Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

kyttyra - 20:08, 22.8.2018 »
RTZ - 20:01, 22.8.2018 » Niin, minkälainen ohjaamon reach sitten gravel/allroad-rungossa olis toivottava? Maantiepuolellahan näkee kyllä huppujen osalta hyvinkin reilusti etuakselin ylittäviä ohjaamoja.
Eos varmasti mutta maantiellä otb:t ei liene kovinkaan todennäköisiä
Tästä syystä jätin cx:n kyssäristä pois, koska siinä hommassa ymmärrän, että etupää halutaan pitää vähän kevyempänä, mutta allroad/gravel-hommissa en näe vastaavaa ongelmaa, jos käsille ei tule ajoasentomielessä liikaa painoa tai en tiiä?

Toi cinellin bb-aluehan pamahtaa paskaksi heti ensinmäiseen kiveen osuessaan vähän vaikeemmassa maastossa.

RTZ - 20:13, 22.8.2018 » Tästä syystä jätin cx:n kyssäristä pois, koska siinä hommassa ymmärrän, että etupää halutaan pitää vähän kevyempänä, mutta allroad/gravel-hommissa en näe vastaavaa ongelmaa, jos käsille ei tule ajoasentomielessä liikaa painoa tai en tiiä?
Kisageon maantie- ja cyclocross-pyörissä halutaan yleisesti siirtää painoa eteen sillä se nopeuttaa ohjausta ja estää eturenkaan pois alta luisumisen kovaa kääntyessä. Mutta jos et ole ajotaidoiltasi senna ja vedä kurveihin etukumi vinkuen niin et siitä tule hyötymään, eli keskivertokuskille etupainotteinen geometria aiheuttaa vain käsi-/selkä vaivoja.

Gravel/allroad/endurance pyörissä on sen sijaan siirretty painoa pois etupyörästä ja ohjauskulma on loivempi, sillä se tekee pyörästä vakaamman joka on turvallisempi harrastajille. Tämän lisäksi pyörää on huomattavasti mukavampi ajaa pitkiä matkoja väsymättä, etenkin jos pyörää on lastattu.

Niin siis kysymys oli siitä, että jos halutun ajoasennon saaminen vaatii pidempää ohjaamoa (eli ajoasento on tarkoituksenmukainen, mutta rungon koko vähän alakantissa), onko siitä ar/gg-hommissa jotain varsinaista haittaa?

Mut vähemmän painoa etupyörällä = vakaampi pyörä whut?

Vähemmän painoa etupyörällä ei ole syy vakaampaan pyörään, mutta takapainotteinen geometria on aina vakaampi. Vaikea käsite selittää, mutta jos olet paljon eri geon pyöriä ajanut niin ymmärrät hallinta/ohjausmomenttien kertoimien vaikutukset.

Aletaanko latomaan numeroita ja insinööripapereita?

Anna tulla. Mä kestän sen.

Edellisen sivun OTB-keskusteluista tuli mieleen että mites toi hissitolppa gravel-pyörässä. Tarpeellinen?

timoma - 20:46, 22.8.2018 » Anna tulla. Mä kestän sen.
Mennään napero [tonne](https://www.yksivaihde.net/old/32976/867939), niin ei paska leviä tähän topikkiin.

Hissitolppa on kiva jos ajelet semmosia reittejä jossa täytyy usein vetää keho taakse, jotta etupyörä ei jää jumiin ja aiheuta supermieslentoja. Jotkut taas tykkää vetää laskuja turvallisin mielin että satula on pois tieltä.

Omasta mielestä gravel pyörässä täysin turha, cyclocross pyörässä voisi olla eduksi mutta sen tuoma paino ja tolpan jatkuva ylös-alas rämppääminen ei taas toimi cyclocross-radoilla.

supermieslento = OTB ?

kuultaa aika ohut kosketus pyöräilyyn moisen termin kanssa hapuilusta

Taidat sinä olla se suurin napero tällä sivulla. Pidättäydyn lainaamasta viestiäsi jotta saat sen oivallettuasi korjata.

Dropperi alhaalla hyvä pommittaa alamäkeen istuen kunnon kyykkymopoasennossa (eritt aero) ja kaarteisiin myös, kun saa painopistettä alemmas. Kuvan pyörän tolppa saisi mielestäni olla pitempi

RTZ - 20:32, 22.8.2018 » Niin siis kysymys oli siitä, että jos halutun ajoasennon saaminen vaatii pidempää ohjaamoa (eli ajoasento on tarkoituksenmukainen, mutta rungon koko vähän alakantissa), onko siitä ar/gg-hommissa jotain varsinaista haittaa? Mut vähemmän painoa etupyörällä = vakaampi pyörä whut?
Ite en haluaisi 72 keulakulman runkoon kovin pitkää stemmiä ja/tai pitkäulotteista droppia ohjattavuuden vuoksi. En usko että muuten on juuri itelle väliä esim. edellä mainitun otb herkkyyden osalta, koska koen osaavani ajaa polkupyörällä :D

Jotta tää trollaus ei sekottais päitä, niin: paino edessä hidastaa ohjausta. Mitä korkeemmalle ja kauemmas etunavasta tangon laittaa, sitä herkempi ohjauksesta tulee ja sitä kompensoimaan kannattaa hommata leveämpi tanko. Löysä ja iso kumi tai lasti edessä hidastaa ohjausta.

accro - 21:22, 22.8.2018 » kauemmas etunavasta
Tää on himpan epäselvästi sanottu. Kauemmas etunavan taakse? Lähemmäs ohjausakselia?

Troolaus ei sekoita, kyllähän sen yleensä postauksista näkee selvästi, kukaa tietää ja kuka pätee.

Uus ddossausuhka kuumottaa, ei pysty ajattelemaan. Mutta joo, kun istuu penkissä ja nostaa tankoa ylöspäin niin tuleehan se väistämättä taaksepäinkin kun ohjauskulma ei oo 90. Kauemmas navasta = lähemmäs omaa napaa.

Joskus kyllä mietin että millaisilla astraalisumun tuottamilla pyörillä te tietäjät olette ajaneet.

Pelkillä astraalisumun tuottamilla taikamiekoilla täällä vedetään. :smiley:

RTZ - 20:32, 22.8.2018 » Niin siis kysymys oli siitä, että jos halutun ajoasennon saaminen vaatii pidempää ohjaamoa (eli ajoasento on tarkoituksenmukainen, mutta rungon koko vähän alakantissa), onko siitä ar/gg-hommissa jotain varsinaista haittaa?
Ei nyt välttis suoranaista haittaa, mutta pitempi front-center ottaa töyssyjä paremmin vastaan (myös loivempi keulakulma vaikuttaa tähän myönteisesti). Suurempi runko myös plaanaa paremmin (materiaali oletettu samaksi) ja pääkolmioon mahtuu tilavampi runkolaukku