Dyno Detour

Skidinä tuli (totta kai) omistettua muutama BMX mutta ne olivat jotain mitälie romuja, kavereilta lunastettuja, itse maalattuja ja tuunattuja romuja. Hienommista sain vain haaveilla ja kuolata lehdistä ja leffoista.

Nyt kun kerran sopivasti oli tarjolla tämmöinen Dyno Detour niin pitähen se hommata. 90-luvun alkupuolelta, tarkkaa vuosilukua ei myyjä tiennyt enkä itsekään löytänyt mistään bemaxifoorumeilta samanlaisilla teippauksilla olevaa yksilöä.

Mikään old school-vehje tuo siis ei ole, mutta niiden ulkonäkö itseäni viehättää eniten ja tuossakin on geometria vielä aika pitkä (verrattuna nykyisiin temppupyöriin) joten tuunasin siitä about semmoisen jonka olisin halunnut 14-kesäisenä.

Satula, gripit, renkaat ja ketjut siis vaihdettu sävysävyisiksi ja tolppa setback-malliseksi. niin ja bestbrakesista löytyi siniset noppa-venttiilinhatut :slight_smile:

arkiruoskasta on sopivasti kumi puhki enkä ole jaksanut paikata sitä joten olen ajanut tolla nyt viikonloppuna joku 50+ kilsaa.

http://goodthingsinternational.com/parts/dyno.jpg

…vaijerinkuoret vois vielä vaihtaa sinisiin mutta en ole jaksanut alkaa metsästämään värikkäitä gyrokaapeleita.

Hiano! :stuck_out_tongue:

minkä merkkinen toi satula on?

toi kromin ja sinisen väriyhdistelmä toimii todella hyvin.

Mä katoinkin siinä kaapelin kulmilla, että jo on pojalla hieno sininen fillari. Noi nopat on ehkä ylivedot.

Jos käytät tota 'työmatkatykkinä’ niin teitä on nyt sitten ainakin kaksi stadissa. Vallilassa jossain asuu vanhempi (lue: meidän ikäinen) jannu jonka mä näen aika usein aamuisin painavan vielä vanhemmalla ja todella hienosti entisöidyllä krominvärisellä bemaksilla keskustan suuntaan samaa reittiä kuin itsekin ajelen. Pyörästä löytyy jopa edestä numerokilpi ja kaikki.

Ja jos kaveri on kuka mä luulen hänen olevan niin samalla miehellä on hallussaan todella ekstensiivinen kokoelma old school -skederoinaa.

Mikäli kyseessä on juurikin tuo sankari, niin silloin se on noita old-school bmx flätti tyyppejä Stadista. Ajanut aikoinaan paljon flättiä, ja kisaillut myös. Käsittääkseni myös Kuopan kanssa ajellut paljon, silloin kun Kuoppa vasta opetteli lajia.
Kyseisellä tyypillä, Timo Lanki, on myös ihan mielenkiintoinen kokoelma old-school bemakseja.
http://bmxmuseum.com/bikes/user/400
Tiedä sitten kuinka ajantasalla tuo kokoelma on tuolla BMX Museumissa, mut luulis aika ajantasaisen olevan.

Tässä vielä hieman vanhempaa kuvaa enemmän tai vähemmän legendaarisesta Vartiokylän Pyörästä.
http://www.global-flat.com/photos/albums/userpics/10326/normal_Timo2F_Halfpacking_Vartsa_1992_(1)_edit_copy.jpg

jussi - 7:05, 7.9.2009 » Ja jos kaveri on kuka [mä luulen hänen olevan](http://www.flickr.com/photos/boneless-one/sets/72157601253572599/) niin samalla miehellä on hallussaan todella ekstensiivinen kokoelma old school -skederoinaa.
On sillä [fillareitakin](http://bmxmuseum.com/user/2Fresh)...

En todellakaan aio käyttää tota arkiajossa, ei oikein sovellu nopeisiin siirtymiin. Mutta baaripyöränä toi on ihan paras kun osa seurueesta kuitenkin kävelee ja tolla on leppoisa rullailla vieressä.

groundmaster: satulan sivussa lukee dominator, en tiedä muuta. $15 eBaystä eli ei mikään helmi, mutta sopii tohon just hyvin (vaikkei olekaan GT-leimattu)

edit: miks mä en ole taaskaan yllättynyt että Mika ehti kommentoimaan ensin :stuck_out_tongue:

Sama mies kyllä. Ja näyttäis aika lailla tuolta -92 P.K. Ripperiltä jolla em. herra ajelee.

Muutamia kertoja olen itsekin ajellut Hämeentietä tuon Ripperin rinnalla. Itse ajelin ajoradalla punaisessa aallossa ja tuo jalkakäytävällä punaisia päin päästellen, joten lopullisesti pääsin ohi vasta Hakaniemen torin jälkeen, kun rinnakkaisajo alkoi jo 5. linjalla.

No ok, olen todella hidas, mut kyllä tuokin välillä singersi kohtuu hyvällä kadenssilla. Ei käyny kateeks ajamisen suhteen, mut muuten semmoinenkin pyörä maistuis.

EDIT: unohtui se geneerinen kehu Henryn projektille: “Hieno on!”