AMA: RuosteläjäRossini

Ostin tän rungon joskus foorumilta ja ajatuksena oli vetää uudet maalit pintaan ja laittaa vaihteet. En ollut oikeen tämmösten laakerittomien iralojen kanssa pahemmin duunaillut, niin runko lojus hetken ja sitten aloin saamaan visiota siitä mitä tälle tapahtuu. Oiva rottapyörä syntyi ja sen tieltä myytiin äxä, koska äxälle ajoa tuli vain silloin, kun lainasin sitä kavereille. Lyhyesti: Paras pyörä millä oon ajanut.

Kehitysaskelia:

Eka kasaus. Tossa vaiheessa en vielä ollut luopunut toivosta, vaan olin koittanut teräsvillan ja autosolin kanssa kiillotella keulaa ja tota gipiemmen tolppaa. Kauhea kuva ja kauhea satula. Tällä setupilla ajelin about kuukauden kunnes… Välit 53/19

Juuh eli tän muistan hyvin. Turbo alkoi kalvaa peppua niin flite oli saatava, vaihdoin turbon äxään ja annoin kavereiden peppujen porautua puhki kun itse nautin ajelemisesta. Tällä setupilla ajelin sillon kesä ja heinäkuun vaihteessa kun oli kauheet sateet ja töihin piti ajaa aamuisin kun tiet oli vielä kosteita. Hommasin noi lokarit kyl ihan liian myöhään, kun sateet alko jo hiipumaan. Tässä vaiheessa kans juomapulloteline ilmesty tohon, siitä en muista mistä on ja miten tuli, mutta tuli kuitenkin. Tällä setupilla taisin ajaa grilli lähettilaukussa jonkun reilu 30 kilsaa rannalle ja hauskaa oli :slight_smile: Toisella reissulla samalle rannalla kumi puhkes ja hommasin blackburnin pumpun (ihampaska) joka nyt kulkee kans mukana ton juomapullotelineen alle kiinnitettynä. Nyt olin jo luovuttanut ja annoin tän läjän alkaa ruostua, koska mitäs pienistä. Pyörät on käyttökamaa eli ajoa vaan. Välit 53/19

Elikkä juuh. Etutarakka oli saatava (kiitokset jopon tarakasta haille :slight_smile: ), koska näin kesäduunissa jollain jantterilaa semmosen ja olin että “toi on cool haluun itekki olla cooli jäbä” Tankonauhat näemmä tippunut matkan varrelle, kun eihän tossa mitään tulppia koskaan ollut. Krossikumit vaihtu kans alle god knows why mutta vaihtu kumminkin (odotin varmaan lumia tms) Tässä vaiheessa raceblade ei enää mahtunut eteen (ratkaisuja otetaan vastaan) ja takanen raceblade rymisi niin maan perkeleesti. Välit on muuten hurjat 39/19 eli tällä setupilla ei menty kovin täysii :frowning: Paska kuva ja paska kuvaaja.

Sitten nykynen kuosi. Toi gipiemmen tolppa alko olee vähän lyhkänen (noh ainahan se oli, en vaan välittänyt) niin hain uuden. Sama vaiva oli stemmin kanssa niin semmonenkin tuli hommattua. Samalla kun stemmi vaihtu niin tanko vaihtu leveämpään (mitä toi choppaamaton nyt on joku 60cm vai) biltsuriseriin johon sitten päätin hommata oikeen kunnon UUDET tankonauhat, eikä oo mitkään kämäset vaan ihan ihka aidot Salsat! ohhoh. Laatikosta kiitokset tapsalle (top-doge) Nyt kans välit vaihtus 39/16 niin on taas kivampi polkea menemään.

Lähes kaikki vaihtus. Ajattelin vaihtaa kammet ja piti vaihtaa keskiö, niin ajattelin sijottaa kunnolla samantien, kun tällä kuitenkin ajellaan enskesä ja toivottavasti monta muutakin kesää.
Välit 47/19, etutartsin vois laittaa jos tulee käyttöä (kunnon reppu omistuksessa, joten tuskin ainakaan hetkeen) Ajelua ei tällä setupilla kauheesti, mutta uus keula vaikuttaa ihan hyvältä ja lokaritkin mahtuu paremmin kuin vanhalla. Hyvin kulkee auratulla ja auraamattomalla tiellä. Paranis kelit, niin sais tälle lisää ajoa.

https://c4.staticflickr.com/8/7796/17618525114_62e45e972f_c.jpg

Juuh eli olin iskenyt tähän kiinni noi negrissä olleet campan kiekot, mutta ne vietiin joten tilasin japanista ja jenkeistä uutta palaa ja laitoin kasaan. Samalla ilmestys jouluna ostettu salsa aheadi ja kesäkuosi vaati 28mm paselat. Koko voimansiirto vaihtui, hyvien diilien myötä ja onhan kunnon rattaat aina kunnon rattaita. Polkimiksi eggbeater koska XT meni tukkoon talvella. Tääkin kuosi on oikeestaan vaihtunut jo pari kertaa kun iskin kiinni colnago star -haarukan ja dropin kahvoilla (siitä ehkä kuvaa myöhemmion johonkin retkilankaan tms) ja kaupunkiajoon on tullut kierteellinen kasei aero keula, sekä 130mm salsa quilli.

