Condor !

Muiden vaihdepyörä postauksista rohkaistuneena voisinpa esitellä oman menopelinikin, eli loppukesästä löysin menopelin itselleni huokeaan(?) 150€:n hintaan. Ensin ajattelin väsäillä sinkulan mutta ajellessani uudella ostoksellani kotiinpäin tulin toisiin ajatuksiin (päätökseen vaikutti myös vertikaaliset dropit).

Runko on siis Suomessa hiukan harvinaisempi alumiininen Condor jota ilmeisesti Lontoossa valmistetaan, mallista ei ole tietoa muuta kuin että se on valmistunut joskus 90 luvun loppupuolella. Edellinen omistaja oli ollut vuosituhannen vaihteessa lähettinä Lontoossa ja tämä oli ollut työkaluna, Suomeen palattuaan ko. henkilö oli ajanut kyseisen menopelin Lontoosta Suomeen :).

Pyörässä on ollut vakiona Campan Avanti osasarja ja Lotto G.99 kiekot, etuvaihtaja on jossain vaiheessa vaihtunut Mirageksi ja itse vaihdoin takavaihtajaksi tuoreemman Xenonin alkuperäisen hypättyä pinnojen väliin.

Oston jälkeen olen lähinnä vain ajanut, lukuunottamatta takavaihtajan ja kumien vaihtoa. Pyörä on likainen ja vaatii muutenkin huoltoa jota olisi tarkoitus talvella suorittaa hiukan perusteellisemmin.

Toisaalta tekisi mieli pitää pyörä mahdollisimman orkkiksena, mutta toisaalta tekisi taas mieli pistää vähän uutta väriä jne. Rungon maalit ovat melko heikossa hapessa joten jos orkkiksena tahtoisi pitää niin pitäisi jostain keksiä alkuperäinen värikoodi ja tarrat. Saa nähdä mitä tässä nyt talven aikana tapahtuu.

http://img340.imageshack.us/img340/4273/sl384981.jpg

http://img340.imageshack.us/img340/2893/sl384990.jpg

Hieno! Ja halpa oli. Mun alumiinimonsteri ei tullut ihan noin halvaksi, vaikka halvaksi kyllä.

Hieno on. Ja juurikin tossa kuosissa, mä en maalais. Kun se kerran ei ruostukaan. Laitat siihen vaan sellasen This machine kills fixies-tarran. Ihan vain siksi, että väitteleminen on hauskaa.

Toi jakkara kyllä näyttää pidemmän päälle epämukavalta, toi nouseva kärki ja oletettava turha pehmeys saattaa painaa ja puuduttaa. Mutta tokihan se voi jollekin sopia.

Itseasiassa One Less Fixie Tarra on ollut harkinnassa kunhan jostain semmoinen tulisi vastaan.

Jakkaran hassua asentoa en huomannut itseasiassa vasta kun otin kuvat, jotenkin luonnossa ei huomaa niin hyvin, kuvien oton jälkeen säädinkin sen eri asentoon kun satulatolpasta näytti semmoinenkin säätö löytyvän.

Ei kannata maalata. Condor on hieno pyörämerkki joihin Lontoossa törmää harva se päivä!

juu ei missään tapauksessa noita Condorin logoja piiloon, Joku raphen retroasuste ajajalle päälle ja tyyli on kohdallaan. Condor tekee hienoja pyöriä edelleen:

Ajattelin vähän päivittää mitä Condoorille tällä hetkellä kuuluu, pistin pyörän aikalailla atomeiksi. Tarkoituksena putsata, puunailla ja tarkistella fillari viimeistä nippeliä myöten.

http://img94.imageshack.us/img94/3357/pc230017.jpg

Totesin että ainakin vaijerit menevät vaihtoon, kannattaako samalla vaihtaa myös kuoret vai pelkät “sisukset” ? CRC:llä tosin Campan täysi vaijerisarja ei mikään mahdottoman hintainen ole…

Kampia irrottaessa en päätin aluksi pärjätä ilman asianmukaista työkalua ja pärjätä hiukan erilaisella ulosvetäjällä joka tietenkin kostautui särkyneenä kammenpulttina, kampi kyllä irtosi. Ketjunpuoleista en sitten enään viitsinyt alkaa särkemään joten nielin diy miehen ylpeyteni ja hain paikallisesta asianmukaisen työkalun jolla irrotus tuntui vähän liiankin helpolta.

