Eka sinkula

Hankinnassa siis ensimmäinen sinkula (jonka vois sitten muuttaa fixiksi, kunhan opettelee ajamaan)

Hintaa sais olla max. 800e.

Tähän asti tiirailtu:

  • Specialized Langster
  • Specialized Globe Roll
  • Felt Brougham (netistä)

Tässä nyt vain muutamia. Lähinnä olis tarkoitus ajella kaupungissa, töihin ja muuten vaan kruisailla ympäriinsä. Ei tarvii välttämättä mahtua talvinakkeja, sillä ajan talvisin eri pyörällä… saa vinkata!

Charge Plug on esimerkiksi ihan jees mutta onhan noita nykyään nyt vaikka mitä:
http://www.evanscycles.com/categories/complete-bikes/single-speed-bikes/single-speed-road-bikes

Täältä löytyy kanssa, mm. Createa, Fujin Classic Trackia ja Konan Paddy Wagonia. Se flipflop kiekko on varmaan ihan näppärä, jos haluaa ensin ajella vapaarattaallisella ja skillsien kehityttyä vaihtaa fiksiin.

^ Tuosta Bike-Mailorderista ja sen luotettavuudesta ja toimitusaikatauluista on erilaisia kokemuksia, ihan vain varoituksena : ) Ylipäätään ennenkuin lähdet tilailemaan mistään käy pyöräkaupassa kokeilemassa. Spessua, Konaa, Createa, Mongoose Mauricea, jne. ainakin löytyy helposti. Isommista kaupungeista paljon muitakin.
Noissakin jo parin eri hintaluokan pyöriä (hinta-/laatusuhde varmaan aika tasoissa) ja itse kokeilemalla parhaiten tiedät mikä sopii.

…tai sitten Turust: http://leprince.fi/collection.htm

^ Tietysti! Koeajo Helsingissäkin onnistuu varmasti : )

Jos osaa arvioida pyörän koon itselleen suurin piirtein oikein, eikä sormi mene suuhun pyörää pahvilaatikosta kasaan kootessa, netistä ostamalla voi säästää jonkun verran. Samalla pääsee valitsemaan laajemmasta tarjonnasta ja tukee globaalia tulonjakoa.

Tai sitten ostaa pyörän kaupasta. Suomessa myynnissä on ainakin, Konan Paddy Wagon, GT:n Gutterball, Nishikin Road Master, Surlyn Steamroller, jo mainittu Le Prince jne. jne. Pyörähuollon kaupunkipyöristä löytyy nopealla vilkaisulla ainakin joku kahdeksan erilaista yksivaihteista pyörää.

Velosportissa oli myös tarjolla Marinin kaikki fixie-sarjan vekottimet, eli Ignacio, Inverness ja Dominican. Niiden muiden kivojen lisäksi.

Halvoista pyöristä tuntuu olevan aika vähän tarjolla pieniä kokoja. Jostain pitäisi löytää max.52cm vaakaputkella oleva koko pyörä ja hintaa alle 500e. Ajatuksia?

^ Pieni Fuji Classic Track tai ehkä jopa Classic Track Kids:

OT: Look AL 464 Piste on näköjään ilmestynyt vihdoin myyntiin Velodromeshoppiin…

^^ voin myyä mun pienen langster tokyon kunhan saan speksattua tilalle jotain muuta.

Onkos täällä sivuilla kettään naisia joilla on omakohtasia kokemuksia noista pyöristä. taikka siis mikä oisi sopiva ekaksi sinkula/fixi pyöräksi mujulle?

Kattellu ny melki kuukauden päivät nuita erinäisiä nettisivuja/kauppoja/keskusteluja yms. enkä oikeen osaa tehä päätöstä. Ja tietty netistä jos tilaa niin pitäshän se johki vähän päästä testailemaan ekaks ettei tuu sitten sikaa säkissä ostettua… koon nyt oikeestaan tiiänkin.

Suomessa ei oo vissiin missään myynnissä tuota Chargea? Fujia kattellu kans sopivaks vaihtoehoks, mutta ei tuo droppitanko oikein kiehdo. eli tangon vaihto (sekä jarrujen osto) toisi sitten lisäkustannuksia…

Mites onko kellään kokemuksia tuosta suomalaisesta le princestä?

Kiitti

^: Ostat vaan jonku joka esteettisesti miellyttää silmiä ja ajelet sillä.
Voin kertoa, ettei se jää yhteen fiksiin, eikä ehkä kahteenkaa. :smiley:

^^ Charge täältä: http://www.signaturebmx.com/shop/product_catalog.php?c=62

Le Princestä: https://www.yksivaihde.net/old/4032/56904
& https://www.yksivaihde.net/old/2052/56340

Kiitos neuvoista,

nyt on ekat testikierrokset takana. Harkinnassa olis Spessu Langster San Francisco. Oli helppo ajaa tällaiselle, joka ei ole pahemmin ratapyörillä ajellut. Hyvä tatsi ajaessa.

Toisena vaihtoehtona olis erään hensinkiläisen liikkeen kasaama pyörä, jossa käytetty runko ja muut osat kutakuinkin uusia. Hinta melko suolainen, mutta vaikutti ihan kivalta. Ens viikolla saattais päästä testaamaan (ja ehkä kaverit lukee tätä foorumia, niin keskiviikkona sopis mulle tulla kokeilemaan :wink:

Mutta, onko mitään kommentteja tosta Spessun S.Franciscosta?
Muuten voin sanoa, että helvetin kivaa ajaa ton mallisella pyörällä. It’s a whole new world!

Ei kokemusta ko. mallista, mutta tuohan on lähes sama kuin New York, josta taasen vuoden kokemus.
New York vuodelta 2009
En tiedä voiko suoraan verrata, mutta jotain juttua voit lukea täältä.
Jos tossa san franciscossa on yhtä kapea stonga (42cm) kuin tossa new yorkissa niin se on kiva (vaikka lenkkikäyttöön olenkin vaihtamassa toiseen).

Eikös kaikissa Langstereissa ole sama runko (Steeliä ja S-Worksia lukuunottamatta), tangot ja muut pisteosat erilaisia. Kokemuksia pitäisi löytyä paljonkin

Charge Plug.
Eka ajopäivä takana, superfiilikset! Kiitoksia kommenteista.

Kävin hakemassa Signature BMX:stä, suosittelen paikkaa lämpimästi. Todella hyvä meininki ja pienen halvennuksen sain. Muutenkin tuli projektin aikana tsekkailtua pk-seudun hyväksi havaittuja kauppoja läpi, hyviä kokemuksia kertyi onneksi enemmän kuin huonoja. Pyörähuolto, Foxcomp, Signature - näissä käyn jatkossakin.

Pari muuta mestaa jäi kyllä pysyvästi mustalle listalle, mutta sellaista se on.

Ostikko sen Charge Plug Freestylerin? Miltä tuntuu? Onko painavan/jämyn olonen? Itekki piti tänään käyä signature BMX:ssä kokeilemassa kyseistä pyörää, mutten sitten ehtiny…

Otin sen tavallisen Plugin. Freestyleria tiirailin myös - hyvän näköinen peli, mutta en käynyt kokeilemassa. En siis osaa sanoa painosta tai tuntumasta. Mutta käy ihmeessä ajelemassa, ei se Kellokoski niin kaukana ole.

Freestyleria lukuunottamatta taisinkin sitten ostaa kaupan viimeisen Plugin, kuulemma tilaamalla sais lisää.