Berliini konkelin silmin - TLDR warning

Suuren Berliini-hypen ansiosta päätimme paremman puoliskoni kanssa piipahtaa kyseisessä kaupungissa tutkimassa, että mistä moinen höpötys ja ääntelehtiminen on saanut alkunsa. Ne, jotka eivät jaksa lukea paljoa ei-pyöräiltyä matkakertomusta, voivat siirtyä suoraan loppuun tai puhua hupuista toisaalla.

Kuulimme etukäteen kaikenlaisia selityksiä ja syitä miksi kyseisessä kaupungissa kannattaa käydä. Keskustelu sai jossain vaiheessa jopa vastaavia käänteitä kuin kuunteleminen siitä, että millainen se phixkchetti on oikeasti ajaa ja miksi kiinteä välitys on kaikkein paras ja ihanin. Flow’sta, Zenistä ja kaikenlaisesta muusta turhakkeesta turtuneina lähdimme tutkimaan kaupungin tarjontaa historian ja sattumanvaraisen saralta. Unohtamatta kauppoja, fillareita ja fillarikauppoja. Myös saksalainen ruokakulttuuri ns. kiinnosteli, joten se ei ainakaan vähentänyt matkahaluja.

Liput hankintaan, hotelli samaten ja matkaan kävi pariskunnan tie. Jätimme fillarit kotiin, koska kelit eivät juurikaan edustaneet sitä haluanpa-viettää-mukavan-loman-fillarin-selässä, vaan lähinnä sitä ei-niin-miellyttävää-melkein-räntäsadetta-ja-yhtä-lämpöastetta. Joten tyydyimme pällistelemään kaupunkia jalkaisin ja julkisen liikenteen avustamana. Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa, etäisyydet ovat varsin pitkiä jos aikoo nähdäkin jotain. Fillari vaikuttaisi myös varsin otolliselta kapineelta, paikalliset suosivat omia hyrpiittejään ja hollantilaisfillareita varsin suuresti. Koko matkan ajalta bongasin kolme varmaa phixsutinhavaintoa, eli vähissä oli joko hipsterit katukuvassa sadekelillä tai laite oli sitten harvinainen. Jälkimmäinen tuntuu vähän kummalliselta oletukselta, ottaen huomioon kesäiset kisailut ja kahden ulkomaillakin tunnetun kaupan tarjonnan.

http://img193.imageshack.us/img193/319/berliini002.jpg

Tässä allekirjoittanut on juuri saapunut Berliinin syksyyn. Oli kylmä ja vilutti.
Hotellimme sijaitsi syvällä lännen puolella Meinekestrassella. Kulkuyhteydet julkisilla olivat erinomaiset, eikä autoa…eiku pyörää tullut missään vaiheessa
ikävä. Paitsi silloin kun käveltiin. Ja käveltiin aika paljon.

http://img207.imageshack.us/img207/5254/berliini005.jpg

Pyörähavainto. Näin muitakin, mutta vähissä olivat muodikkaat pyörät.

http://img207.imageshack.us/img207/3382/berliini007.jpg

Meizi. Vilutti. Ajateltiin hypätä taustalla näkyvällä asemalla junan kyydistä ja talsia tutkimaan hallinnollisen keskuksen arkkitehtuuria.

http://img207.imageshack.us/img207/2923/berliini009.jpg

http://img200.imageshack.us/img200/9205/berliini011.jpg

Ja Brandenburgin porttia.

http://img207.imageshack.us/img207/9882/berliini017.jpg

Huomatkaa pyörätiet ja suuntanuolet, aika hifiä.
Matkalla tv-tornille jouduimme hetkellisesti poliisien toimien pysäyttämiksi. Noin kymmenen maijaa ja saman verran moottoripyöräpoliiseja ja muutama mellakkavarusteissa ollut kaveri pysäyttivät varsin suurten katujen liikenteen. Yllätys oli suuri kun paikalle pyöräili joukkio, ja luulin jo osuneeni jotenkin kummallisesti kohtalon ohjaamana paikalliselle kriittiselle. Ilman fillaria, kuinkas muuten.

