Ensiprojekti: Bella Bellini

Koko alkukevät siinä vierähti. Tuli vastaan toinen toistaan kiinnostavampia runkoja, mutta olivat kaikki aivan liian isoja tai jos koko oli oikea, niin värit taas ei miellyttäny silmääni, joka haikaili klassisen kauniin ja yksinkertaisen rungon perään. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa! Pari viikkoa sitten Lontoon foorumia selatessa vihdoin kolahti. Ihastuin heti ensi silmäyksellä ja ajattelin, että tämä se on. The One.

Runko on italialaisen pyöränrakentajamestarin Giovanni Losan pajassa valmistettu. Samainen signore Losa tunnetaan myös mm. Cinellin Supercorsan valmistajana 90-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella. Edellisen omistajan mukaan putket ovat joko Columbuksen SL:ää tai EL:ää. Haarukka on Columbuksen Air-putkea. Überkevyeltä tuntuu ainakin omaan käteen.

Suunnitelmissa on rakentaa tästä klassinen ja hillitty kiinteävälitteinen ajopyörä. Malttamattomana odotan, että saan tämän pian käyttökuntoon!

http://s2.postimg.org/8ys1ze7jt/IMG_0993.jpg

Nätti klassinen kokonaisuus tulee näyttämään suunnilleen tältä

Stemmi: Cinelli 1A
Tanko: Cinelli Giro d’Italia
Kiekot: H+SON TB14 + Miche Primato low flange + DT Swiss Revolution
Polkimet: Gipiemme Sprint + Zefal Christophe häkit ruskeilla remmeillä
Satulatolppa: Campagnolo Chorus Aero
Kumit: Vittoria Zaffiro Pro black/beige

Ohjainlaakeriksi most likely Campagnolo Record ja kammiksi jotain italialaista, kenties Miche Primatot jollain sirommalla rattaalla. Tankoon ajattelin kääriä Pelagon korkki-imitaationauhat. Kaupantekijäisiksi saadun kulahtaneen Turbon päälle olisi tarkoitus vetää uusi nahka, mutta jos verhoilijantaitoni eivät riitä ja lopputulos ei miellytä, niin hankintaan lähtee ruskea Concor tai uusi Turbo.

Veikkaan, että tulee aika nätskä noilla osavalinnoilla.

Juu hyvä tulee.

Runko on kaunis ja palikat kuullostaa hyvältä. Seuraillaan.

Vautsi. Hyvä tulee. Mut yks asia heti kättelyssä: tää ansaitsee Veloflexit. Go for it, et kadu.

Veloflexit olikin ekana mielessä, mutta tan wallit näytti liian kellertäviltä. Nuo Vittoriat on paljon vaaleemmat ja ehkä myös kestävämmät…(?) Jarruja tähän ei tuu.

Tutto Bella! Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Oletan myös, että et lähde tuhoamaan runkoa poistamalla ylimääräisiä korvakkeita? :slight_smile:

Myös Grand Boisin renkaita kannattaa miettiä, joskin skidailemaan ei välttämättä kannata lähteä. Hieno projektin alustus.

edit. niin ja luetaanpas foorumia myös. Eli joo, jarruttomaan ei ehkä ideaali.

Uomo - 21:44, 15.5.2014 » Oletan myös, että et lähde tuhoamaan runkoa poistamalla ylimääräisiä korvakkeita? :)
nevö! turhan kallis runko sellaiseen ramboiluun.
elisa - 19:44, 15.5.2014 » Veloflexit olikin ekana mielessä, mutta tan wallit näytti liian kellertäviltä. Nuo Vittoriat on paljon vaaleemmat ja ehkä myös kestävämmät..(?) Jarruja tähän ei tuu.
Ahaa juu. Ok. Sit ei mitään huomautettavaa!

Erittäin nätti runko, huhhuh. Mites ois jotku vähän klassisemmat kiekot?

E:Älä riko sitä turboa! Laitan PM.

Mittöö. TB14 + low flange on kyl mun kirjois aika klassine.

Hikky - 22:02, 15.5.2014 » Erittäin nätti runko, huhhuh. Mites ois jotku vähän klassisemmat kiekot? E:Älä riko sitä turboa! Laitan PM.
tämä. muutoin aika klassisella italolinjalla mennään - miksi siis hosson? ulkonäöllisesti siis hyvä, mut temaattisesti vähän niin ja näin. muuten hyvä.
Hikky - 22:02, 15.5.2014 » Mites ois jotku vähän klassisemmat kiekot?
Minusta noissa kiekoissa ei juuri klassisemmaksi voi mennä! Juuri sopivan syvät, niin ja kirkkaat tietty : )
manuelkala - 22:05, 15.5.2014 »
Hikky - 22:02, 15.5.2014 » Erittäin nätti runko, huhhuh. Mites ois jotku vähän klassisemmat kiekot? E:Älä riko sitä turboa! Laitan PM.
tämä. muutoin aika klassisella italolinjalla mennään - miksi siis hosson? ulkonäöllisesti siis hyvä, mut temaattisesti vähän niin ja näin. muuten hyvä.
Valintaan mitenkään vaikuttamatta, se voi olla ihan hyvä.

Juu tuota kenenkäs projekti tää nyt olikaan. Asia selvä!

puolustukseni tahtoisin sanoa että oli asiat niin hyvin tässä että piti keksiä jotain sössötettävää.

tää o hyvä

^^ +1 tää on kyllä oikeesti muuten tosi jees.

Minun projekti nimenomaan, mutta toki olen konsultoinut asioihin perehtyneitä ja ottanut vastaan hyviä vinkkejä laadukkaista ja kestävistä osista, kun kerralla hyvää haluan.

E: Nimittäin mikään ei olisi niin turhauttavaa, kun oppimiskäyrän kohotessa tajuta kuluttaneensa massia aivan kelvottomiin osiin.