Bianchi Tubi 1-20 calibrati 80-luvulta sinkulaksi

Moi,

Ensimmäistä pyöräprojektia aloitellaan ja jonkin verran apua tarttis.

oon hetken aikaa kytännyt tätä yksivaihde.nettiä ja oman sinkulan rakennus alkoi tuntua hyvältä idealta. Kävin hakemassa eilen otsikonmukaisen rungon haarukkoineen ja nyt olisi tarkoitus aloittaa osien tilaus.

Pyörässä on siis vain etuhaarukka ja satulatolppa, mitään muita osia ei ole. Mittasin haarukanpäät, edessä 100mm ja takana 125mm. Ilmeisesti taakse voi internetin keskustelupalstojen mukaan laittaa silti 130mm leveän navan. Siitä en ole varma, että meneekö se ilman kylmätaivuttelua. Olisiko parempi idea etsiä jostain 120mm leveä kiekko?

Osiksi olen miettinyt seuraavia:

keskiöksi:
107/70 Keskiö Shimano UN55
http://www.bikeshop.fi/107_70_Keskio_Shimano_UN55/ekauppa/pEBBUN55I07/&listpos=12

kiekoiksi:
Shimano WH-R501 Maantiekiekkosetti 8/9/10-pakka musta/harmaa
http://www.bikester.fi/394025.html

Suurimmat kysymysmerkit mulle ovat:

Ohjauskannattimeen mietin että tilaisinko jostain quill-stemmin vai jonkun adapterin että sais helpommin vaihtaa stemmin pituutta?

Jos tilaan noi kiekot ja laitan siihen sen sinkula rattaan ja jotain spacereita, niin onko tällä tavalla mahdollisuus onnistua vai pitäisikö tilata joku sinkulakiekko?

Rungosta:

edit.

Käytäntö kyllä ollu, että ensin käytetään hakua ja sitte aletaan vasta vittuilemaan.

5mm suuntaan tai toiseen ei ole ongelma. Sinkulaan laittaisin mieluummin 130mm navan niin et tarvii BMX-tyylistä vapaaratasta ja ketjulinja on säädettävissä. Kiekot varmaan ihan ok, tyyliltään vois tosin toimia paremmin jotkut muut ja pinnojakin vois ehkä olla enemmän…

Quill-Ahead -adapteri on hyvä ohjaamokokeiluihin.

Noita entry level maantiekiekkoja saa fillaritorilta aika edullisesti ihan uusinakin, kun päivitellään parempiin heti alkuunsa. Esim RS11 on liikkunu alle satkulla viime aikoina.

Hyvä vinkki toi fillaritori!

Olin vappuna kiinni internetissä ja ahkeran googlauksen perusteella päivittelin listaa tälläiseksi:

Kiekoiksi joko Michen http://www.singlespeedshop.com/Single-Speed---Fixed-Gear/Wheels/Wheels-28--/Miche-Xpress-All-Black-Wheelset---28-.html

tai

https://hugbikeshop.fi/kauppa/shroom-deep-section-kiekkosetti?attribute_pa_vari=valkoinen-hopea

Singlespeedista ajattelin tilata Michin keskiölaakerin ja kampi+eturattaan.

Haluaisin pitää kiinni tuosta quill-stemmistä, mutta jotenkin vaikea arvioida minkä pituinen sen pitäisi olla. Pyörän tarkoitushan on toimia terassifillarina, että hirveän pitkiä matkoja ei tule poljettua.

Osaako joku foorumin viisammista sanoa kumpi kiekkosetti olisi parempi tähän ensiprojektiin? Molemmissa on varmaan säätövaraa ketjulinjan suhteen.

Kummassakaan ei ole säätövaraa ketjulinjan suhteen.

Elikkä ihan perus:D

Onko siis nyt niin, että jos tommoiset kiekot ostaa, niin ainoa pelivara on keskiölaakerin akselin pituudella eli 103mm tai 107mm?

Pitkälti joo, mutta 103mm keskiö konversiossa saattaa olla niin kapea että kampi tai spideri ottaa kiinni chainstayhyn. 120mm napaa voi 126mm perässä liikutella sen +/-3mm prikoilla, mutta se edellyttää sitten kehän dishausta.

Ootko kampia ehtinyt miettiä?

Jos teet sinkulaa niin osta vaihdekiekot kasettinavalla. Taakse sitten kasetin tilalle tulee yksittäinen ratas ja liikkumisvaraa sivusuunnassa on koko kasetin leveys.

Ootko kampia ehtinyt miettiä?
Kammmiksi olen miettinyt noita Michin 170mm. Mulla pituutta kuitenkin 185cm.

Eli järkevää on tehdä konversio, jossa taakse tulee se yksi ratas ja spacereita tarpeen ja ketjulinjan mukaan. Sit voi huoletta ostaa sen 107mm keskiön?

Täytyy kattella fillaritorit yms. läpi, jos joku tosissaan myy vanhoja maantiekiekkoja.

Kiitos kaikille avusta jo tässä vaiheessa!

Kyllä, jos aiot ajaa sinkulana ja fiksikokeilu ei kiinnosta, niin kannattaa ehdottomasti hommata maantiekiekot. 130mm O.L.D. eli speissaus takakiekolle ois varmaan paras niin mahtuis kivasti mutta kyllä teräs 135mm kiekollekin venyy. Ei sit kannataa hommata missään nimessä kierrevaparinapaa vaan nimenomaan kasetti.

josbanse - 15:09, 2.5.2016 » Ei sit kannataa hommata missään nimessä kierrevaparinapaa vaan nimenomaan kasetti.
josbanse - 15:09, 2.5.2016 » Ei sit kannataa hommata missään nimessä kierrevaparinapaa vaan nimenomaan kasetti.
josbanse - 15:09, 2.5.2016 » Ei sit kannataa hommata missään nimessä kierrevaparinapaa vaan nimenomaan kasetti.
josbanse - 15:09, 2.5.2016 » Ei sit kannataa hommata missään nimessä kierrevaparinapaa vaan nimenomaan kasetti.
Otan tän talteen, että varmasti op havaitsee ja muistaa.