AMA: Sirkuspyörä "Rustiikki" Arvostele ja Auta!

Ciao!

Sain kaikki kuluneen vuoden kurssityöt nivottua meneillään olevaan sirkusprojektiin, joka rakentuu polkupyörän ja siihen liitetyn sähkögeneraattorin ympärille. Tässä tulos

Itse pyörä on 80-luvun muhvitettu retkirunko, joka oli huonosti maalattu. Niin että kaikki osat olivat olleet rungossa kiinni. Poistin kaikki maalit ja annoin pinnan ruostua itsekseen. Runkoon piti tehdä aika paljon muutoksia, jotta se vastasi tarkoitustaan. Vaihdoin takakolmion poikkituet keskiön takaa ja jarrusillasta, lisäksi koneistin uudet (tiedän pitkähköt) dropit taakse. Lisäksi oikaisin etuhaarukan barspinnauksen mahdollistamiseksi. Koneistimme myös irroitettavat jalkatapit etu-ja takanavoille. Lisäksi tietenkin tehtiin alusta asti.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy fillari ja takatarakka, joka on käännetty pyörän alle. Tällöin poljettaessa sähkögeneraattori tuottaa elektrisititeettiä. Tarakan saa myös käännettyä yläasentoon, jolloin se toimii normaalina taakkatelineenä. Tarakan saa pikalinkuilla irti sukkelaan.

Toisen kuvan kokoonpano on taasen fillari ja etutarakka. Etutarakkaan on liitettu seisontatuki, ja koko tarakan saa samankaltaisilla pikakiinnityksillä nopeasti irti.

Sitten niihin AVUNHUUTOHIN! Haussa on muutama osa jotka kokonaisuudesta puuttuvat ja ensimmäinen listalla hajosi TÄNÄÄN:

-Kammet: neliskanttikeskiöön, isommalla poljinkierteellä, 165mm pitkät, mahdollisimman tyyliin sopivat, ja yleisellä pulttikiinnityksellä (110, 130 bcd) TAI 35-38-piikkisenä.

  • Renkaita: Nokia Rollspeed-ulkokumi 622-37, oranssilla kyljellä ja suoralla kuviolla, kuten eturengas. Voivat olla loppuun käytettyjä, parempi vain.

  • Etunapa: 36 reikäinen, mielellään teräsnapa, jossa olisi 10mm hienokierreakseli. Yleensähän ne ovat 8mm edessä. Jalkatapit tarvitsevat tukevamman akselin.

  • Satulatolpan pikakiristin, ei pikalinkku vaan yksikorvainen siipimutteri. Detalji, mutta merkitsisi minulle paljon.

Fillari on jo Helsingissä, ja mä menen perästä keskiviikkona, joten jos sattuu kilkkeitä pääkaupunkiseudulta löytymään, niin yksityisviestiä tänne tai 050-5981063

Heikki Jee

Hieno projekti!
Valitettavasti en voi auttaa, mutta mmmitä ihmettä sinä opiskelet?

^Taitaa melkein kaikki Rauman pyöräilijät opiskella käsityönopettajiksi.

Hienon näkönen projekti sulla tässä, toivottavasti sopivat osat löytyvät, ja kun löytyvät pääseekö kokeilemaan? Ajattelitko sä tolla jotain pyöräakrobatiaa? Mitkä temput tekee tosta sirkuspyörän? Sirkus kiinnostanut since '95 joten jee!!

tarakat ja temppuhommelit kuulostaa vähä oudolta kombolta mut mikäs siinä jos oikeesti toimii molemmis. näyttää myös oikein tyyllikkäältä kaikin puolin

nii ja käsityönopetus kiinnosta

Erittäin tyylikäs ja hauska hilavitkutinprojekti! Auttaa en minäkään valitettavasti osaa. Arvostan suuresti teitä " pienenä pataan pudonneita " jotka osaatte kyhäillä moisia!

Heh, kiitoksia koreista sanoistanne. Tosiaan Mikko tiesi oikein, käsityön aineenopettajaksi tässä pikkuhiljaa valmistutaan. Noista tarakoista, molemmat on tarkoitus irroittaa ennen suurempia kikkailuja, siksi siis pikalukitukset. Ja fullspeed, tarkoitus olisi yhdistellä fillarointia ja jongleerausta, toki myös jotain akrojuttuja sekaan kykyjen mukaan. Ja hätäapulistaan lisätäkseni: väliaikaisesti mitkä tahansa kammet 35-40 piikkiset peruskammet käyvät, koska tosiaan nykyiset hajosivat käyttökelvottomiksi…

Ja TäysiVauhti tottakai pääsee kokeilemaan. Tosiaan helsingissä koko loppuviikon, senkun laittelet viestiä.

Kammiksi valikoitunut tällä hetkellä 145mm prässätyt lasten kammet. Aikas hauska niitä pyöritellä. Myös tolppakiristin löytynyt ja etukiekon kasasin uusiksi uuden navan ympärille. Siispä ajossa ollaan taas, ja ensi-iltakin tuli pidettyä! Tälläinen meininki!

Eli rollspeed-renkaita ollaan enää vailla!

Tää on huippu ja nätti ja MEGAjännittävä ajaa. Keulii ku Sauli jälkeen vaalien. Niitä yksikampisia siipimuttereita kannattaa tonkia torin kympin liiteristä. Muistan nähneeni siellä jossain romulaareissa. Itse poistin kasan perinteisiä kaksisiipisiä jostain Laitilan rompepäiviltä. Silläkin äijällä ois ollu niitä yksvipuisia ja kaman määrästä päätellen kiertää kaikki mahdolliset rompepäivät.

Ykskorvaset on jo hoidossa, tänks vaan Jykä! Taas kerran Pihlmanin paja auttoi :smiley:

Nähty livenä pitseillä! Hieno on, mutta kerro sen kolmannen pyörän tarkoitus. Jossain tempussa vissiin kätevä?

onks tää pyörä käyny raumalla täälä kesällä?
näyttää niin pirun tutulta

noista valokuvista mitä olet internetin ihmeelliseen maailmaan kuukausi takaperin ladannut näyttää toinen jäbistä hyvinkin tutulta helsinkiläisveijarilta.

pyörä kans location hki atm? ajaminen edelleen syvästi kiinnostA!

oon myös aika varma, että näin tän taideslummilla turuus tossa elokuussa!

Mageeee

Kutakuinkin kaikki arvaukset osuivat kohdalleen. Kesän keikkarundi vei molemmat veijarit sekä rouva Rosinanteksi ristitty ratsun Rauman pitsiviikoille sekä Turun ja Helsingin taiteiden yöhön. Fillarin löytää yleensä Rauman vanhan aseman kupeesta. Helsingissä käydään treenaamassa vikellystä. Se Raumalla bongattu kolmas pyörä oli oikeastaan kokeilu. Vielä ei oo löytynyt suoranaista käyttöä sille.

Nyt Rosinante palaa talliin ja mä alan virittelemään sitä ens kesää varten. Tarkoitus olisi tehdä siihen kammet, jossa on kahdet poljinkierteet. Eli kaikki neliskantti, 170mm suorat teräskammet otetaan vastaan :slight_smile: päivitellään tänne kuvia sit kun homma etenee.

Ja edelleen kokeilemaan pääsee, kunhan Helsinki taas kutsuu.