BMX-projekti, codename "Saalistaja"

Tuli viime kesänä kaivettua porukoiden varastosta joskus vuosituhannen vaihteessa ostettu Schwinn Predator, ajatuksena tehdä siitä kaupunkikruisailupyörä. Eka projekti ja täysi noviisi, tästä lähdettiin liikkeelle (+ohjaamo)…:

… tähän asti on nyt päästy…:

… ja siihen hyvin pitkälti jumiuduttu. Orkkiskammet (1-osaiset, luonnollisesti) omaavat pienemmät kierteet kuin tähän hankitut Superstar Alloyt (ilmeisesti 1/2" vs. 9/16"?), joten tässä ollaan ja pohditaan miten eteenpäin. Käsittääkseni vaihtoehtoja on muutama:

  • 1/2" kierteillä olevat polkimet
  • jollain konstein uudet kierteet kampiin (miten, missä? pyörätohtorille soittelin ja sanoi ettei tohon teräkseen pure vehkeet…)

(- kammet, keskiö & ratas uusiksi)

Pieni p*niksenpoikanen alkaa otsaan kasvamaan kun olisi kiva saada tuo pyörä vielä tämän kesän aikana alle. Polkimia (ja ununu:lta hankittua gold-ketjua) vailla siinä kunnossa…

http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1329104446600.jpeg

Polkimiahan on maailma puolillaan ja koska parissa on aina kaksi, maailma on oikeastaan täynnä polkimia. eBay

Hieno runko, mutta mä en oo ikinä tajunnut miks jengi haluaa noista alkuperäsistä maalauksista eroon?

Bikeshopista ainakin löytyy perus 1/2" BMX-polkimia. Laitoin tollaiset alumiiniset Wellgot taannoin rottaMonarkkini faubereihin kiinni, ei valittamista.

Polkimet metallikoneistamoon niin sorvaavat uudet kierteet vajaassa tunnissa. Poljin vaan täytyy käyttää auki että sen saa sorviin kiinni. Ite jouduin näin tekemään juuri valmistuneen kombin kanssa. Alkuperäinen kierretiheys vaan malliksi.

Ja muistuttaa että toisessa polkimessa väärän kätinen kierre :slight_smile:

mikäli näin autossa luin väärin että ongelma päinvastainen niin jos tavaraa kammissa on niin niihinkin homma onnistuu!

mistä muuten harmaat kumit?

vmn - 13:55, 19.7.2012 » Hieno runko, mutta mä en oo ikinä tajunnut miks jengi haluaa noista alkuperäsistä maalauksista eroon?
Tässä oli ohjaamo sen verta heikoissa kantimissa että päätin laittaa koko höskän värityksen kerralla uusiksi..

normaalille ja kaukomielelle lähteistä kiitoksia! Katsotaan josko jostain löytyisi miellyttävät vai meneekö Balluskan ehdottamaksi sorvailuksi jossain. Kumit signaturebmx:stä, takana Odyssey Aitken White (oli vika kipale) ja edessä siitä syystä (sopuhintaan saatu) Odyssey Aitken K-Lyte White.

Jääkö siihen kampeen sitten materiaalia tarpeeksi sorvauttamisen jälkeenkin?

Ei noi 1/2" polkimet niin harvinaisia ole, haet vaan uudet kaupasta. Vanhemmista pyöräkaupoista, netistä jne. Jokunen ihan ns. tunnettukin BMX-tarvikemerkki (esim. Salt) tekee ihan peruspäteviä polkimia 1/2" kierteellä.

Juu, samaan tulokseen tulin kyllä itsekin. Uusien polkimien metsästys on jo käynnissä, ja Superstarit myynnissä.

Sorvauttaminen tosiaan viimeinen mahdollisuus, mutta jos mieleiset löytyy niin ehdottomasti ostaa ne. Itsellä ei vaan löytynyt “retro” mallisia samalla kierteellä.

Tilasin eBaysta tähän valkoiset Wellgo:n polkimet, ja pyörä vihdoin valmiina kasassa & ajossa.

more pics

Oikeen ihanan värinen! Itse suoristaisin vielä tankoa pystympään ulkonäkösyistä. Vai onko kyseessä parempi ajoasento?

ihan puhtaasti sen takia että muuten tekis kruisaillessa vähän tiukkaa polvien kanssa

Perkeleen hyvän värinen runko!

Erittäin hieno peli ja mäkin tykkään väreistä. Onhan se nyt törkeen hienoa, että vanhemmatkin pelit päätyvät takaisin ajon, Kruisipyörässä niitä onkin kiva fiilistellä myös värityksiä. Joskus itsekin kuumottelin BMX:n hankkimista, mutta se on sitten jäänyt.

joo, suhteellinen tyytyväinen itekin värimaailmaan. vähän kyllä paistaa omaan silmään toi musta satula, pitää kattoa jos sitä lähtis korvaamaan jollain…

mitäs nykysellään muuten suositellaan pyörän lukitukseen, u-lukkoa, jotain tällaista vai jotain aivan muuta?

Valkonen satula ja awot.
Lukkohan riippuu siitä miten sitä haluat kuljettaa.

turvallinen ja luotettava valinta varmaan esim ihan kryptoniten mini evo. Propsit jos bemaksilla jaksaa kaupungissa ajella niin paljon et tarvii miettiä lukitusta.