AMA: Työmatkahybridi - kaupunkipyörä Analog

Tämmöisen ajopelin sain vaihdossa maantiepyörästä :wink: Molemmat osapuolet ovat erittäin tyytyväisiä. Muutama palikka sekä renkaat vaihtu pienen ajofiilispersonoinnin myötä, muuten tämmösenään sain kätösiini. Käyttötarkoitus kesäfiilistely, työmatkojen ajelu ja kaupunnilla pyöriminen, soratielenkkejä unohtamatta.

Välitys leppoisan puoleinen 43:19, saattaa vaihtua 43:18 myöhemmin, toistaiseksi saa olla näin. 100 kadenssilla kulkee 30 km/h, joten riittävä matkavauhti useimmiten ja ylämäetki menee kivuttomasti.

Runko siis NS Bikes Analog, muutaman vuoden vanha - korkeus 50, vaakaan 58. Haarukka Salsan Vaya, ohjainlaakeri FSA Orbit Extreme, stemmi PRO Koryak 80 mm, tanko On-One riseri, gripit Exposure limenvihree. Etujarru Shimano SLX, jarrulevy XT ja napa SLX, pinnat DT Competition + messinkinippelit, Mavic TN-719 29er kehä (ite kasattu). Takakiekko Halo Aerowarrior, renkaat Schwalben Marathon Supreme 28mm.

Keskiö Shimano XT 4-kantti (2000-alkupuolen vintagee), kammet Stronglight, polkimet M520, eturatas Blackspire Track 43, takaratas 19 joku levee, ketju Wippermann 1R8, tolppa Thomson setback ja satula uusio-Flite.

Liian järkevä? :slight_smile:

Jotkun astetta muhkummat kumit ja se on siinä, piristävä buildi.

Mull Dundane - 20:44, 4.5.2013 » Liian järkevä? :)
Uskottavaa puhetta tricross-kuskilta? ;)

Melko pomminvarmaa palikkaa kiinni Analogissa tosiaan, diggaan!

Analogi huutaa isompaa nakkia. Jotenkin ei sovi tollaset kapeet nakit tähän. Muuten järkipyörä kyllä.

joo isommat nakit alle muuten kyllä kiva itte laittaisin jonkun eri stemmi ratkaisun

Siin on ollu juu isommat nakit melkein aina kaverilla. Meinasin laittaa eka leveemmät maratoonit mut riittää noi 28tki hiekkateille jne iha hyvin. Vähä hassulta näyttää tosiaa ku haarukoissa on tilaa vaikka tuplasti isommille :wink: Mut mulla on noita ISOnakkisia pyöriä neljä jo muutenki, ni kaipasin enempi jotain muuta.

Krossinakit on tohon myös, jos rupee krossittaa, mut työmatkalla on kiva olla pistosuojaa ettei mee päivä pilalle heti aamusta…Ja stemmi on repästy kaapista, ei speksattu kaupasta - joku rauhallisemman näkönen sopis paremmin mut toi oli ainoo 80 mm mitä oli. Tankoki on kaverin mun-makuun vähä överilevee ratkasu, mutta ylämäissä runtatessa puoltaa kyl leveyttänsä.

oge - 21:08, 4.5.2013 »
Mull Dundane - 20:44, 4.5.2013 » Liian järkevä? :)
Uskottavaa puhetta tricross-kuskilta? ;) Melko pomminvarmaa palikkaa kiinni Analogissa tosiaan, diggaan!
Heh. Analookki on lujempaa tekoa ja geo on rivakampi, eli kai siinä on sitten järkeä vielä enemmän. Ja suurimmaksi osaksi juuri noita komponentteja on ollut täälläkin vähintään pohdinnassa.

Olisiko pidemmistä kahvakumeista enemmän iloa? Pitääkö ketju kovaa mekkalaa?

Noilla kumeilla asento on luontaisin just siinä sisälaidassa tuppei, sen kapeempaa otetta ei kaipaa. Ketjukaan ei pidä kun ihan pikkasen hiljasta rallatusta välillä, ei juuri viiman äänen yli kuulu. Lähinnä vaan vastaan pistellessä kuuluu vähä hurinaa, muuten ei.

Meikäl olis tuon katuratapalpattimen takia ensitalveksi hakusessa juurikin tämänkaltainen konstruktio. Tosi jees.