http://img193.imageshack.us/img193/9390/berliini031.jpg

http://img200.imageshack.us/img200/5333/berliini032.jpg

Saadusta flabasta kävi ilmi, että tyypit vain vastustivat pyörämarssilla kaupungin säästöpolitiikkaa. Onnea yritykselle. Toisaalta taas, miksei stadissa voitaisi järjestää samalla periaatteella mielenosoituksia? Pyöräilijät kouluruoan hinnanalennuksia vastaan. Pyöräilijät asukaspysäköinnin hinnankorotuksia vastaan. Eiku.

http://img207.imageshack.us/img207/6229/berliini035.jpg

Tässä parempi puoliskoni poseeraa tornin kera.

Koska tänne asti oli tultu, niin pitihän siihen pömpeliin kavuta. Tämä oli helpommin sanottu kuin tehty. Paikka kuhisi saksalaisia jonottamassa kyseiseen laitokseen. Ostamalla lipun (10 euroa per nuppi ilman alennuksia) sai itselleen lipunnumeron joka määritti ajan milloin oli mahdollista nousta hissillä korkeuksiin. Tästä ei sopinut livetä, koska silloin ovella seissyt Günther olisi sanonut so-so. Tilannetta helpotti lipun mukana tullut puhelinnumero josta pystyi tilaamaan muistutuksen saapumisajasta lipun koodin perusteella. Jouduimme odottamaan reilun tunnin omaa vuoroamme, joten käväisimme pikaruokailemassa kerettiläisesti Burger Kingissä. Whopper toimii aina vaan.

Pömpeli oli lievä pettymys, ihan hyvät näköalat kuorrutettuna luokattomalla baarilla ja ilmeisen suositulla lapsiystävällisellä ravintolalla. Otin kuvan pömpelin alakerran seinästä, koska se oli kiinnostavinta koko jutussa.

http://img207.imageshack.us/img207/9130/berliini044.jpg

Menimme juomaan oluet muualle. Itse asiassa otimme neuvoa-antavat kahvit sillä välin kun päätimme seuraavan etappimme, joka oli varsin suoraviivainen saksalainen ravintola leikkeineen ja oluineen. Nimeä en muista, mutta oli lähellä hotellia. Ainoa 24h ravintola mihin törmäsin.

Seuraavana päivänä teimme turistiajelun ”kivoihin” nähtävyyksiin. Kaupunkihan oli sopivasti keski-eurooppalaisen kärsimyksen päänäyttämö monien syiden vuoksi, joten meillä oli mahdollisuus tutustua äärioikeiston pääkallopaikoille ja neuvostotoimien huipentumiin. Tiedä sitten, mutta neukuilla taisi olla aikoinaan ironian tajua. Olivat rakentaneet muurin sopivasti natsien päämajan läpi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Toisesta ei ollut mitään jäljellä – ulkoilmanäyttelyä lukuun ottamatta, museo on tuloillaan – ja toisesta lähinnä pätkä. Löytyy kartoista etsimällä kohtaa ”topography of terror”, varsin lähellä Potsdamer Platzin asemaa.

http://img207.imageshack.us/img207/3000/berliini047.jpg

http://img291.imageshack.us/img291/3901/berliini048.jpg

Lännen puolelta,

http://img99.imageshack.us/img99/2350/berliini049.jpg

mutta idän puolella oli hauskempaa.

Hieman edempänä oli toinen varsinainen vakionähtävyys, Checkpoint Charlie. Googlatkaa jos ette tiedä mistä oli kysymys. Paljon turisteja, paljon busseja, ja käsittämättömän paljon trabantteja.

http://img3.imageshack.us/img3/8667/berliini052.jpg

http://img99.imageshack.us/img99/1469/berliini055.jpg

Molempien saadessa tarpeeksi turistimassoista päätimme siirtyä syvemmälle itään, Stasin päämajasta tehtyyn museoon. Varma tapa tappaa treffit tai hankkia kummallisen kaverin leima.

