomasin keskiössä klappia, joten päättelin keskiön laakereiden kaipaavan ilmeisesti vaihtoa. Tässä tuli vastaan ongelma: Huolimatta tuntikausien googletuksesta ja Sheldon Brownin tavaamisesta en tunnu osaavan purkaa keskiötä. Sain toisen kammen irti, mutta muuta en sitten osaakaan avata, enkä oikein edes tiedä minkälaista työkalua tarvitsin. [...]

[…]Pyörän alkuperäiset vanteet olivat 27", kuinka paljon 28" vanne eroaa siitä kooltaan? Saako siis alkuperäiset jarrut paikoilleen, vai olisiko keksittävä pysähtymisen avuksi jotain muuta?
Haluaisin kustannussyistä käyttää alkuperäisiä kampia. Onko ketjulinja vaikea säätää kohdalleen niiden kanssa? Saako niihin yleensä häkkipolkimia kiinni helposti? Toinen pyörän eturattaista on 42 piikkinen, ja ajattelin käyttää sitä. Minkä kokoista

Ei fixiä baarireissuille, ainakaan ennen kuin olet oppinut ajamaan sillä.

Keskiön kuva tosiaan auttaisi. Jos olet saanut toisen kammen irti ilman kammen ulosvetäjää, voi olla että tarvitset uuden kammen, elleivät nuo sitten olleet kiilapulttikammet. Keskiön purussa Bob’s garage voisi hyvinkin olla avuksi, kuten muussakin säädössä.

27" ja 28" kiekon ympärysmitassa on eroa kokonaiset 8 milliä, siitä voit laskea eron säteelle, eli hyvin suurella todennäköisyydellä jarrut saa säädettyä.

Jos haluat opetella pyörän huoltoa, kasaa kiekot itse. Ei ihan oikeasti ole mikään mahdoton rasti.

Kun tulee tenkkapoo, avaa ennemmin netti ja korjauskalja kuin rystyset, eli ei kannata lähteä mäiskimään pyörää osiin ennen kuin tietää mitä on tekemässä. Kamera käteen ja fotoa tänne, jos tarve vaatii.

Afa - 17:56, 25.3.2009 » 27" on 630mm
Totta. Sori, mokasin. Eli 4 milliä riittää.

Yritän laittaa kuvan keskiötä, katsotaan onnistuuko:

Edit: en onnistunut, mutta kuvan näkee täältä

Kampea en siis saanut irti ilman ulosvetäjää, vaan ulosvetäjän kanssa. Haka-avaimella olen tuota yrittänyt vääntää, mutta lopputulos oli verta vuotavat rystyset. En tiedä onko vika vain Bilteman huonossa haka-avaimessa, vai onko tekniikka pielessä.

Hyvä homma jos noita kiekkoja saisi jostain halvemmallakin. Rahaa ei hirveästi olisi käytössä.

Toi aukee sit myötäpäivään, siinä on vasenkätinen kierre.

Fiks-Ed - 18:44, 25.3.2009 » Yritän laittaa kuvan keskiötä, katsotaan onnistuuko: Edit: en onnistunut, mutta kuvan näkee [täältä](http://www.aijaa.com/v.php?i=3882015.jpg) Kampea en siis saanut irti ilman ulosvetäjää, vaan ulosvetäjän kanssa. Haka-avaimella olen tuota yrittänyt vääntää, mutta lopputulos oli verta vuotavat rystyset. En tiedä onko vika vain Bilteman huonossa haka-avaimessa, vai onko tekniikka pielessä. Hyvä homma jos noita kiekkoja saisi jostain halvemmallakin. Rahaa ei hirveästi olisi käytössä.
Tää taitaa olla sitten mallia kello-fauber. Tonne uraan voi olla vähän vaikea sovittaa sitä haka-avainta, kokeile nakutella vasaralla ja talttapääruuvarilla tai tuurnalla. Keskiön kokoonpanon pitäis näyttää suunnilleen tältä: http://sheldonbrown.com/harris/images/bb031.jpg

Sitten sormet ja varpaat ristiin, ettei klappi johdu siitä, että laakerikupit on sökönä, niitä voi olla hankalampi uusia.

Sinuna ottaisin kyllä tuon toisenkin kammen irti ennen kuin avaisin keskiön. Paljon kivempi käytellä sitä ulosvetäjää, kun akseli on pyörässä kiinni.

Höh, veikkasin väärin. Pitääpä pohtia seuraavalla kerralla tarkemmin.

Ihan noin halvalla en löytänyt, mutta selvästi miettimääni halvemmalla kuitenkin, kiitti vinkistä. Ilmeisesti tuollaiseen 126mm takahaarukkaan menee 120mm napa ilman ongelmia? Vaikuttaako se mitenkään ketjulinjaan ja sen säätämiseen että onko napa 120 vai 126mm?