No mitäs perkelettä. Tuo susiruma tolppahan sopii Analogiin kuin armonlaukaus niskaan. Eli paljon paremmin kuin moneen nettipyörään. Vain heijastinraidat ja äärileveä stonga haittaavat meikäläistä, mut voipi tietty olla, että olen vain tottunut rujompiin versioihin samasta aiheesta.

Jahas, olin mittaillu päin persiitä. Tuo o 59,5 pitkä :slight_smile:

Pikku muutoksia tuli vielä, toiselle puolen laitoin 18 ja toiselle 17 rattaan, nyt on kii 43-17 ja se on bueno. Liian lyhyt oli se 19. Lisäks taakse vaihtu 32 mm Mara Supreem et uskaltaa räppäillä paremmin kanttareita jne, voi olla et tulee eteenki. Ja stemmin käänsin miinuskulmaan + yhen 5 mm speiserin alaspäin, nyt on oikke hyvä se. Oli liia ylhääl tanko muuten.

Punnitus anto tänää tulokseksi 10.3 kg, varasisuri mukana.

Kaiken kaikkiaan, tykkään. Tullu ajettua tällä nyt eniten, ts joka päivä.

Noni, nyt tehtii viimeset muutokset koska kädet puutu tolla OnOnen tangolla. Tankoo myös alemmas ja ne leveemmät renkaat eli 32 milliset. Välitys nyt 43-17 ja toisel puolel 18, eilen myös uus ketju koska oli kulahtanut noin 3 tonnin ajolla.

Uus tanko Pro FR-S ja nitromorspuukkohiekkapaperituhottu kammottavat tribaalilogot siitä. Ja yks uus tarra Fight like a girl, tyttö tosin ei näy kuvassa vaan vasemmalla puolella :slight_smile:

En aivan ymmärrä noin leveää otetta, vaikka arvelen isompien ihmisten ymmärtävän. Tohtisiko ehdottaa ajokuvia?

en myöskään ihan noin hurjaa otetta kaupunkipyörässä ymmärrä mutta enhän mä tolla ajakkaan.

Sehän on nyt kapeampi ku ennen, 68 cm :slight_smile:
Sama tanko mulla kahdessa maastopyörässä. Eikä mun hartiat oo ihan kapeet…
Ja ajoa siis sekä hiekkateillä, kuivilla poluilla että kaupungissa.

Tää on kowa!
Levee tanko on ajomiehen valinta, kapeet riserit sopii tikkujaloille ja kynäniskoille.

Mr. Auerilla on vaan niin leveet hartiat että toikin näyttää jo aika hölmön kapeelta kun on melkeen peukalot yhdessä.

http://www.pbkblog.com/wp-content/uploads/2011/10/arnold-bike1.jpg

Nyt kyllä :slight_smile:

"As with any component so intimately related to fit, handlebar width is relative. So what constitutes ‘wide’? For bikes that are small, medium, large/extra large, we’d consider the following handlebar widths as ‘wide’, respectively: 650-680mm, 680-730mm, 730-750mm. "

“When it comes to fitting a wide bar, the first thing to understand is that bar width is closely linked to stem length. So as you add bar width you should also reduce stem length. For example, say you’ve decided to go from a 680mm to 700mm bar, and you have a 90mm stem – we’d suggest reducing stem length to 75mm. How about swapping from 680mm to 730mm? Try going to a 65mm stem, and so forth. Going even wider, to 750mm on a trail bike, you should plan on pairing the bar to a 50mm stem.”

"The main feature of a wider bar is the increased leverage it gives riders. This means steering inputs require less force, but you need greater movement when driving. It also makes it easier to resist trail feedback. All of this conspires to give you much more control over the bike.

Try doing a push-up with your hands centered and touching under your chest; then move them out past your shoulders – which is easier, and which feels more stable? Now imagine a rough downhill run as a series of push-ups.

A wider bar also requires (or allows) a shorter stem, which can center you better over your bike. This makes for easier and more dramatic weight shifts both front and rear, allowing for more overall control of the bike."

Ja ajoasennon puolesta analoogi on kyllä enemmän maasturi ku mitään muuta…

Mulla on vähä alle 50 cm hartioiden leveys, ja ote grippien sisälaitaan on just ton verran eli kädet tulee suoraan. Reunoilta sitte mäessä.

Uus takakiekko, OnOnen napa missä 16 ja 17 rattaat, H+Son TB14 kehä (kiitos Kumiluoti) ja DT Swiss Competition pinnat. Eturatas 44t. Uus satula Brooks Cambium, ja uudet renkaat 25 mm Durano Plussat (mitattuna 28mm).

Tanko on edelleen yhtä levee.