Sattuisikos keltään löytyä miljoonalaatikosta tämän näköistä kammenpulttia? Ebayssa näytti muutama olevan myynissä mutta mielummin sitä tämmöiset pikkunipat ihan kotimaasta hommaisi.

Kammenpultti:
http://img34.imageshack.us/img34/2866/pc230027.jpg

Satulan liiallisen pehmeyden syykin löytyi kun huomasin sen olevan keskeltä halki, olisikos suositella jotain edullista jakkaraa? Pieni määrä keltaista väriä satulassa orkkiksen tapaan olisi tietysti plussaa.

Runko on ulkonäön puolesta aika karussa kunnossa, mutta varsinaisia klommoja tai muuta vakavampaa ei löytynyt, eli maali pinta on lohkeillut, kulunut ja naarmuttunut monesta kohti, mutta päätin että fillarilla on sen verran historiaa että se saa näkyä, eli huolellinen putsaus ja ylimääräisten sähkäriteippien irroittelu ja liimajämien poisto saa riittää siltä osin.

Pahoittelen kuvien huonoa laatua.

Jahas, sitä on tarrasta päätellen oltu Municipal Waste:n keikalla?

Onnittelen hienosta tarra-valinnasta…
…eikä toi pyöräkään pöllömpi ole!

Onnea valitsemallanne tiellä.

krz - 17:21, 23.12.2009 » Jahas, sitä on tarrasta päätellen oltu Municipal Waste:n keikalla? Onnittelen hienosta tarra-valinnasta... ..eikä toi pyöräkään pöllömpi ole! Onnea valitsemallanne tiellä.
Näköjään myöhästyin nanosekunnin tossa tarravalinnan kehumisessa.

Tupla myöhästyminen

okalla on pultteja, ei ehka just campan, mutta ainakin parhaat kopiot eli Michet oon sielta hakenut.

Rungoissa on sama kuin ihmiskropassakin, jos muodot on kunnossa niin pienet kolhut tuo vaan uskottavuutta ja sarmaa.

Onks municipal waste ollut taallapain viime aikoina? Hemmetti… oon nukkunut taysin. Se niiden tuorein platta on ehka positiivisin yllatys “wanha bandi - uusi levy”-kategoriassa ikina.

Edit: kunnallisjatteelta unohdin kysya nimimerkin ja musiikkimaun yhteydesta silloin kun hait multa jotain osia, mutta vastaus taisikin tulla tuossa edella :slight_smile:

Tuossa syksyllähän se Municipal oli keikalla :P.

Olishan noita pultteja mutta Campaa tarvis…

Oliskos tohon satulaan heittää vinkkiä?

ChainThug - 19:31, 23.12.2009 » Edit: kunnallisjatteelta unohdin kysya nimimerkin ja musiikkimaun yhteydesta silloin kun hait multa jotain osia, mutta vastaus taisikin tulla tuossa edella :-)
Joo, mun nick tais paljastua. Jos olisin silloin kirjautuessa tajunnut että ä ei pelitä, olisin valinnut nickiksi jotain old skoolia kuten Pahat Aivot...

Bongasin tuolta kuvarasteista, Kovin paljon silmää miellyttävä ajokki. Etenkin värimaailman osalta.

Jahas, kiitoksia vaan.

Päivitetäänpä tänne myös vähän nykykuosia.

http://i8.aijaa.com/b/00314/8464287.jpg

Pyörällä on tullut lähinnä ajettua aika perkeleesti. Oikeastaan vain renkaita on tarvinnut vaihtaa, tällä hetkellä takana Zaffiro ja edessä Michelininen Speedium 2 (lositava hinta/laatu suhde kun crc:sta sai yhteen väliin ~5€ kpl).

Stemmi vaihtui myös keväällä vähän lyhyempään Cinelli A1:n.

Talvella olisi taas tarkoitus tehdä isompaa remonttia, kesällä ajetaan vaan niin paljon kuin mahdollista.