Museo löytyy helpoiten menemällä Magdalenenstrassen asemalle ja nousemalla tulosuunnan portaista ylös, kääntymällä 180 astetta, kulkien 20 metriä, kääntymällä suoraan vasempaan ja pihan läpi kohti varsin hämmentävää katosta. Kuvassa näkyy suoraan paikalle ohjaava kyltti. Ja yksi niistä mainioista pyöräkaistoista.

http://img3.imageshack.us/img3/1426/berliini059.jpg

Itse kuljimme korttelin ympäri, tutkimme karttaa, kävelin korttelin läpi, tutkimme lisää karttaa ja lopulta korttelin keskellä päätin mennä kysymään opastusta tuosta yllämainitusta kummallisesta katoksesta ja osuin vahingossa oikeaan paikkaan. Syy: museon osoitetieto joka ohjaa väärälle puolelle korttelia porttikonkiin joka on kyllä sisäänkäynti, mutta joka ei johda minnekään muualle kuin tuolle korttelin sisäpihalle.

http://img99.imageshack.us/img99/1203/berliini061.jpg

Näimme samalla kertaa varsin uskaliaan rakkaudentunnustuksen.

Mestasta löytyy mm. Stasi-Wagen (ruskea odotetun mustan sijaan), kokoelma Lenin-patsaita ja hämmentävää memorabiliaa kaikenlaisesta naapurin vakoiluun liittyvästä toiminnasta. Saksan taito on melko välttämätöntä paikasta jotain irti saadakseen. Stasin vankila oli myös yksi mahdollinen vierailupaikka, mutta ajanpuutteen ja yleisen puutumisen vuoksi jätimme sen väliin.

http://img196.imageshack.us/img196/4916/berliini062.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/6743/berliini070.jpg

http://img99.imageshack.us/img99/396/berliini071.jpg

Kyseisen renkaan sisälle oli sullottu lentolehtisiä ulko- ja sisäkumin väliin. Yllättäen ei pistosuojaustarkoituksessa vaan ihan propagandan vuoksi. Kysyjille tiedoksi, kyseessä oli contin 47-622 –kokoinen kumi.

Lichtenbergistä siirryimme Friedrichschainin tietämille ruokailemaan. Paulukselta lainattu Slugin vinkkiopas osoittautui varsin mainioksi, mutta kaikki valkkaamamme paikat olivat valitettavasti täynnä. Menimme siis syömään matkan ensimmäiset – ja ainoat – kebabit – tai oikeastaan söimme shawarmaa – tähän paikkaan jonka nimeä en muista. Hinta-laatu-suhde oli enemmän kuin kohdallaan. Käykää jos löydätte.

http://img99.imageshack.us/img99/972/berliini072.jpg

Paikka on hyvin lähellä Grünbergerstrassen ja Gabriel-Max-strassen kulmaa. Samoilla sijainneilla oli ainakin pari sushimestaa ja joitain muita delin tapaisia virityksiä. Mesta oli muutenkin varsin asukasystävällisen näköistä seutua.
Döneristä sisuuntuneina – tai valkosipulin hajusta johtuen – jatkoimme matkaa jalan. Suuntasimme pyöräliikevinkin perässä Warschauer Strasselle etsimään tuota pyöräliikettä. Pulju löytyikin lähestulkoon East-Side Galleryn kupeesta (kyseinen galleria on pätkä maalattua Berliinin muuria, joku muu saanee tästä meikäläistä enemmän irti) ja on suurin piirtein Warschauer Strassen aseman kohdalla. Loistava valikoima erilaista vanhempaa pyöräpalikkaa kohtalaisilla hinnoilla. Myös tuoreempaa tavaraa oli tarjolla, ja mm. michen ratakiekkoja edullisesti, eli reilulla parilla sadalla eurolla. Firman jampalla oli ajossa Cinellin Super Corsa – vaihteellisena totta kai.

http://img43.imageshack.us/img43/1660/berliini075.jpg

http://img136.imageshack.us/img136/1963/berliini077.jpg

Tämä mainos löytyi välittömästi pyöräliikkeen vierestä. Arvostan suuresti rehellisyyttä mainonnassa.

http://img148.imageshack.us/img148/4121/berliini079.jpg

Kyseinen varsin lystikäs kuva oli aivan e-s-galleryn vieressä. Koin sen mukavammaksi kuin entisen maailmojen erottimen.

