Bianchi Rekord 748 vuodelta 1979

Tässä on erään projektin lähtötilanne. Projektia voitaneen luokitella täydellisen kilpapyörän metsästykseksi keski-ikäiselle miehelle, jonka hyvä ruoka & juoma & elämän mukavuudet ovat saaneet kiinni.

Olkaapa hyvä, kannattaa painaa sitä “toista kuvaesitys” nappia sieltä alhaalta.

http://kotisivu.dnainternet.net/leutola/Bianchi/Bianchi_Rekord_748/Valokuvat.html

Tuure

-.-

Vielä kerran kiitokset ChainThugille tästä rungosta. Ulkonäkö tavoite on heti suoraan seuraava:

http://www.raydobbins.com/ebay/bike-bianchi/bike-bianchi.htm

http://www.wooljersey.com/gallery/v/otis/rekord748/

-.-

Näyttää ja kuulostaa hyvältä, itellä on tollanen Rekord 848. En muista juuri nyt sarjanumeroa eikä ole kuvaa pyörästä mutta voin laittaa myöhemmin jos vaikka osaisit sanoa lonkalta mihin ajankohtaan mun pyörä osuu, kun en ole itse saanut varmuutta asiasta. Itse olen hieman tutkaillut asiaa ja arvioinut n. 1983 tai 1986.

Täältämuuten löytyy Bianchin katalogeja vuodesta 81 vuoteen 86.

Sain itse samanlaisen 748 projektin vuodelta 80 valmiiksi vajaa kuukausi sitten, mutta kun kelit ovat olleet enemmän tai vähemmän lonkeron värisiä ja vähintään yhtä kosteita pisimmät lenkit ovat toistaiseksi heitetty vain korttelin ympäri.
Tältä pohjalta suurempia randonneur käyttöarvioita pyörästä on siis turha tässä vaihessa esittää.
Kuten Tuure sivuillaan mainitsikin ei näitä vanhuksia kehtaa kurittaa vesisateessa, vaikka omanikin ihan käyttöfillariksi laitettu. Fotoja voin postata jossain vaihessa kunhan sellaisia saan otettua.

Multa muuten löytyy projektista ylimääräisiksi jääneet jarruvaijerit celeste-kuorilla alkuperäispaketissan (kiitos Marlon). Saa nakata PM:llä jos sellaisille tuntee tarvetta.

Ei muuta kun pistä kuvia ja se sarjanumero tähän samaan säikeeseen. Joku täällä voi tietää siitä 848:sta jotain enemmänkin.

Joskus 80-luvun alussa käsittääkseni kävi niin, että Piaggio kahmaisi konserniinsa myös Bianchin, nehän olivat Vespan tekijöitä. Aivan eri sarjassa oleva myyntiorganisaatio tuotti sitten melkeinpä jokaiselle markkina-alueelle omia mallejaan, joita he nimesivät kaikin mahdollisin tavoin. Samasta rungosta kun vaihdettiin vähän osia, niin ei muuta kuin uutta nimeä päälle. => Noista ei ota enää sikakaan selvää, vaikka kuinka tonkisi asiaa.

Pyöriin ilmestyi eteen Piaggion logo (minusta tuo oli paha moka) ja myöhemmin tuotantoa aloitettiin myös japanissa. Parhaiten nämä mallit erottaa siitä, että niissä on iso -keskiö ja italialaisissa säilyi italialainen keskiömitoitus. Ne japanilaiset ovat ihan hyviä pyöriä nekin. Italialaisissa pyörissä on aina ollut vissi käsityön maku, ja kukin saa sitten käsittää tuon “käsityön” haluamallaan tavalla. No… ne ovat ajettaviksi tarkoitettuja.

Netissä on Bulgier.net niminen pakka, jonne sivun tekijät ovat keränneet paljon luetteloita. Tuossa on yhden luettelon yksi kuva vuodelta 1981, siinä on edelleen tuo malli 748, ja taulukosta huomaa juuri osien oudon sekalaisuuden. Maaginen 10 kilon painoraja on kuitenkin saatu alitettua. (tietenkin arvatenkin mitattuna siitä kaikkein pienimmästä mallista, 0.9 mm:n suoralla putkella tuo ei muuten onnistu.)

