elektroniikka-apua kaivataan

Viime talven ajelin tällä DX-lampulla, mut josain vaiheessa siinä alkoi kosketushäiriöt ja yllättäen ne ei ole kesän aikana hävinneet. Sattuiskö täältä löytymään innokasta ja ymmärtävää kolvi-seppoa tsekkaamaan, et mitä siinä voi olla vikana. pienen tärähtelyn jälkeen lamppu menee siis himmeäksi ja saattaa palata kirkkaaksi hyvällä säkällä.

Tuolla DX:n keskusteluissa joku kertoi korjanneensa vastaavan ongelman juottamalla patterikotelon jouseen tina möntin. Eli ei pitäis olla vaikea homma, jos tolla hoituu.

Multa löytyy kaks kolvia ja lievää elektroniikka-juottelutaitoa. Sitä en tosin tiedä, auttaako se tinamöntti paljoakaan tossa ja miten kestävä on kun on koko ajan puristuksissa, kannattaa varmaan viilata sitä jousta siitä juotoskohasta eka… Voin kuitenkin tehä homman joku päivä, joskin asun täällä Espoon perähikiöillä… Vr kuljettaa kyllä tohon ihan kilometrin päähän

jep pidetäänpä mielessä. lukaisenpa noita keskusteluita jossain vaiheessa ja mahdolliesti tulen waltoa kiusaamaan.

Veikkaan, että vika löytyy kytkimestä… Tämä on helppo tarkastaa oikosulkemalla patterin perä runkoon jollain rautalangalla.

Riippuu vähän miten toi elektroniikka on tossa toteutettu, mutta näyttäis olevan helppo avata tuolta ledin puolelta(pari ristipäätä auki). On näköjään tuo kontakti ledeille hoidettu tommosten johtojen avulla, mikä ei oo mikään hirmu hyvä tärinän kannalta. Veikkaisin että johdot voi olla poikki tuosta juotoksen juuresta tai sitten sieltä toisesta päästä. Siellä lampun sisällä on enemmänkin elektroniikkaa, niin voihan siellä olla jonkun vastuksenkin kontakti huono… Nämä siis edellisten lisäksi.