Keirin-Berlin oli tästä paikasta noin puolen kilometrin päässä joen toisella puolella. Samalla siirryimme takaisin Länsi-Berliinin puolelle. Mestassa oli mm. pursuit-vekottimia

http://img43.imageshack.us/img43/7974/berliini088.jpg

ja MASH (820 juuroa).

http://img198.imageshack.us/img198/8666/berliini089.jpg

Matkasta tähän paljon puhuttuun pyöräliikkeeseen kertoo jotain se, että en ostanut yhtikäs mitään pyöräilyyn liittyvää rompetta. Ostin kyllä yhden t-paidan. Matkan yhtenä tarkoituksenahan oli löytää joku kiva maantielle tarkoitettu satula, valaisin ja ehkä vielä jotkut mukavat cx-renkaat. Oikaisen tarinaa sen verran, että mitään noista en löytänyt. Tai satulan löysin, mutta sama satula olisi Helsingissä melkein puolet edullisempi. Kauppoja ei siis syntynyt.

Matka Kreuzbergin lävitse sujui ilman suurempia kommelluksia. Mesta oli juuri niin punavuorelainen kuin olin sen odottanutkin olevan. Kivoja kauppoja, kivoja baareja ja hyvää meininkiä paljon, mutta jotenkin en ihan ymmärtänyt sitä hypen määrää mikä ennen matkaa tuli koettua. Syvemmältä alueelta kyllä löytyi hyvänoloinen ruokapaikka poikineen, mutta päädyimme uskomaan toistamiseen Slugin neuvoa ruokapaikasta. Eritoten paikan leikkeitä - snitseleitä, niiQ – kehuttiin, ja kyllä, paikan leikkeet olivat aivan tolkuttoman herkullisia ja valtavia. Etsikää siis Maybachuferin ja Schinkenstrassenin risteyksestä kuppila nimeltään Eckbert. Konkeli suosittelee lämpimästi.

Tästä suuntasimme kohti U-linjan asemaa ja koimme varsin suomalaishenkiset teinibakkanaalit ympäri kaupunkia. Kyllä, penskat olivat siellä vähintäänkin yhtä humalassa kuin täällä. Ilmeisesti Suomen nuoret ovat ymmärtäneet oikein ns. eurooppalaiset juomatavat.

Viimeisenä päivänä tutkimme tarkemmin mm. Mitteä ja tämän pohjoisella puolella olevia osia. Mitte oli varsin hintavien kauppojen kansoittama, mutta väkeä ei ollut lauantaina juurikaan liikkeellä. Oli varsin hämmentävä tunnelma. Palloilimme aikamme ja suuntasimme kohti Cicli Berlinettaa. Paikkahan oli täynnä varsin hintavaa vintagefillaria ja niiden osia, joten minulle sieltä ei löytynyt mitään. Parempi puoliskoni taas kirosi diamant-runkojen vähäisyyttä ja omaan fillariinsa sopivien osien vähäisyyttä. Italolaitteille ja niistä kiinnostuneille ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

http://img198.imageshack.us/img198/3504/berliini097.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/8479/berliini101.jpg

Seuraavaksi oli tarkoitus pikaisesti löytää jokin kuppila missä istahtaa ja lepuuttaa jalkoja. Helpommin sanottu kuin tehty. Berlinettan tienoilla ei ollut mitään kunnollista baaria, ravintolaa tai edes kahvilaa. Ja jos oli, niin se oli sitten kiinni. Oluen luvatussa maassa tämä oli vähintäänkin kummallista.
Pitkän etsimisen jälkeen osuimme yhteen baariin mikä oli sekä viihtyisä, että edullinen.