https://farm8.staticflickr.com/7228/26428579924_39f1053041_c.jpg

Vaihdoin runkosetin

Osalista:

Runko: GT GTB
Keula: GT GTB
Ohj laakeri: Kingi
Stemmi: Salsa 130mm
Tanko: Monkeylite
Satulaputki: Tapsa
Satula: Flite
Keskiö: UN-55
Kammet: Dura-ace 7600 172,5mm
Rattaat: Edessä lattice 48t ja takana eai 17t
Ketju: Turku
Polkimet: MKS GR-10 x allcity
Kiekot: Da 7600 x H+Son Archetype, pinnoina sapimin laserit
Kumit: 28mm Paselat eessä ja takaa

Kiitokset viellä osista Jiiteelle, Hokkaselle, Haille, Tapsalle, Munikselle, Juhi-Ossille, Vahoolle, Erikille, KK89:lle, JuhaPeelle ja Rungosta kiitokset Marlonille! Jos missasin jonkun älkää pliis suutu, lisään kaikki kyllä :*

Laiskottaa niin teen näin:

IhanaTaina - 15:18, 22.9.2020 » Otin huonoja kuvia kun kävin vähän tossa vetämässä. Selkä ja kädet sattuu, jalat ok. Liikaa en nauttinut, gift that keeps on giving siis. [https://live.staticflickr.com/65535/50371523232_d081e17d85_k.jpg](https://flic.kr/p/2jKadWu) [https://live.staticflickr.com/65535/50370652228_f23fef8d43_k.jpg](https://flic.kr/p/2jK5L2b) [https://live.staticflickr.com/65535/50371355921_e7adfe8db4_k.jpg](https://flic.kr/p/2jK9ncP) Tuli rihtailtua kiekot ja vaihdettua älytön 49/16 väli 45/16. Vaihdoin kans gummit. Osalistaa: Runko + kingi + rollerikeula WR compositi stemmi 130mm + Biltsu + ntkt Ouryt (kai) DA7600 + 75 45t + GR9 hassutteluhäkeillä Gran compe PRO + revot + openpro kova-ano + 28mm pasela + puhjenneet sisurit (kai) SLS + joku tolppa KMC 710 sl ketju olikohan jotain muuta, ei kai.

On kyllä hyvän näköinen, noin niin kuin ruosteiseksi pyöräksi. Ilmeisesti pieni rupisuus pukee celesteä.

Tää on kyllä kova!

Ainiin jos haluu kuvia tosta jopon tarakka viritelmästä by Munis ja Hai niin täällä on kuvia.

Hauskan näköinen, tarakan asentokin alkaa olla parempi.

Dipsaan niin vitusti, foorumin ihanimpia pyöriä.

googlen kuvahaulla “aivan hyvä”
http://fiercermedia.fi/wp-content/uploads/2012/01/rush.jpg

Vasen laita saleen ton sinipaitasen jäbän mustasukkasen naisystävän palkkaama yksityisetsivä ja toi aurinkolasipäinen nainen on undercover duunissa.

pidän tästä tyylisuunnasta. tosin esteettisesti eka kuva paras

On kyllä uskottava. Nuo lokarit on vaan rumat kuin percheles, mutta muuten kyl mmh

Hieno pyörä. Tykkään turbosta ja lokaristakin. Kuin hyvin lokarit muuten suojaa voimansiirtoa? Musta tolppa ja stemi paransi entisestään.

Tää on ihana.

Lokarithan ei pahemmin suojaa muutakun selkää, mutta se on ihan tarpeeksi :slight_smile: Kiitos kehuista ja kaikista muistakin kommenteista :*

Ainiin tän rungon geo kiinnostais. Osaisko joku kattoa sen noista kuvista tai antaa vinkkiä millasen kuvan otan, että sen sais katottua?

Harvoin jaksan tänne mitään kirjottaa mutta nyt on nii magee että vaivaudun

tää on siisti. mustat palikat toimii.tulee väkisin mieleen yks valokuva jonka otin kesällä:
http://3.bp.blogspot.com/-ejHhEzVHCv8/VGp_7SFw89I/AAAAAAAACZs/sCpAkDzF42M/s1600/hassel_kesä2014_1200011%2Btrimmattu%2B800pix%2Bjmikola.jpgpaikkana rautuvaaran hylätty kaivos tuolla ylläksen suunnalla.

Tää on kyl ihana.
Konversiot the best.

Ylös
https://farm8.staticflickr.com/7472/16229457975_8d7e644a7e_c.jpg

https://farm8.staticflickr.com/7469/16042087650_1343cdf6ab_c.jpg

Kappas kiitoksia :3 Osalistaa myhemmin kun pääsen himaan. Suunnilleen kaikki vaihtus

Miksei täs oo enää quill? oliks sille joku hyvä syy?