Ensiprojekti: Helkama Y2K

Tästä lähtee käyntiin allekirjoittaneen ensimmäinen projekti koskaan. Rungon sain haalittua suhteellisen halpaan hintaan toiselta palstalta, vaikka täälläkin se ilmeisesti on ollut myynnissä. Kyseessä tosiaan Helkama Y2K, josta ei tunnu löytyvän internetin ihmemaailmasta niin minkäänlaista tietoa.

Tarkoituksena on tehdä tästä kauppakassi, sellainen arkipyörä jolla voin kulkea lähikauppaan ja polkea asemalle, kun päivittäin kuljen junalla töihin. Senpä takia ei tarvikaan olla mikään huippuhieno runko, vaan tällainen hieman naarmuinenkin sopii hyvin tehtäväänsä, eikä ehkä kiinnosta varkaitakaan niin helposti. Vaimo tosin oli sitä mieltä, että muille pitäisi maksaa, että huolisivat tuon, ei oikein väri sytyttänyt.

Budjetti ei ole mikään älyttömän suuri, joten varmaan biltemasta tulee haettua puuttuvaa palikkaa, lukuunottamatta ohjaustankoa ja grippejä, jotka olisi tarkoitus tilata velosolosta. Onkin vaikea päättää, otanko biltsusta sen jalkajarrullisen vaihtoehdon, vai otanko 21-27-vaihteisille tarkoitetun kiekon ja tilaan velosolosta sitten samalla tangon kanssa prikat ja hammasrattaan… Pyrkimyksenä olisi sinällään “kliini” ohjaustanko, eli mitä vähemmän roipetta siinä on, sen parempi, joka puhuisi enemmän jalkajarrun puolesta, mutta miten se ketjulinja näitten kanssa sitten menee, vai onko se herran hallussa?

Keskiötä en ajatellut ainakaan heti ruveta ronkkimaan, ja kammetkin saa varmaan olla tuollaisenaan ainakin aluksi paikoillaan, kun tällä hetkellä ei ole käyttöpyörää ollenkaan, niin tämä pitäisi saada suhteellisen rivakasti kasaan.

Tässä vielä muutama kuva helkusta.

Nimim. “Mä ajan mun spessuhelkkuu, pitkä ja hölmö ku SM-nelkkuu”

PS. Saa haukkua, ehdottaa osia tai muuta mitä nyt tulee mieleen. Ensimmäistä kertaa pappia kyydissä niin on vähän hakusessa vielä nämä hommat.

Just hyvä runko.

Missäs päin Suomea asustelet? Mietin vaan kun mainitsit aikovasi tilata gripit ja tangon Velosolosta…Helsingissä ainakin noita löytyis kaikissa väreissä ja muodoissa ihan kivijalkakaupoista, esim. Kallion Kumiluodista.

No jo on ruma Millenium Bug! Älä nyt ainakaan kovin hienoa/kallista tankoa tai osia tollaseen tuhlaa. Itse hakisin osat kierrätyskeskuksesta.

Toi perä on todennäköisesti 135mm eli eipä taida jalkajarrukieko (110mm?) oikein sopia. Niin ja noissa dropeissa ei ole kauheasti säätövaraa jotta saisit ketjun sopivalle kireydelle, tarvitset ehkä half-linkin tai viilan. Bilteman 21-27 tms. kiekkoon sinkulakitti niin saat säädettyä ketjulinjan helposti sopivaksi.

Ainoa asia mihkä itse panostaisin tollasessa projektissa on renkaat. Ei mitään kapeita liruja vaan jotkut vähän järeemmät, esim. Schwalbelta Big Applet, Fat Frankit tms. netistä.

Niin ja polkimet vaihtoon ja noi niitatut(?) kammet kun tulee sopivat vastaan.

Asun Riihimäellä, mutta käyn päivittäin Vantaalla töissä. Että kyllähän siellä Kumiluodissa periaatteessa vois vierailla, mietin vaan että samalla tilaa useampaa tavaraa sieltä velosta jos on tilatakseen.

Jep, perä on tosiaan sen 135mm, en tiennyt noita biltsun kiekkojen napojen leveyksiä kun ei niitä sivuilla mainita.

Saako sieltä Kumiluodista niitä sinkulakittejä? Ei viittis miljoonassa eri paikassa käydä hakemas tavaraa.