http://img148.imageshack.us/img148/3491/berliini104k.jpg

Kuvassa näkyvä punainen kyltti ohjastaa perille Odenberger Strassen ja Choriner Strassen kulmasta. Matkaa risteyksestä noin 20 metriä. Myöhemmin kävi ilmi, että kyseinen seutu on aivan kuuminta hottia ja ehdotonta catwalk-kamaa uusio-berliiniläisten mielissä. Ja kyllä, olihan siellä viihtyisää ja mukavata. Minua taasen kiinnosti enemmän Eberswalder Strassen aseman välittömässä läheisyydessä ollut legendaarinen nakkikioski, Konnopke’s Imbiss. Paikka oli ilmeisesti ensimmäinen snägäri joka tarjosi currywurstia, ja sen kyllä huomasi. Mestan edusta oli täynnä väkeä jonottamassa wurstille. Saksalaiseen tyyliin homma sujui nopeasti ja olinkin varsin nopeasti kauniimman osapuoleni kanssa nauttimassa tuosta saksalaisesta herkkupalasta ranskalaisten kera – mit pommes, kuten sakemanni sanoisi. Hyvää ja edullista, tämän on käynyt toteamassa myös itse Anthony Bourdain.

http://img193.imageshack.us/img193/7504/berliini105.jpg

Tämän jälkeen siirryimmekin sosiaalisten toimien pariin ja kävimme tapaamassa ihmisiä. Ostimme myös tuliaisviinat ja muut tarpeet Zoologischer Gartenin aseman alla olevasta marketista. Jännittävää sinänsä, kaupungissa kuulemma on aika huonosti oikeita ruokakauppoja, ja näin näytti oikeasti olevankin. Tuolta kyllä löytyi päivittäistarpeet, mutta esim. tuoreet lihat sun muut olivat hieman kortilla ellei naapurustossa sattunut olemaan lihakauppiasta tai vihanneskauppaa.

Lopuksi kuva viimeisestä ateriasta kaupungissa.

http://img136.imageshack.us/img136/3053/berliini116.jpg

Tappavaa kamaa.

Kävelykilsoja tuli kiitettävästi, samaten nähtävää oli ehkä vähän liikaakin kolmelle vuorokaudelle. Seuraavalla kerralla viikko fillarin kanssa, niin ehkä se kaupungin juttu alkaa löytyä. Ja jos menette jalan, niin harkitkaa joko Berlin Welcome Cardia tai sitä toista vaihtista, koska ne ovat edullisia, tarjoavat ilmaisen julkisen ja tuntuvat alennukset suurimmasta osasta nähtävyyksiä joiden hinnat ovat joskus varsin suolaisia.

Konkeli suosittelee Berliiniä tietyin varauksin. Näitä varauksia ovat mm. kaupungin historiasta johtuva jakautuminen selkeästi itä- ja länsiberliiniläisiin, näkyvä ääriryhmien läsnäolo ja siitä johtuva poliisien varsin näkyvä esiintyminen konetuliaseiden kanssa käytännössä kaikkialla missä on ääriryhmien kohteisiin kuuluvaa väestöä. Esimerkiksi kaikki synagogat ovat 24-tuntisessa vartioinnissa ja perjantaisin turkkilaisten asuttamille alueille kärrätään bussikaupalla poliiseja mellakkavarusteissa valmiina rauhoittamaan tilannetta. Kaikki tämä hieman himmentää kokemusta.

Kiitos raportista, K. Aina kiva lukea kokemuksista mailla muilla. Tonnekin sit varmaan joskus pitäs mennä ihmettelemään.

Synkältä näytti keli Saksanmaalla. Olisitte lähteneet Tukholmaan kuten me, siellä paistoi aurinko. Näin siellä peräti kaksi fiksettiäkin.

