bmx-flättipolkimista

osaako kukaan suositella hyviä flättipolkimia? kaikki mitä itselläni on ollut ovat meneet parissa viikossa - puolessa vuodessa suht ajokelvottomaan kuntoon (laakerit rahisee/natisee/paukkuu/jumittaa)

kriteerit:

  • isot, ei siis mitään miniplatformeja
  • 9/16"
  • pitää saada häkit kiinni
  • mielellään vaihdettavat laakerit tai muuten järkevästi huollettavat… tai sit semmoista ylivertaista laatua ettei tarvitse murehtia laakereiden natinasta ja paukkeesta.
  • vaihdettavat piikit plussaa

…tai sit vaihtoehtoisesti jotain halpoja kertakäyttöpedaaleja jotka voi laakerien hajottua heittää metallinkeräykseen ilman että kauheasti harmittaa.

http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-273_l.jpg

B-kauppaan mars.

No joo. Kai jotkut huoltokelpoiset ois siististi ekologisemmat.

Mulla oli NS.bikesin pedaalit ainakin paskana parissa viikossa ja oisinko jaksanut kuukauden tuskailla yhteensä. Akseli vääntyi ja alkoi kinnaamaan kartion polkiessa (takaperin?) kiinni. Ei auttanut huolto, joka oli kohtuullisen työlästä kuten polkimissa yleensäkin.
http://www.hi5bikes.fi//images/pancake_white.jpg

Olisin muuten ehdottanut Crank Brothersin 50/50 polkimia, mutta niihin ei valitettavasti saa koukkuja kiinni.

Shimanskin DX:t on kyllä hyvät. Joitain koukkuja kiinnittäessä, voi tosin joutua hieman virittelemään.

Jos ajaisin isoilla flättipolkimilla, ne olis Odysseyn Twistedit:

http://www.sxs.cl/tienda/images/odyssey-pedals.jpg

Mutta en siis aja eli nada kokemusta noiden laadusta.

Mulla tollaset Odysseyt himassa, mutta edelleen virittelyä vailla. Tuo vino etureuna hankaloittaa hieman koukkujen asennusta.
Itsellä tosin meneillään PowerGripsien virittely tuollaisiin muovikilluttimiin.

Ottamatta kantaa siihen miten hyvin noi oddyn muovipolkimet toimii koukkujen kanssa, niin voin kokemuksesta kertoa niiden olevan SUPERHYVÄT. Varsinkin hintaansa nähden.

Tokyo fixed gearista näkyy saavan noita muistuttavia Grungen muovipolkimia, jotka näyttäisivät hieman yhteensopivammilta koukkujen kanssa käytettäväksi.

Täältä löytyy enemmänkin noita muovisia bmx -polkimia. Itsellä ei ole kokemusta noista muovisista, sillä ne ei mielestäni tarjoa tarpeeksi pitoa temppuiluun (bmx -pyörällä siis, isoissa pyörissä on koukut/lukot)

Itse olen ajanut näillä polkimilla bmx pyörällä jo muutaman vuoden ja voin vain suositella. Suht kevyet, kestävät ja varustettu hyvillä laakereilla.http://starfuckers.backdrop.jp/news/?eid=867