AMA: Voodoo Dambala

Joskus lähes vuosikymmen sitten haikailin talvifillari-Hahannan tilalle/rinnalle levyjarrullista ja isopyöräistä kommuutteria. SS-optio oli haaveissa, mutta myös mahdollisuus vaihteille ja muille härpäkkeille. Piti siis saada se kuuluisa “one bike to rule them all”.

Toiveisiin tipahti vastaus muistaakseni Fillaritorilla, jonka virtaan putkahti Australiasta tuotu Voodoo Dambala 29er. Vuosiluku on ilmeisesti jotain 2000-luvun puoltaväliä. Ostohetkellä rungossa riippui kirkkaat kiekot sinkulanavalla, kultainen Midge, V-jarrut, Nokian kitkarenkaat ja lokarit. Raju ilmestys.
Hetken ajoin edellisen omistajan special-blendillä, mutta hyvin pian sormet näpyttivät germaanikauppojen osta-nappia. Voodoo sai vaihdeystävälliset kiekot, riserin sekä levarit. Päivityksiä ja hankintoja on sittemmin tehty pääasiassa käytettyjen osastolta, vankkumaton kierrätysihminen kun olen.

Pitkään olen miettinyt tämän uskollisen kumppanin julkituomista, mutten ole jaksanut kuvailla tai varsinkaan siirrellä kuvia. Eilen, yli kuuden viikon pyöräilytaun jälkeen, kaivoin Voodoon tallista ja kurvasin ilta-aurinkoon. Sattui kohdalle kaunis auringonlasku, sopiva miljöö ja puhelin.

https://live.staticflickr.com/65535/49958783381_3d18032285_z.jpg

Runkohan tässä on Reiskan 853:sta ja maalipinta ihanan helposti irtoileva. Vaakaputkessa on jämäkkä dentti, ja kulutus näkyy muutenkin. Emäputkeen ei tässä 1st-gen rungossa ole lisätty vahvikkeita, ja internet tuntee useita tapauksia joissa vaaka ja viistoputki on emäputken takaa kräkännyt tai taipunut. Maastoryskäämistä tämä ei siis juuri ole nähnyt, sillä haluan säilyttää vähät ehjät hampaani.
Perässä on multitool-hengessä sliderit. Aivan ihana keksintö. Lisäksi rungossa on paikat irrotettaville canti-tapeille.
Alunperin tässä oli taivutettu, tonnin painoinen keula, jossa oli myös irrotettavat canti-tapit sekä levyjarrupaikka. Keula oli niin ruma ja painava, että meni kiertoon. Tilalle tuli YV:n kautta bongattu GT Peace9r:in keula, jonka kannutin ajattoman klassisella Mastonin mattamustalla. Tuo keulan luovuttanut runko on muuten seikkaillut tällä foorumilla säännöllisesti, ja varmaan vieläkin löytyy jonkun käyttäjän nurkista.

Nykymoodista löytyy pitkälti YV:n tai Fillaritorin kautta hommattuja palikoita. Ostohetken setupista jäljellä vain kuvankaunis Syncrosin tolppa.

https://live.staticflickr.com/65535/49958791436_770e9aa84e_z.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/49959069052_c4c554e6a7_z.jpg

Runko: Voodoo Dambala 18" vm. noin 2005ish
Keula: YV-ukkelilta Jyväskylästä ostettu GT Peace9r keula. Muistaakseni sen turkoosin kiertopalkinto-GT:n keula!
Kiekot: XT/DTcomp/ZTRFlow
Voimansiirto: LX+Absoluteblack 34tNW/Shimanon 9spd ketju/Surly 16t
Putket: Syncros/Raceface/Ritchey
Jarrut: BB7
Renkaat: Schwalbe Big Apple (YV-hankinta useamman vuoden takaa)
Satula: Brooks B17

https://live.staticflickr.com/65535/49958789791_d40ae69b17_z.jpg

Tilanne 3.8.2021

4 Likes

diggaan!