Hieno raportti. Ostin just viime viikolla Berliinen matkan ja sinne olis tarkoitus mennä vuoden lopussa.

Kysymys noista kahdesta kaupasta, Keirin ja Cicli B:

Menen mahdollisesti ensi kuussa Berliinissä käymään, ja kun mulla on ollut harkinnassa hankkia joku asiallinen runko jonka ympärille talven aikana kasailla ajopeliä ensi kevääksi, niin ovatko nuo puodit oikeita paikkoja mennä vierailemaan?

En nyt ihan halvinta putkikyhäelmää hae, enkä mitään überhifiä kilparunkoakaan, mutta joku asiallinen teräsrunko hintaluokassa 400-600. Onko kellään käsitystä moisten tarjonnasta noilla nurkilla?

Tuosta hintaluokasta luulisi löytyvän ainakin jotain, jos ei nyt mitään “merkkirunkoa” ole hakemassa. Tutkin lähinnä erikoisempia laitoksia, ja niiden hinnat lähtivät 700 euron paikkeilta aika rajustikin ylöspäin.

Katsasta myös se yksittäinen Gayrinin lähettyvillä ollut pulju, muistaakseni siellä oli jokunen runko tarjolla. Sieltä löytyi myös edullisesti asiallisia ohjainlaakereita, putkiosia ja kampi-keskiösettejä varsin kohtuullisilla hinnoilla. Mm. vanhaa recordin napaa eteen hintaan 80 juuroa.

Nostellaas…
Olisi kohta kahden viikon börrliininmatka edessä, ja illanviettopaikat kiinnostaa.
Rauhallisista snäkkimestoista sähköreiveihin väliltä vastaanotan mitä tahansa ehdotuksia.

Jos joku jotain vastailee niin kiitosta vaan!

Tää toimii.

Ja sit tosiaan noi currywürst-kiskat ja eckbert (nykyisin eckbert zwo, löytyy unlikesta) toimii. Kebaamia sieltä saa melkein joka nurkalta, mutta miksi döner jos schnitzel?

Baareista en osaa sanoa, tsekkaa vaikka steltin berliini-thread.

Tätä on tullut hehkutettua väsymyksiin asti, mutta laitetaan vielä kerran:

White Trash Fast Food
Schönhauser Allee 8, Mitte, U Rosa-Luxemburg-Platz

Joka kerta olen tuolla käynyt kun kaupungissa ollut ja aina yllättänyt jollain tavalla, yleensä positiivisesti tai ainakin silmittömällä humalalla. Ystävällinen palvelu, mielenkiintoisia ihmisiä ja musa voi olla mitä tahansa HC Punk / electro / jazz väliltä. Kaikki menee hyvin, kunhan ei mene “väärään” vessajonoon. Yksi vessoista on varattu panemista varten ja se jono ei oikein vedä.

Kaveri joka lähdösssä huomenna, laittoi tälläisen vinkin: http://www.thebirdinberlin.com

http://www.tip-berlin.de/files/specials/profile_image_big/7057.jpg
http://www.thebirdinberlin.com/images/bb1.gif
http://www.thebirdinberlin.com/images/meat3.jpg
http://www.thebirdinberlin.com/images/meat5.jpg
http://www.thebirdinberlin.com/images/meat6.jpg

Vappupako Berliiniin oli erityisen onnistunut reissu, eikä vähiten hellekelien ansiosta.

Ylläolevat toteamukset pitävät edelleen paikkansa, mutta fiksettejä näkyi roimasti, eli “skene” on edelleen vahvasti läsnä/kasvussa, vaikka vaihteet ovatkin ko. kaupungissa edelleen kovimmassa huudossa. Mahtaako ilottelua kiinteävälitteisissä hidastaa jarrupakko ja/vai kaupungin tasaisuus, jolloin saa olla taakia välitystä, ja toisaalta saksalaisittain pitäisi myös noudatella liikennevaloja?

