Brevetit (ja muu pitkänmatkan suorituspyöräily)

Martin Pisacka tuli maaliin just ennen finisher’s partya, vapaaratas hajos 200km ennen maalia ja tuli jalan loppumatkan :open_mouth:

3 Likes

Tässä Martin maalissa.

Hyvin veti myös Frederic ja Phil jotka tuli maaliin kaksi minuuttia ennen aikarajaa, joka oli sen 15 päivää ja kaks tuntia.

6 Likes

Isot Adrian Hands salutet tälle suoritukselle

Suoraan sanottuna sairasta :salut:

Toivottavasti pääs ees alamäkeen laskettelemaan satulassa istuen. Huikea suoritus kyllä.

Jos ei rengas pyörinyt enää ollenkaan, niin sit kyl aika sairasta. Muutenhan voi potkupyöräillä edes jotenkuten

200km pyörää kantaen olis jo liian hullua touhua.

Kyllä toi 200 kilsan taluttelu ja rullailukin on aika jyrkkä ajatus

Paljonkos Samulilla muuten tuli arviolta talutuskilometrejä?

Joitain kymppejä. Toi viimene sola lähestymisineen oli lyhyitä pätkiä lukuunottamatta kaikille talutettavaa. Tash Rabbatin nuosu oli nostamista eikä taluttamista. Alaspäinkin osin, vaikka ajoinkin sellaista mitä ei ehkä ollut järkevää, jossain kivikossa hienosti hylkäsin pyörän. Useemmassa korkeimmista solista lopulta talutin jonkun pätkän, vaikka vain vaihtelun vuoksi kun oli niin hidasta muutenkin. Pyörä kuitenkin sopi tonne niin hyvin että vain maaston hankaluuden takia ei tarvinut muuten taluttaa, hiekassa sain pidettyä sopivasti vauhtia ja se kuivaa joenpohjaa kulkenut monen moittima pätkä hiton siistiä ajettavaa mielestäni, vähän kuin vene aallokossa pomppien.

14 Likes

Pahamailla vedetään ja kovaa, mukana muutama (entinen) pro-kuski ja muitakin ultratekijöitä

Ajelin viikonloppuna 2 X 200km audaxin pohjois-Englannissa. Eka päivä oli ns. aika mäkinen; kuvauksen mukaan 3300m mutta todellisuudessa Strava ilmoitti ihan pikkuisen vajaan 4000m.

Muutaman viikon kiusana ollut flunssa ei ollut aivan vielä poistunut kehosta ja etenkin alkumatka meni tosi nihkeästi kaikenlaisten troppien voimin mutta joskus 100 km kohdalla alkoi mennä vähän paremmin. Tai en tiiä onko se oikeasti mikään flunssa vai elimistön tapa sanoa että nyt vois ottaa vähän rauhallisemmin.

Yöksi pääsi ruumissäkkiin pyöräkaupan pihaan.

Toinen päivä oli onneksi huomattavasti iisimpi ja päästiin yllättymään 27 asteesta ja auringonpaisteesta.

Hemmetin hyvin järjestetty homma; päivän alussa ja lopussa oli tosi hyvät sapuskat tarjolla ja tuo puolivälin ulkomajoitus toimi tosi kivasti kun pääsi oikein sisävessaan ja bivvyn sai halutessaan laittaa katoksen alle, jos olis vaikka satanut. Samalla järjestäjällä on parhaillaan menossa nelipäiväinen All points north -ajo, mitä ehkä sitten meidän pikkuporukassa mietittiin ensi vuodelle.

Ainoa asia mikä jotenkin otti pannuun oli se että porukan perseeseen tarrautui kiinni joitain muita tyyppejä, mikä siis on ihan ookoo, mutta eikö se nyt oo tosi epäkohteliasta roikkua jonkun renkaassa kiinni 150 km edes sanomatta moi?? Kontrollipisteilläkään ei mitenkään kommunikoi, mutta kuitenkin on lähdössä taas mukaan samaan peesiin vaikka vähän yritettiin olla niin että herrasväki on ihan vapaa lähtemään omaa tahtiaan, kiitos.