Tuo värihän on tosiaan melko hirveä, ja osittain sen takia tuon rungon hankinkin. Ajatuksissa oli aluksi että kaikki minkä vaan pystyy, niin pistää mustilla osilla - mustat jarrut, mustat kammet, musta ohjaustanko jne. Mutta mieli muuttui tuossa kun löysin täältä sopivat palstalta “sopivat” oranssi-kylkiset nakit, jotka haen huomenna. Senpä takia velosportista olisi tulossa tämä, mustana tietenkin, ja siihen nämä gripit, oranssin värisenä.

Musta satulatolppa on jo olemassa, siihen tarttis enää sitten etsiä oranssi satula, esim tämä, vaan aika heittämällä menee budjetin yli tuo yksilö.

Kunnianhimoinen proju harrastuksen aloittamiseksi. Jalkajarrulla vaan kun ei sillä ketjulinjalla oo sillon niin väliä just muutenkaan. Ja sama mitä kaukomieli sano, että ketjujen kireyskin menee vähän ehkä herran haltuun ku ei oo dropeissa säätövaraa.

Jos pääset päiväsaikaan stadiin niin suosittelen käymään myös Kyläsaaren kierrätyskeskuksen pyöräpajalla. Kiekot, stemmi, jarrut ym. luulis ainakin löytyvän eikä tuu kalliiksi.

^En lähtis vääntään runkoo jalkajarrukiekolle sopivaksi mutta jos löydät sellaisen riittävän pitkällä akselilla niin kai sinne väliin vois tunkee jotain prikkoja.

Nappaat jostain oikein vanhasta mummopyörästä ketjun ni onnistunee, on sopivasti venynyt. mut onnea jatkoon…

^^Niin siis se Bilteman jalkajarrukiekon akseli ON riittävän pitkä. Prikkoja vaan läjä.

Kumiluodissa on sinkulakittejä ja kaikkia hassuja väriosia ja niiltä saa myös ilmaseksi hyviä neuvoja…U6-verstas mitä jengi tossa suositteli on sekin käymisen arvnen mutta siellä asioidessa pitää tietää tarkkaan mitä hakee tai tulee hulluksi niiden miljoonalaatikoiden seassa (hlökunnan tietotaito-taso myös vaihtelee tapauskohtaisesti, ihan kaikkia juttuja ei kannata uskoa :wink: ).

Mutta ei kun vaan niitä mustia osia haalimaan, hyvä värivalinta (tosta oranssista en oikeen tiedä mutta jos omaan silmään tuntuu oikeelta niin mitäpä siinä sitten).

Onnea proggikselle!

Ei se oranssi ole kiveen hakattu, satuin vaan törmäämään sellaisiin kumeihin sopuhinnalla, niin ne nyt tulee pistettyä varmaan alkuun siihen, meneepi toiseen pyörään sitten myöhemmin jos rupeaa tökkimään tässä.

Täytyy järjestää aikaa käydä siellä Kumiluodissa, kuulostaa asialliselta paikalta. Kerta sieltä sinkulakittiä saa, niin menen varmaan biltsun 21-27-kiekko ja sinkulakitti Kumiluodista. Drop-outihan on semi-vertikaali, mutta siinä tapauksessa voi onneksi pelata etu- ja takarattaalla että saa sen ketjun tarpeeksi kireälle.

Niin, ja kiitokset muuten kannustavista ja todella ystävällisistä kommenteista, tulee oikein hyvä mieli kun ei heti torpata kaikkea. Päivittelen tätä sitä mukaan kun saan noita palikoita haalittua, pari viikkoa varmaan menee kun pitää palkkaa venailla ennen seuraavia hankintoja.

Heiii. Riihimäki! Ei meitä hurahtaneita täällä liikaa ole, joskus olen nähnyt jonkun liikenteessä, ehkä vain ohikulkumatkalla. Jos joskus näet herrasmieshenkisen mustan sinkulakonversion, pysäytä ja morjensta. Tsemppiä projektiin.

Chargen Bucketia saa ainakin oranssina melko edulliseen hintaan.

Siistin mallinen runko. Noi vaijerikiinikkeet poistasin, takajarrun vientejä lukuunottamatta, kun on niin rumat. Eikös tohon vois laittaa sinkulakitin ja ketjunkiristimen ? Vois kuitenkin maalata ja laittaa vaik jotkut decalit.
Oliks 28" kiekoille ?

Jos päädyn oranssiin niin tuo Charge Bucket menee todennäköisesti tilaukseen, sopis ku nokka päähän! Kiitos, nalle.