Satanas, en vieläkään päässyt sinne holokaustin uhrien muistomerkille.

juttelin just yhden lapinpolttajan kanssa aiheesta saksan ja suomen erot lainsäädännössä ja asenteissa sitä kohtaan.

Tiukat säädökset, se että poliisi oikeasti valvoo niitä ja että Valtakunnassa on mahdollista menettää ajokorttinsa jos tötöilee liikenteessä fillarin kanssa varmaan vaikuttaa aika paljon.

väittäisin tasaisuus, pitkät välimatkat ja isot baanat.

Olen muuten nykyisellään sitä mieltä, että ne välimatkat eivät ole ihan tolkuttomia, ainakaan siinä hipstereimmässä setissä pyöriessä. Laitetaan nyt niitä kuviakin:

Koska oli muutakin matkaseuraa, eikä fillareita, niin otettiin ns. kumijalka l. hyppäsin vihollisen kyytiin. Yhteinen kieli kuitenkin löydettiin kun yritin fotata värikästä pytinkiä. Taksikuski siitä loihi germaaniksi huitomaan, että “GROSSES ARSCHE, JAAAA” ja osoitteli sormella kuvassa näkyvää naista, jolla oli jalatkin kuin Hoylla:

http://img826.imageshack.us/img826/2171/kuva1t.jpg

Hotelliksi oli valikoitunut lentobonusten sun muiden korporaatioetujen avustuksella Radisson Blue Bärliinin turisteimmassa ytimessä. Suosittelen lämpimästi ellei tarkoituksena ole olla “natiivien tavoin” tai kärsiä muuten vain jossain kälyisessä hostellissa. Lyhyillä lomilla osaa arvostaa ilmaista spa’ta ja kunnollisia kylpytakkeja sekä espressokonetta huoneessa. Vaikka nappuloilla pitikin pelata. Hotellin aulassa oli hieno akvaario:

http://img703.imageshack.us/img703/7240/kuva2oe.jpg

Ja partsilta näkyi kirkkoa ja viheriötä, huomioikaa kaljoittelevan kansan hyvätapaisuus. Toisaalta, eipä ne mäyräkoirakruunut olleet siellä muodissakaan:

http://img837.imageshack.us/img837/1364/kuva3o.jpg

Koska oli helkkarin hyvät kelit ja osuttiin sopivasti holleille, niin oli käytävä paikallisessa pihajuottolassa. Oman panimon tuotteet (?) ja grillijono jolla ei tapeltu riitti hyväksi syyksi rentoutua.

http://img109.imageshack.us/img109/252/kuva4k.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/8802/kuva5p.jpg

Uskoakseni onnistuin myös löytämään saksalaista huumoria tapahtumajärjestäjien toimesta:

http://img62.imageshack.us/img62/1862/kuva6c.jpg

Brooklynit on kohtalaisen yleisiä myös muodikkuudestaan tunnettujen berliiniläisten keskuudessa, joten myös jarruasiaan oli paneuduttu seuraavanlaisen tempun avulla:

http://img29.imageshack.us/img29/6189/kuva7b.jpg

Koska piti saada Dickeysin pöksyt, niin piipahdin hotellin nurkilta löytyvän Tituksen ydinmyymälässä. Mestan valikoima on erittäin jeppis, ja myös kenkää löytyi. Omat skeitit mukaan:

http://img717.imageshack.us/img717/2118/kuva9.jpg

Myös Fred Perryn myymälä oli kunnostautunut jo aiemmin toisaalla mainittujen FP:n pyöräilyreleiden kanssa. Kiekot kruunasivat kokonaisuuden. Paidat näyttivät edelleen hieman lyhyehköiltä fillarointiin, mutta ehkä joku niitä ostaa kuitenkin.

http://img834.imageshack.us/img834/5545/kuva10b.jpg

Lisäksi simuloin autottomille miltä ratin takaa näyttää turistin yli jyrääminen, tilanne lavastettu:

http://img13.imageshack.us/img13/7799/kuva12.jpg