AMA: Vicini cesena

Tämmösellä ajettu tämä kevät/kesä ja luultavasti vielä tulevinakin vuosina tämä tulee rullaamaan jalkojen välissä.

Mallista ei tarkempaa tietoa ja merkkikin suht tuntematon, toisin kun herra Mario Vicini joka tämän on kätösillään työstänyt 80-90 luvun taitteessa.

Pyörä on siis edesmenneen isäni aikoinaan kasaama joka on nähnyt kilpailuja ja lukemattomia treeni kilometrejä. Pyörä oli majoittanut erinäköisiä varastoja toistakymmentä vuotta ennenkuin palautin sen käyttöön sinkula konversiona. Palautan alkuperäisen Camagoolo record osasarjan jahka saan hommattua fiksin arkikäyttöön.

Kuvaus olosuhteet/-ympäristö ei ole edustavin mutta lenkin jälkeisessä huumassa räpsin tämmöisiä. Ohjaamp on 3tttn käsialaa ja ohjainlaakerina Campagnolo kuten myös muutkin osat.

Satula on täältä hankittu Prologo nago joka on muuten aikas hyvä.

Osaa tulee vaihtumaan ainakin polkimien ja kiekkojen osalta muuten olen varsin tyytyväinen tähän italialaiseen.

Runko: Columbus SLX
Kaikki liikkuvat osat: Campagnolo record (?)
Vanteet: Ambrosio Metamorphosis
Renkaat: Continental Giro
Polkimet: Welgon perus, alkuperäiset maantieklossit ja kengät odottavat kaapissa muiden alkuperäisosien kanssa.

Symppiksen näköinen. Hauska yksityiskohta toi Italian lippu vaakaputkessa.

Siisti pelihän tämä, mieluusti näkisi vaan vaihteellisena. Katsellaan ens viikolla tän osia tarkemmin jos näkyillään. Näistä kuvista voisi päätellä että C-Recordia ja Super Recordia on kiinni ainakin.

Vicini’s exploits might be better remembered. In 1939 he contested the sprint for the finish of Milan San Remo. Being primarily a climber, he finished fifth out of the front group of five. Bartali won that one. But Vicini came in 2 places and 2’25" ahead of Cino Cinelli! Vicini also contested two TdFs,
finishing 2nd in '37 (the only rider within shouting distance of Roger Lapebie) and 6th in '38. He won the Italian road championship in '39 and finished 3rd in that year’s Giro. In 1940 Vicini, Cinelli and Olmo were teammates on the Bianchi squad.

Vicini started selling racing bicycles 10 years before his retirement from the peloton in 1952, then going full-time in the bike business. The family has continued in the business since Mario's death in 1995.

Onk sulla tossa v-jarrupalat maantiejarrussa?
Nää klassiset italiaanot on kyl tosi hienoja.

Joo on, kokeilumielessä laitoin,näköjään kaipais hieman säätöä.