On joo 28" kiekoille. Sinkulakittiä tulossa, ketjunkiristimestä en ole niinkään varma. Jos ketjun saa pysymään kireänä niin tottakai ilman, mutta jos ei muuten onnistu niin kai se on alennuttava pistämään. Vaijerikiinnikkeet on kyllä tosiaan rumat, mutta en tiedä, miten saisin ne tarpeeksi siististi poistettua, joten jäänee toistaiseksi paikoilleen.

Kuvien perusteella noissa dropeissa on sen verran hyvin materiaa että niihin vois huoletta viilata hieman lisää säätövaraa. Ja jos laitat ketjuun halflinkin niin ei sitä niin älyttömästi edes tarvitse, seitsemisen milliä (yhden lenkin mitta?) tai jopa vähempi riittänee.

Sinkulaan kuuluu tietysti takajarru joten on niille toisen puolen vaijerikiinnikkeillekin käyttöä. Jarruja on ainakin ihan turha hankkia uutena, niitä on kierrätyskeskus täynnä, u:ta ja v:tä vaikka minkälaisia, kahvoja toki hieman heikommin.

E: Kasaa pyörä eka ajokuntoon mahdollisimman halvalla ja jos toteat kivaksi ajaa panosta sit niihin väriosiin tms. Jos toi pyörä lojuu pitkiäkin aikoja siellä asemalla niin hienompi satula kannattaa myös lukita ettei häviä…

Tämäkin nytkähti hieman eteenpäin. Kiekot ja kumit on paikoillaan, ja on meinaan päheen näköiset nuo 29er Schwalbe Marathon Supreme Evolutionit! Mahtuu onneksi nätisti pyörimään, vähän riskillä ostin.

Takakiekossa ei ole vielä sinkulakittiä eikä VeloSolon pulttiratasta, koska en ole hoksannut hankkia sinkulakittiä varten tarvittavaa lukkorenkaan kiristys-työkalua eikä pulttiratakseen mennytkään M6-pultit kuten oletin, vaan ilmeisesti sittenkin kokoa pienemmät M5:set.

Kävi myöskin pienoinen aivopieru quill stemmiä ostaessa, kun otin tuumaisen, vaikka sen pitäisi olla se 22,2mm. Onneksi sattu olemaan ylimääräisenä oikean kokoinen säädettävä stemmi siihen, sain sitten ohjaamonkin paikoilleen.

Värimaailmaksi on nyt tullut kuitenkin se musta/kulta eikä oranssista ole tietoakaan. Oranssit kumit mitkä tähän ehdin jo hankkia menee luultavasti toiseen projektiin monivaihteen puolella, jahka rahoitus järjestyy jossain vaiheessa.

Vielä puuttuisi satulatolppa, ja satulatolpan kiristin, ei tajunnut tilata niitä samalla kun otti muuta tavaraa bike-discountista. Jarrut ja kahvat tuli sieltä, nyt on hienot mustat Deoret edessä ja kahva kanssa, vaijeri uupuu kuitenkin.

Kammet olisin tänään irroittanut ja tutkaillut vähän, mutta vaikka opas-videoitakin aiheesta katselin, niin eipä nuo tuntunut irtoavan, eikä pitäisi olla pavun puutteesta kiinni, ei vaan uskaltanut vääntää enää lujempaa kun pelkäs että särkee jotain. Joten olkoon nyt toistaiseksi kolmirataksinen se etupää, ja hankin sitten rahatilanteen salliessa uuden keskiön ja kammet noitten vanhojen tilalle.

Kuvia ei nyt tällä haavaa tule, kamerasta oli akku loppu, mutta jahka saan loput tavarat paikoilleen niin voi kai sitä muutaman foton napsaista “ihailtavaksi”.

Projektin päivitys ilman kuvia on kuin seksi ilman yhdyntää. Nyt virtaa akkuun ja edes yks kuva!!!

No, tässä olis vähän fotoja nyt sitten. Ensin osista ja sitten pyörästä tällä hetkellä.

Lukittavat kahvat:

Kovan onnen stemmi, saa ostaa pois jos haluaa:

Ohjaustanko:

Pyörästä kuvia:

http://i.imgur.com/vIFGhQc.jpg

http://i.imgur.com/FSpypLn.jpg

http://i.imgur.com/kAJSf9N.jpg

Muistuttaa vähän uustuotanto jopoa. Ihan pähee. Hyvännäköset gripit. Ma ei ny tieda mut onks renkaat oikeinpäin?

Ei ole renkaat oikein päin, arvasin että joku tarraa siihen :slight_smile: Mallailin niitä vaan paikoilleen että saan tietää, mahtuvatko pyörimään, ne kääntyy tuosta vielä.