Bianchi Pista

Zau,
Tälläinen on tämän kesän kulkuneuvo. Palikat tuli haalittua jo syksyllä ja talvella ja nyt kun jälkeenpäin miettii niin olisin joitain asioita tehnyt kyllä toisin. Ehkä vähemmän kromikiiltoa ja valkoinen vaihtuisi mustaan.

Nyt, kun Pistaan on kertynyt kilometrejä jo aika hyvin, niin menosta ei voi paljoa valittaa. Erityisesti kiekot on pelittänyt hemmetin hyvin. Vaikka Mackin napojen jonottaminen vie kolmesta neljään kuukautta, niin aion kyllä jatkossakin hankkia tarvittaessa sellaiset. Kiekkojen kasaaminen itse oli mahtava kokemus. Aikaa meni aika paljon ja kokeneemmilta sai kysyä neuvoa, mutta melko hyvät niistä tuli :slight_smile:

Pistan runkokin on musta hyvä. Kaikki tuntuu aina dissaavan sitä, mutta itse en löydä siitä mitään oikeeta vikaa katukäytössä. Runko voisi olla ehkä vähän kevyempi ja haarukka vähemmän urpon näkönen, mutta muuten se on nasta. Täytyisi ehkä kokeilla/ajaa enemmän jotain ns. huippurunkoa niin, voisi sanoa ehkä enemmän.

http://farm4.static.flickr.com/3570/5777506415_05264bd6c0_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5189/5778048868_5b8596ffcf_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5268/5778049522_4c6573ef73_z.jpg

runko: Bianchi Pista
ohjainlaakeri: Ritchey
keskiö: Shimano UN-54
kammet ja rattaat: Sugino messenger omalla rattaalla 46t ja takana suginon 16t/17t/18t
polkimet: eclat muoviflätit krnky sträpeillä
kiekot: Mack, DT, H+Son
kumit: Vittoria
tolppa: Miche Supertype
satula: Concor Supercorsa for Pristine Fixed Gear Amsterdam
stemmi: Nitto ui85EX
stonga: Nitto 259AA ja B-123AA Oyry ja Strong-V
ketju: joku, joka pitäisi jo vaihtaa johonkin parmpaa

Kuvat

Oikeesti makee ja hyvällä maulla rakennettu, toimivan näköinen kulkine. Siistiä.

Koska pitää vittuilla, niin:

  1. Oletko maailmanmestari?
  2. Missä jarru?

Ei, ihan siisti oikeesti.

Makee vehjes! Tulin samaan tulokseen tuosta valkoisesta. Meillä on meinaan hyvin samankaltaiset fillarit, jopa samaa osaakin löytyy.

Vanhana pistamiehenä tykkään todella. Disautus on kateellisten panettelua, kun niillä ei kromi kiillä ja toisekseen pista oli eka markettifiksi suomessa, joten sillä on semmoinen wannabe/ posenger leima ikuisesti. Ja sit tietty tuo keula ja 1" ahead.

Tasapainoinen ja sopivasti kiiltoa. Keulastahan en oo koskaan tykännyt mutta nämä on makuasioita. ;D Todella nätti peli!

Hiano on kyllä.
Vähän noi sträpit hyppää silmille… mutta ei se chromi/valkoinen häiritse ollenkaan.

Tykkään varauksetta. Tai no poljin-sträppikombo ei ehkä ole sopivin tuohon mutta käytännöllisyys kunniaan jne. Pistahan on oikeasti kiva ajettava, ihan harmittaa että myin omani aikoinaan pois.

Ajelin pari viikkoa sitten Koskenrannasta Sörnäisiin ja ihastelin tätä siinä Arabian kohdalla. Tässä on miun makuun vaan niin paljon kaikkea kiiltävää, että tää on hyvä. Jokaisen pyörän kohdalla en käänny takaisin ja mee ihmettelemään.

^Pyörä on tosiaan aika usein siinä gb gymin nurkalla. Hienoa jos fillari teki tuollaisen vaikutuksen!

Tya, älä huoli, sillä jarru on tulossa. Kaikki on muuten kunnossa, mutta tappi on liian pitkä Pistan haarukkaan. Aikaansaamattomuus… Jarrutta ajelussa on aina arvelluttava fiilis ja siksi päätin skipata turun synttäritkin. Maailmanmestaruutta ei ole vielä tullut missään lajissa, mutta raidotetut navat oli vaan hienot :).

TimppaL, avaa ihmeessä oma AMA Pistallesi. Kuulostaa kiinnostavalta :slight_smile:

Sitte kun löydän sopivan stemmin julkaisen ehkä jotakin. :slight_smile: Sitä ennen on tultava toimeen tällä kuvalla.

Pitsa

Pyörään on sittemmin hommattu uusi tanko, polkimet ja sträpit.

Peukkua!

Överit pistat on kivoja! Hyvä meininki.

Bianchin pistaksi todella hieno. Hyvin tuunattu

Tää näyttää mun silmään varsinaisen pistapyörän ja kaupunkikommuutterin välimaastoon osuvalta - ja sellaisenaan varmasti toimivalta - paketilta.

Oma fiilikseni esteetiseltä kannalta on aavistuksen sen suuntainen, että noin syvät kehät + korkealaippaiset (kevennysleikkaamattomat) navat näyttävät jotenkin turhan beefyiltä runkoon verrattuna. Sama koskee myös Messenger-eturatasta, josta en ole saanut koskaan koppia, vaikka tuo tuo on parissa omassakin pyörässä ehtinyt pyöriä.

Mutta nämä siis enempi imo-nyansseja ja mahdollisia päivitysvinkkejä (rattaan osalta). Kokonaisuus on varmasti käyttötarkoitukseensa oikein toimiva mikä on tärkeintä.

messengerin ratas on kyllä hupsun näköinen…