Apua etutarakan, lokasuojien ja muun sälän hankintaan

Mieheni rakensi mulle pyörän ja nyt siihen pitäisi löytää etutarakka tai kori. Myös lokasuojat ovat harkinnassa.

Pilaanko petroolinsinisen pyöräni täysin asentamalla siihen mustan etutarakan(Gamoh cargo junior) Vai näyttäisikö Velo Orangen Randonneur paremmalta laukun tai kiinni asennetun korin(puinen tai muu vastaava) kanssa? Mielipiteitä ja vinkkejä hyviin nettikauppoihin kaivataan.

Osaatteko kertoa, kuinka auringon haalistamat Brooksin tankoteipit kannattaisi käsitellä?

Pyöräni löytyy seuraavasta linkistä Crescent

Henna

Ehdottomasti ei saa olla musta tarakka. Oisko Waldin kori liian moderni?

Brooksin tankoteipeille käy varmaan hoitoon ihan sama vaha, jolla satulaakin hoidetaan. Väriä se ei varmaankaan palauta. Ideaali ois varmaan, että satula ja nauhat patinoituu samaa tahtia.

Edit: Parempi kori
http://i.ebayimg.com/t/WALD-Chromed-Metal-Mesh-Bike-Basket-with-Wooden-Base-and-Supports-COOL-RETRO-/00/s/NDUzWDY0MA==/$(KGrHqV,!hsE-S)GuuSSBPsRLSm3nQ~~60_1.JPG

normaali - 19:11, 4.5.2013 » Brooksin tankoteipeille käy varmaan hoitoon ihan sama vaha, jolla satulaakin hoidetaan. Väriä se ei varmaankaan palauta.
Mutta tod. näk. kyllä tummentaa nahkaa, jos vaaleus/haalistuminen johtuu siitä et nahka on päässyt kuivumaan. Ihan vaaleakin pintanahka muuttuu rasvaamalla pikkuhiljaa tummanruskeaksi. Eli kannattaa kokeilla. Ja hyväksyä se, että se nahka on luonnonmateriaali, jonka ulkonäkö muuttuu sen mukaan miten sitä kohtelee.

Kiitos vinkistä. Mun mielestä musta kori tuntuisi vähän häiritsevältä ilman muuta mustaa väriä pyörässä, siksi näitä mielipiteitä kyselenkin. Satulavaha lähtee ainakin hankintaan noita tankoteippejä varten. Kevätaurinko onnistui vaalentamaan teipit, kun säilytin pyörää parvekkeella.

Entäs tämä:

Vai onko etutarakka pyörään liian järeä? Entäs VO randonneur ja kaveriksi pärekori tai puulaatikko? Kärsiikö tasapaino, jos tuohon eteen kiinnittäisi laatikon? Pärekori olisi kevyempi, mutta kestäisi kosteutta huonosti.

Waldin kori on ollut myös yksi vaihtoehto, mutta en ole löytänyt aikaisemmin tuollaista puupohjaista. Se olisi hieno!
Myös Brooksin Hoxton olisi ehkä tyyliin sopiva. Tarkoitus olisi rakentaa Crescentistä tyylipuhdas citypyörä ja hankkia nopeampaan menoon Fujin sinkula(ovatpa vaan päässeet loppumaan aika monesta kaupasta).

H

Henna-KA - 19:58, 4.5.2013 » Entäs VO randonneur ja kaveriksi pärekori tai puulaatikko? Kärsiikö tasapaino, jos tuohon eteen kiinnittäisi laatikon?
Pienet keskelle haarukkaa kiinnittyvät rando-tarakat on suunniteltu tankolaukun tukemista varten, eivätkä toimi kovin hyvin missään muussa käytössä, varsinkaan minkään ison lavan kannattimena. Minä virittelin yhteen pyörään sellaisen lisätukemaan Waldin tankoon kiinnittyvää koria, mutta vain siksi, että sellainen sattui lojumaan tyhjän panttina.

Onko joku viritelly leipälaatikkoa (40X50) perus 10 kg kuorman kantavan etutartsin päälle. Jos on miten ootte saaneet pysymään. Riittääkö nippusiteet vai ootteko käyttäneet vannenauhaa tai vastaavaa viritystä.

^ Isoilla nippareilla kiinni vaan. Kokemuksen perusteella 4kpl leveitäkään muovinippareita ei riitä kolaroidessa tai kaatuessa pitämään systeemiä kasassa, joten kannattaa laittaa heti usempi. Purkuvaiheessa on kuitenkin ihan sama sille määrälle. Joku pikalinkuilla tai siipimuttereilla tapahtuva kiinnitys saattaisi silti olla kätevämpi.

Laittaisin samantien tuplasti. Nipparit ei oikein oo mitään kestohyödykkeitä ja toisinaan ne on aika paskoja, tasaseen tahtiin sai leveämpiäkin uusia ko. käytössä kun pakkanen puri ja aurinko poltti.

e.niin ja oishan täällä varmaan jotain tarakka, kori, mitälie -topeja niin ei välttämättä tarvii nostella jotain random vuosikertalankaa :wink:

laita tällaset laatikosta pulteilla läpi.