Arvioi pyöräni vuosimalli

Postaa mysteeripyöräsi tänne

2 Likes

Ehdin kirjoittaa kommenttiini Racing Master -tiedon, mutta lisäsitkin sen jo kommenttina. I’ll get my coat. :man_facepalming:Perus-maanantai.

1 Like

2021

3 Likes

Kertokaa minulle ymmärtämättömälle miksi vuosimalli kiinnostaa? Itse en ole koskaa vaivautunut edes miettimään mikä jonkun rungon valmistusvuosi on.

Oli hauska fakta itselle, kun oli runko joka oli yhtä vanha, kun minä. Tietenkin toinen mahdollinen syy voisi olla jos haluaa kasata aikakauteen kuuluvilla osilla.

Nishikin kohdalla valmistusvuosi on siinä mielessä kiinnostava, että se, missä ja kenen toimesta pyörät on valmistettu ja suunniteltu, on aikojen saatossa vaihdellut paljonkin (lisäksi historia on Euroopan ja Ameriikan puolella varsin erilainen). Tän ikäisten Nissejen osalta Nishiki.fi kertoo, että:

Viimeiset Japanissa valmistetut Nishikit tuotiin Eurooppaan 1990-luvun alkupuolella. Tämän jälkeen suunnittelu siirtyi Euroopan merkittävimpien maahantuojien käsiin ja valmistus Taiwaniin.

Kun Kawamura Cyclen toiminta päättyi Japanissa laman myötä 1990-luvun alussa, Suomen maahantuoja osti joitakin vuosia myöhemmin kaikki tavaramerkkioikeudet Euroopan tärkeimmistä markkina-alueista ja näin syntyi Nishiki Europe Ltd. Vuonna 2010 hollantilaisen Accell Groupin omistama Tunturi osti Raul Hellberg Oy:n liiketoiminnan ja näin ollen Nishiki-polkupyörien valmistus on jatkunut Tunturi-Hellberg Oy:n hallinnassa.

Eli tästä pyörästä voisi ehkä saada tietoa kysymällä Tuntsalta.

2 Likes

Aa, siis luukutusmielessä. mieto.jpg

hmm… no kuvasta päätellen 2-300 vuotta vanha

BBn alta rungon sarjanumero? Shimanon date code vaikka takavaihtajasta?

Jos satulaputkessa on Nishiki euroline designed by Hanatarash tms tarra niinkuin pikseleistä arvaan ja sarjanumero alkaa mahdollisesti koodilla WN, mitään tietoa ei löydy englannin- tai suomenkielisestä netistä.

Nimim. saman aikakauden euroline-Nishikistä tietoa etsinyt

Tämä. Netistä löytyy sarjanumerotietoa lähinnä jenkkinisseistä.

Ainoat pyörät joissa on sarjanumerot on sellasia joissa keskiöt on kierrätetty muista rungoista…

Taitaisi koko diy-skenen pyörät tunnistua Pelago Brooklyneiksi :slight_smile:

Arvioin ’95 den glider in vuoden tuotokseksi tuntumalla: mutu

Oisko joku '98-99 tyhmä veikkaus grupon ja tuumasen aheadin perusteella. Myös 2000 ois mahdollinen jos Nishiki ois laittanu ylivuotisia osia kii.
Ootko jo saanu tietoa mistä putkista toi on räkästy kasaan?

Sanosin, et haarukan korkeutta ja emäputken korkeutta pikseleistä tiiraten korkeus vähintään 56.

V-jarrut tuli 1997. Emäputken Nishiki-merkistä ja muusta olemuksesta tulee mieleen 90-luvun loppu tai aivan 2000-luvun alku. Sori tarkkaa vuosilukua varmaan metskailet. Eli tämä lässytys oli turhaa.

kyllähän tää esim. vigorellien/mashien kohdalla on eräänlaista salatiedettä että ihan hauska toba

2-300 vuotta vanha

1 Like