No joka tapauksessa tässä oli vuoden viimeinen suorituspyöräily. Kiitos ruumis, kiitos polkupyörä, nyt aion elää kuin kunnon sika seuraavat pari kuukautta.

10 Likes

Kylhän noissa isommissa tapahtumissa syntyy spontaaneja ajoryhmiä, mutta tokihan on suotavaa että jos sellaiseen liittyy, niin on valmis tekemään hommia kärjessäkin ja myös jonkunlainen kommunikaatiokyky on kiva bonus. Kohteliasta esim kysyä saako liittyä seuraan. Sit esim jossain Paris-Brest-Parisissa missä sitä jengiä on helvetin paljon ja porukat elää koko ajan, niin ei siinä aina kyselty mitään kun johonkin junaan hyppäsi kyytiin. Pahaa silmää kyl ois varmaan saanut, jos ois vaan beesannut eikä hoitanut vetovuoroja.

2 Likes

Joo yleisesti ottaen toki ihan normaalia ja ookoo liittyä ja meidän nelikossa olikin yksi joka löytyi tien päältä ja oli vallan hyvää seuraa.

Tää oli vain joku 35 ihmisen tapahtuma kokonaisuudessaan eli tiellä ei sinänsä ollut mitään ruuhkaa. Nämä muutamat hirvitti kun ajettiin ihan pikkusen lujempaa kuin mitä niillä olis kunto kestänyt, ja ne päätyi ajamaan ihan henkihieverissä ja välillä meni liikenneympyrät ja muut vähän miten sattuu kun ne olivat niin bonkkauskunnossa etteivät osanneet oikein katsoa liikennettä.

Että tavallaan ei ole mun vastuulla miten ne ajaa, mutta toisaalta kuitenkin vähän tulee katsottua aikuisten ihmisten perään ja välillä vähän himmailtiinkin kun yksi niistä erityisesti oli ihan lopussa mutta ei jotenkin vaan antanut periksi. Ja kuitenkin suunnilleen vältellään katsekontaktia kontrolleilla.

5 Likes

Joo kylhän tommonen väkisin mukana roikkuminen ja puhumattomuus on varsin outoa käytöstä. Eipä ole kyllä itelle vielä tullut tuollaista vastaan. Vois olla tosiaan vähän vaivaannuttavaa. Ehkä suomalaiset muutenkin pitää luonnostaan etäisyyttä sit enempi :slight_smile:

Jännäks käy loppu kärjen osalta Badlandsissa, entinen pro-kuski Mattia De Marchi näytti eilen illalla jo tulevan ykkösenä noin 50km kaulalla seuraavaan, kun matkaa maaliin oli about 70km. Nyt kuitenki trackeri ollu vikalla CP:lla inaktiivinen viimeiset 6h ja kärkeen noussu ihan peräkkäin vetäen Ulrich jolla on aiemmin ykkössijat Transpyreneeltä ja Transibericalta sekä Janosch Wintermantel jolle ilmeisesti eka ultrakisa kyseessä. Molemmilla nyt n. 30km maaliin jäljellä.

Edit. kyllä siinä oli vaan trackerissa jotain häikkää Mattialla, tuli maaliin ekana 3.5h ennen Ulrichia.

Kunnon poppoo lähössä ruskaa ajamaan, listan mukaan 41 soolona ja 2 paria.

Kovia kilsoja ja hats off matkaan lähteville :raised_hands:t3:

3 Likes

Kävin pelaamassa ihmis-pokemonia Karunan kirkolla, gotta catch’em all jne. 43 Ruska-kuskia sain kuviin klo 01:30-06:55. Twitter-ketjussa kuvat.

Hyvä meno, värikästä porukkaa ja vaihtelevaa kalustoa/varustetta.

2 Likes

Tämä myös Ruskassa mukana.

2 Likes

Matthias Müller Ruskassa ekana maaliin vähän varkain, kun ei oo tainnut näkyä seurannassa ollenkaan.

https://twitter.com/bemme51/status/1438541934155477009

2 Likes