Just hyvä

Vaikuttaa vallan mainiolta ahonlaitaailmanpaitaa-fillarilta.

Oispa tommonen.

Tattikset vaan kaikille lämmittävistä kommenteista. Ohjaamo tuossa on vielä mallia lyhyt, mutta pitenee “normaaliksi” kunhan kuski vähän vetreytyy.

Pyörä hyvä maaseutupyörä, mutta kuvissa lato on skarpimpi ku runko. Skarppaa Donkka!

Muuten hyvä, mutta olisin toivonut alkuperäistä keulaa, jossa muistakseni a-c olisi 510 mm. Olisiko sillä tekemistä runkojen keston kanssa?

normaali - 17:56, 1.6.2020 » Pyörä hyvä maaseutupyörä, mutta kuvissa lato on skarpimpi ku runko. Skarppaa Donkka!
Voi perse. Häpeän. Pitää vissiin tänään ajella kuvauspaikalla korjaamaan virheet.
SeppoKyllikki - 18:44, 1.6.2020 » Muuten hyvä, mutta olisin toivonut alkuperäistä keulaa, jossa muistakseni a-c olisi 510 mm. Olisiko sillä tekemistä runkojen keston kanssa?
Alkuperäinen keke on ilmeisesti jossain Tampereen seudulla. En ala etsimään takaisin. Pidempi keula kyllä vois tossa olla. Nykyinen a-c varmaan jotain 470 tms. Itseni tuntien en kuitenkaan tee asialle mitään, koska toimii kohtuullisesti noinkin.

Tykkään. Oispa Voodoo(OG Nakisi).

Mut mitä ihmettä tolle Voodoo -merkille oikein on tapahunut, luulin et se oli jo jossain vaiheessa taantunut pelkäksi Halfordsmarkketimerkiksi eikä niillä tainnu olla oikein kunnon nettisivujakaan mut nythän niillä onkin 853 reiskaa ja titskua tuotannossa.

Ou jeah ja peukalot.

Onko sliderit toimineet moitteetta? Mulla oli sama raami aikojen alussa ja lipsuivat kaikista pelletempuista huolimatta. Ajotuntuma gyl taivaallinen

E. Quote error
^^^
Jos ei ole kuolemanpelkoa, https://www.mtbtools.com/product/extended-crown-race-for-fat-bike-suspension-fork-clearance/

kmw - 19:33, 1.6.2020 » Ou jeah ja peukalot. Onko sliderit toimineet moitteetta? Mulla oli sama raami aikojen alussa ja lipsuivat kaikista pelletempuista huolimatta. Ajotuntuma gyl taivaallinen
Näiden kanssa ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa. Pääasiassa ajettu vaihteilla, mutta myös sinkulana jokunen tovi, eikä ole koskaan lipsunut. Sliderin edessä oleva säätö-/lukitusruuvi jeesailee tietenkin asiaa.
kmw - 19:33, 1.6.2020 » Ou jeah ja peukalot. Onko sliderit toimineet moitteetta? Mulla oli sama raami aikojen alussa ja lipsuivat kaikista pelletempuista huolimatta. Ajotuntuma gyl taivaallinen
Mulla oli myös samainen runko - 04 Hollannista tilasin, White Ind. navat Jenkeistä, kun sain rullattua tuli tietenkin euroalueelle myyntiin myös, Salsan Delgado kehät Ruotsista ja Pacen hiilarihaarukan Englannista... Oli ennen vähän monimutkaisempaa :)

Voodoon tämän päivän tilanne:

Eroa vanhaan:

  • Surlyn keula (-300g)
  • XT 1x10 voimansiirto
  • Mythos penkki
  • RF 60mm stemmi ja Ergotecin ergotanko, jolla loppui sormien puutuminen
5 Likes

veikkaisin että vanteet näyttäs asiallisemmalta ilman dekaaleja/tarroja/mitä ne ny o.

Näyttä hyvältä edetä jos on kiinnostunut semmosesta etenemisestä kuin toi pyörä tarjoaa.