Tuo Bob’s garage oli muuten myös loistava vinkki. Ymmärsin videota katsoessa heti miten haka-avainta kuuluisi käyttää ja miksi se ei tässä tapauksessa toimi. Täytyy huomenna yrittää vielä vasaralla ja ruuvarilla hakata keskiötä auki.

No tosta: kiakot

Ennen joulua siellä oli jotain saman hintaluokan kiakkoja Fixie inc.in ympärille koottuna myös…

Benin jenkkikaupasta lähti pari viikkoa sitten fiksikiekot hintaan 79 taalaa. Jos siis budjetilla haluaa tehdä.

edit: se olikin 75 taalaa. Halavat kiakot

Fiks-Ed - 20:31, 25.3.2009 » Ilmeisesti tuollaiseen 126mm takahaarukkaan menee 120mm napa ilman ongelmia? Vaikuttaako se mitenkään ketjulinjaan ja sen säätämiseen että onko napa 120 vai 126mm?
Napoja löytynee sekä 130 että 120 millisenä, kummatkin varmaan menee tuollaiseen vanhaan teräsrunkoon. Ketjulinja sillä 120 millisellä navalla asettuu perinteisesti siihen 42 milliin, 130:stä navoista en tiedä.

Toi keskiö vaan hippasen hankaloittaa sen kejulinjan kanssa säätämistä. Tohon kun ei voi vaihtaa eri mittaisia akseleita, eikä oikein kääntää akselia toisin päinkään, kun sitten keskiötä ei voisi kiristää kuin irrottamalla ensin rataspuolen kammen.

konkeli - 20:59, 25.3.2009 » Benin jenkkikaupasta lähti pari viikkoa sitten fiksikiekot hintaan 79 taalaa. Jos siis budjetilla haluaa tehdä. edit: se olikin 75 taalaa. [Halavat kiakot](http://shop.vendio.com/benscycle/item/2006443088/index.html)
Hubs are the High-Flange machined style, have looseballs and are re-buidable.

Eivät siis varmaan kaikkein pitkäikäisimmät, tai vaativat ainakin reilusti TLC:tä.

Joo, kyllä noille saa rakkautta antaa. Mutta niiden halvin tehdaslaakeroitu setti oli 98 taalaa, ei paha sekään. Mutta jos tunturista tekee, niin ehkä niiden laatu on vähän toissijainen keissi. Eiks.

Ajattelin hyödyntää tätä topiccia kun itsekin satun tällä hetkellä olemaan melko vastaavassa tilanteessa paitsi että oma projektiaihio on malliltaan Nishiki Arrow Speed (vm. n. 1989?).

Sellainen kysymys tuli näin noviisina mieleen että onko mitään järkeä laittaa alkuperäisen takanavan tilalle flip-flop napa ja kasata vanha vanne uuden navan ympärille tai vaihtoehtoisesti hankkia uusi takavanne + napa + pinnat?
Pyörän alkuperäinen vanne on merkiltään Rigida (36 reikäinen) ja kuuluu todennäköisesti pyörän alkuperäisosiin vaikkakin se on ulkopuolisesti ihan kelpokuntoinen.

Opiskelijabudgetilla kun on liikkeellä niin tietenkin tekisi mieli kulkea sieltä missä aita on matalin mutta järkevintä vaihtoehoahan tässä haetaan.

ei sen ketjulinjan tarvii ihan oikeesti olla supertarkka. sinkularattaat ei anna ketjun tippua pois kovin helposti ja jos sen pitää puhtaana ja rasvassa niin ei vinossaolevakaan ketju pahasti ääntele.

teräsrunko myös joustaa joten muutaman millin heitto haarukan ja navan koossa ei tunnu missään. varovasti lankun avulla sen voi kylmätaivuttaa millilleen oikein, helpottaa renkaan vaihtoa.

oge - 23:16, 25.3.2009 » Sellainen kysymys tuli näin noviisina mieleen että onko mitään järkeä laittaa alkuperäisen takanavan tilalle flip-flop napa ja kasata vanha vanne uuden navan ympärille tai vaihtoehtoisesti hankkia uusi takavanne + napa + pinnat? Pyörän alkuperäinen vanne on merkiltään Rigida (36 reikäinen) ja kuuluu todennäköisesti pyörän alkuperäisosiin vaikkakin se on ulkopuolisesti ihan kelpokuntoinen.
Jos oikein haluttaa tutustua pinnaamisen jaloon taitoon sekä haluu flip-flopin niin siitä vaan. Muuten kyllä ehdottaisin että aluksi rihtaat Niskahien vanteen kohdalleen ja asennat siihen joko vapaarattaan tai fiksirattaan [rota-fix](http://204.73.203.34/fisso/eng/schpignonestep2.htm) menetelmällä. Pääset nopeammin ajeleen.

Myöhemmin ajan kanssa teet sitten flip-flop navalla varustetun uuden kiekon. Syntyvä komponentti on mun ainakin mun mielestä järkevämpi ajatellen vaikkapa sen mahdollista myymistä.

M