AMA: St. Etienne -roskislavalöytö talviajoon, tai jotain. Klassista!

Kun jälkiflunssi iskee ja jotain täytyy tehdä urheilun sijasta, silloin voipi kasata pyöriä jämäosista ja ihmetellä miten helppoa se on.

St. Etienne (luultavasti 70-luvulta) löytyi tuubikiekoin fiksattuna kesällä taloyhtiömme roskalavalta ohjainlaakeri puutteellisena.
http://img594.imageshack.us/img594/1213/dsc00600le.jpg

Asensin siihen rikkoutuneesta Motobecanesta Ofmegan alumiinisen. Seuraavalla kerralla käytän jotain muuta kuin vasaraa. Voi laakeri kärsiä nimittäin, ja kärsikin. Viilalla ylimääräiset muhjut pois…

Sheldon kertoo merkistä seuraavaa: " A mid-range marque. The city of St. Étienne was for many years the capitol of the French bicycle industry."
http://img607.imageshack.us/img607/2539/dsc00603w.jpg

Putki on Super Vitusta, että ei ihan paskinta matskua.
http://img5.imageshack.us/img5/4387/dsc00602yoj.jpg

Kasattuna näyttää tällä hetkellä tältä:
http://img40.imageshack.us/img40/4379/dsc00601vy.jpg

Osina kaikkea kotoa löytynyttä. Ofmegan aikansa huippulaakeri, nyt nuhjuttu. Shimanon DA AX:t, Jarrut vissiin RX:t kuin myös kahvat. Kiekkoina jotkut Rigidan perushäsät 21 millisillä nakeilla. Keskiönä ranskisstandardin Tange (oli alunperin melkoisen tiukassa vetopuolen kuppi). Painoa tässä kunnossa 9,8 kg, mikä on mielestäni yllättävän vähän kun osat on mitä on. Super Vitus! Lisäspesialiteettina kasauksen yhteydessä oli jarrureikien suurentaminen porroomalla! Välityksenä talvea ajatellen 39/16.

Talviajoon tätä on siis alustavasti ajateltu. Rungossa riittää tilaa paksummillekin naksuille. Talvea varten sitten suoraa tankoa ja jotain muita kahvoja etsimään.
http://img13.imageshack.us/img13/9350/dsc00604lu.jpg

Terveisiä naapurille ja kiitos rungosta!

Noin paljon tilaa haarukoissa, eikä lokareita?! Mulla olis ylimääräiset täyspitkät peltiset. Ne tarvii vaan vähän rakkautta ja uudet aisat.

Kyllähän lokarit talavella pittää olla!

Jos sulla ei oo noille kombokahvoille ton parempaa käyttöä ja vaihtajat toimivat, niin voin ostella ne sulta pois.

NKOTB - 15:33, 19.9.2011 » Jos sulla ei oo noille kombokahvoille ton parempaa käyttöä ja vaihtajat toimivat, niin voin ostella ne sulta pois.
Valitettavasti takavaihtaja on vikainen, en osaa sanoa onko miten helposti korjattavissa. Voin halutessa palata asiaan jahka saan jotain muuta kahvaa tilalle.

Onpa mielenkiintoisen näköinen vanha ranskalainen runko; aistikas väri, tyylikkäästi rupsahtaneet tarrat ja muutenkin hienostunut patina. En kyllä itse tuota talvipyöräksi uhraisi vaikka roskalavalöytö onkin…

Hieno löytö!

Tämmönen tää nyt ois:
http://img31.imageshack.us/img31/7808/74045014.jpg

Ohjaamon tein uusin kahvoin ja sahaamalla vähän tuota droppia. Uutuutena autokaupan heijastinnauhaa. Pientä ongelmaa oli takajarrun viennissä, kun kahvat ovat niin lähellä toisiaan. Saa esittää parempia ratkaisua. Ei, se ei ole jarrun poistaminen.
http://img199.imageshack.us/img199/9520/42479647.jpg

Talvikäyttöön mahtuu helposti nastat renkaat ainakin eteen 37mm ja taakse 40 mm, kuten kuvassa.
http://img97.imageshack.us/img97/1589/99503513.jpg

Pienen ajelutuokion jälkeen täytyy sanoa, että mukavan letkeä meininki! Tykkään kovasti ajotuntumasta. Rahua pyörään upposi tällä kertaa noin 35 euroa (kahva + uudet jarrupalat). Painoa sti-kahvojen poistamisen ja dropin sahaamisen jälkeen 9,2 kg. Tämmöstä mukavoo.

Onkohan nuo jarrukahvat kaikkein kätevimmässä paikassa?

Mull Dundane - 20:48, 23.9.2011 » Onkohan nuo jarrukahvat kaikkein kätevimmässä paikassa?
En tiiä. Ihan käteviltä ne tuntuu. Pitäiskö olla sitten bar endit? Tulevaisuutta ajatellen noille kahvoille on ainakin enempi käyttöä.

On ne kahvat kätevässä paikassa.

jos tulevaisuus meinaa riseria niin sit ne on iha kätevät. Jos bullhorn tosin on noin ergonomisessa nousukiidossa niin luulis et sitä käytetäänkin, jollon bar endit on toki jossain mielessä kätevämmät kun jaloilla ei sinkulalla (jos tää siis on, näin ainakin päättelen) kuitenkaa hidasteta.

http://s9.postimage.org/ppcfbt1el/etienne.jpg

Siinä ois nyt talveksi sitten taas vähän pyörää.

Arvostan kovasti tuota runkoa. Mieluusti rakentaisin leppoisan kruisailupyörän tuollaisesta.

Ohjaamon osalta päädyin omassa talvirassissani ihan samanlaiseen kokoonpanoon. Ihan kätevät nuo cx-kahvat ovat. Joskin itse rullailen talvet kiinteällä ja silloin jarrua tulee tarvittua vähemmän. (Käytän siis jarrua toki muutenkin, mutta talvella on kuitenkin sen verran pienemmät tilannenopeudet ja lumella helpompi liirailla, ettei jarrua tule juurikaan käytettyä.)

visaxxx - 21:54, 23.9.2011 » On ne kahvat kätevässä paikassa.