Bulgierin luetteloista ei löytynyt tuota oletettavasti uudempaa 848 Rekordia. Olisiko se sitten tullut kuvioihin vasta ihan vuosikymmenen loppupuolella ? Onko siinä Piaggion logo keulassa Bianchin logon sijasta ? Vai onko sekin pyörä ns. uudelleen rakennettu ?

Tämän mallien jatkuvan generoimisen ja jopa suoranaisen hajaannuksen takia Bianchi ei ole koskaan muuten kovin arvokas, ellei se ole osiltaan aivan alkuperäisessä ja aivan ehdottoman käyttämättömässä kunnossa. Niitä on yksinkertaisesti aivan liikaa, että niistä olisi miksikään keräilyharvinaisuuksiksi. Se on myös tavallaan hyvä asia, nyt niitä voi käyttää hyvällä omalla tunnolla, kun ei ole tuhoamassa kappaletta jotain “elävää historiaa”.

Tämä omani saa hyvän ja moitteettoman maalipinnan, ja kaivelen siihen jotkin hyvät aikakauden osat sekoamatta liikaa käsitteeseen “originaali” ja ei kun menoksi. Kauniin ja värimaailmaltaan tyylikkään ja yhteneväisen siitä kyllä voi rakentaa, ja tämä on tarkoituskin. Ei tämä miksikään rottapyöräksi jää. Aikanaan mielellään kaikki osat sitten jonkun sortin italiaanoa, mutta nyt alkuun ainakin on tyytyminen osittain vanhoihin hienokuntoisiin Shimano 600 EX Arabesque osiin. Nekin ovat hyvin kauniita ja umpimetallisia, eivätkä millään muotoa kelvottomia. Nehän ovat hyvin koristeellisia osia.

Jos pyörä osoittautuu aivan loistavaksi ajaa, niin saatan jopa harkita näitä uudempia Campagnolon täysiä osasarjoja siihen. Siksi ajattelen, että Celeste värin lisäksi laitan siihen vain mustaa. (edulliset Campagnolot ovat nykyisin mustia) Vanha musta Selle Italian Turbo löytyy, ja mustat tankonauhat säilyvät siedettävän näköisinä pisimpään. Bilteman geelinauha on lisäksi edullista. Minulla on jopa musta 130 millinen Cinellin stemmikin tuohon, pyörätohtorilla näkyy olevan musta 26,6 millinen erikoisen pitkä satulatolppa. Rungon mukana tullut on karvan verran liian lyhyt. Olisi hölmöä rikkoa runko liian lyhyellä tolpalla.

Kyllä tästä hyvin kaunis tulee.

Tuure

-.-

Pistän tähän vielä linkin, josta tajuaa, että on tästä vielä matkaa siihen, että pyöriä olisi “liikaa”… :sunglasses:

http://members.jcom.home.ne.jp/my_bianchi/

Tuossa on Bianchi -miehille vähäksi aikaa purtavaa… lisäksi vielä linkki Fausto Coppin pyörään, joka on kyllä vähän rotansyömän näköinen…

http://www.rouleur.cc/recent-features/238-coppibike

Tuure

-.-

On muuten jotenkin semmoinen olo, että tässä tekee jotenkin syntiä noita tallissa olevia Crescenttejä kohtaan …

Yritin selittää, siis jotain sellaista, että ne ovat nykyisin samassa konsernissa ja kaikkea, mutta vaimo vain purskutti teet nenästään ja alkoi nauramaan… Naiset eivät vain ymmärrä…

^ Tässä tapauksessa vaimosi taitaa rikkoa huonoa stereotypiaa ajattelemalla järkevästi =)

tuure: “rakkaat kressuni, kai te ymmärrätte, että heikointa autetaan aina ensiksi!”

Noniin, Tässä tulee Bianchi Rekord 848 12v. sarjanumero 1I20360. Kuva on vanha ja pyörä on nyt talvihorroksessa niin muuta kuvaa ei ole.
Takavaihtaja on ainakin Campagnolo Triomphe Corsa, tai ainakin täsmälleen saman näköinen kuin Campan "catalogue n.18 bis"katalogissa. En ole varma mistä vuodelta ko. katalogi on mutta huomasin aivan viimeisellä sivulla merkinnän 12/85 painotietojen yhteydessä, eli ehkä 1985?

