AMA: Taas Rossin-konversio

Takakiekko: Halo Aerotrack
Etukiekko: noname
Kammet: Sakae Edge
Stemmi: 3t joku, ei muista nyt
Tanko: Ritchey Comp
Satula: Specialized Toupe Sport

Konversioaihion vanha ja ainoa omistaja oli Seinäjoen Maila-Jussien eläköitynyt pelaaja. Kaveri lienee ollut kova ajojäbä, kun pyörä vaikutti hyvin huolletulta mutta todella paljon ajetulta. Runko oli aivan täynnä chippejä ja etenkin vaakaputki oli koko pituudeltaan todella kulunut kun pyörä on nojaillut sen varassa ties mihin. Muutenkin maalipinta oli ruma ja himmeä. Sikäli kun rungon ainoa siisti ominaisuus oli maalaus, niin käärin hihat ja rupesin ehostamaan maalipintaa.

Restaurointioperaatio alkoi paikkamaalauksella, heitin reilusti mustaa miranolia pienillä töpötin-siveltimillä kiveniskemiin. Odottelin muutamia päiviä että maali ehtii kovettua ja sitten hioin paikat vesihiomapaperilla tasaiseksi. Hionnan jälkeen myllyttelin pyörän läpi kiillotuslaikalla ja maaalipinta sai vanhan hohtonsa takaisin.

Kuvanmukaisessa kuosissa pyörä on nyt ollut vasta päivän, suunnittelin siitä ensin fiilistelymaantiepyörää huolletuilla alkuperäisosilla, mutta eihän sillä ajaminen ollutkaan sitten yhtään kivaa. Olin jo myymässä pyörää pois, mutta sitten tuli akuutti tarve rungolle kun huomattiin että käyttöpyöräni rungon headtube on vääntynyt aika paljon sisäänpäin ja viistoputki pullistelee. Vaikka ajan myötä koko ajan rataisemmaksi muuttuva headtuben geometria kuulostaa teoriassa hyvältä, niin dumppasin rungon ja heitin osat häthätää Rossiniin, tuntia ennen ylämäkiälläreitä. Sitten ei muuta kun kiekoille kannua ja ohjaamo vaihtoon. Ajoasennosta tuli kaltaiselleni torsorajoitteiselle raajamestarille oikein kiva.

Tykkään tästä :slight_smile: kelpaisi omaankin talliin.

Hieno pyörä, varsinkin sen maalaus. Hyvin oot saanu ehostettua ja kiilto näkyy kuvissakin. Pulloteline istuu hyvin rungon kanssa, oliko valmiiksi tuon värinen vai oivalsitko itse maalata?.

Hyväl maulla kasattu!

Ihan asiallisen oloinen fillari sulla. Mulla oli joskus samanlainen, kammet ja pulloteline täsmää. Maalipinnan kiillotus on oikin onnistunut.

On kyllä nätti.

Hyvin tehty maalipinnalle.

“Torsorajoitteinen raajamestari” naurattaa.

sakae edget on kyllä hienot kampiloiset

APUA MITEN IHANA. Kaikki mustat palikat tosin vaihtaisin kirkkaisiin, mut toi runko. Apua. Huhhuh.

Minkä kokoinen tää on? Dibsaututtais hyvin, hyvin, hyyyvin voimakkaasti. T. toinen torsorajoitteinen raajamestari

Tässä aakkos-rossinissa on kyllä fiilistä. Hieno maalipinnan kunnostus, sitten vaan ajat sen samaan kuntoon kun ostettaessa :slight_smile:

Aakkos-Rossin:

http://desmond.imageshack.us/Himg42/scaled.php?server=42&filename=img0904w.jpg&res=landing

Tän langan maalijobihan taidetaan tuntea palstalla “disco-Rossinina”.

ei kai tää oo tää :—(((((((
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/e15/11850058_1606525049616449_1436425261_n.jpg

Siisti kyl! Luulin et maija-Jussi nimisiä joukkoeita on vaan akuankoissa :smiley:

Maija-Jussit, genderneutraalin joukkueurheilun puolesta.

:DD en ees haluu korjata

Rossinilla on aina ollut ihan surkea grafikko verrattuna esim. Cinelliin, mutta tämä on hieno. Kädensijojen pannat täydentävät hienosti maalausta. Osavalinnat tyylikkäät.

Juuuuuuh.

Rossin paloi kovalla liekillä pois. Jarru oli näemmä liikaa, taittui testijarrutteluissa.

RIP Disco-Rossin, olit liian kaunis tähän maailmaan.

Sehän kävi nopeasti. Paska homma.

http://www.zackspakowski.com/images/smiley%20sad.gif