Runkoa en muista löytäneeni suoraan mistään katalogista. Pyörässä ainakin tunnistettavaa on etuharukan “kruunussa” kulkusuunnan mukaiset kaksi tummansinistä viivaa jotka eivät näy kuvassa. Vanteina oli takana weinmannin joku ja muut osat oli leimattu Bianchi ja ofmega ja tais olla noi dropoutit Gipiemme.

Osaisiko joku sanoa jotain näiden tietojen perusteella pyörän valmistuvuodesta

http://img101.photolava.com/2009/12/07/bianchi-0d8wjalu.jpg
edit. kuva ja teksti

Runkoputkesta lisäys, jolla korjaan vahingossa tekemääni tuplapostausta:

Bikeforum:

luker: 01-28-06

Columbus is confusing, no? It is actually the pre-drawn billet that is “seamed”. The aelle billet is electro-welded before cold drawing. So…it is cold drawn, seamless, but it really has a seam…just not like normal seamed tubes that are rolled and welded at their finished thickness. This technique is used in Cromor, Gara, Thron, and the forks and rear triangle of Brain.

T-Mar: 01-28-06

Also, be aware that were two different Aelle, road tubesets. Standard Aelle was plain gauge, while Aelle R was butted.

The brand name, seamed tubest from the 1980s were good quality. I’d have no qualms riding any of them. In my opinion, the geometry, manufacturing practices and other factors make a bigger difference to ride quality than whether it is CMn or CrMo or MnMo.

-.-

Tuure

Josko tuo numero kääntyisi auki vastaavasti kuin minun ?

1 = 1981 , Iii = 9. kirjain = 9. kuukausi = syyskuu , 20360 = kuluneen vuoden monesko pyörä.

Onko haarukka saman näköinen kuin minulla, onko siinä myös sana “Bianchi” ? Vai onko se rationalisoitu jo pois ?

Minusta 1981 voisi hyvinkin olla mahdollinen. Myös mallimerkinnän 848 voisi viitata 80-lukuun. Sama runko on leegiossa eri malleja… se on joko suoraa tai ohennettua putkea. Asian ratkaisee se Columbuksen tarra. - 848 mallissa putki on luultavasti edelleen suoraa, esim Aelle nimistä. Se seurasi Zetaa ja on käytännössä samaa tavaraa. Zetassa on sauma, ja Aellessa ilmeisesti ei. Aelle on siis käsittääkseni kylmämuovattua, ja rungon paino on arviolta järeähkö noin 2350 grammaa.

Tuo on varmasti käypäinen pyörä, ja kestää myös käyttöäkin oikeasti. (ja siis hyvin pitkään)

Isolle miehelle sangen arvokas ja hieno peli.

Tuure

-.-

Satulaputkessa on mielestäni linkissä oleva tarra:

http://www.velocals.com/servlet/the-86/Columbus-Tretubi-tube-decal/Detail

Toi mahdollisesti meinaa että vain ne kolme pääputkea on Columbusputkea.

Ja haarukassa muistaakseni lukee Bianchi niitten viivojen vieressä.

Mistä noita sarjanumeroita voi tulkita. Itsellä sarjanumero emäputkessa: 1G16592

Kuva pyörästä: myy at --- in Kajaani, Finland - photo by Myymeli - Pinkbike

µ

Kaivoin vain tuon numeron aukaisumetodin jostakin netin syövereistä:

1G16592

1 = 1981 , G = 7.kirjain = 7. kuukausi = heinäkuu, 16523 = monesko pyörä ko. kuluvaa kalenterivuotta.

Tuolla perusteella pyöräsi on siis tehty heinäkuussa 1981.

Päisevän näköinen hieno peli. Eihän satulan kannatin ole liian korkealla ? Jos on, niin se voi vahingoittaa runkoa.

Tuure

-.-

Kas, mulla on Record 838:n numerona 673737, eli ei kirjainta 2. merkkinä. Olisko tää kumminki ´86-vuotinen? Onko jollain tietoa tosta 838-mallista, en kvg-menetelmällä oikein mitään löytänyt, vain pari myynti-ilmoitusta ja normaalia halppismallien haukkumista. Joku perhana on rapsuttanut putkitarrat veks, jäljelle on jäänyt vain B…CA…, että mitä lienee?

Ei sillä, että sen niin väliä olis, paino jäi muistaakseni 11 kg:n tuntumaan kun ostaessani tän punnittin. Ja vaimolle tää kumminkin on tulossa.

Edittiä: paino on tasan 11 kg pullotelineen kanssa. Piti tarkistaa.