AMA: Robin Hood

Pyöriä on nyt viimeisen vuoden aikana tullut ja mennyt suht tiuhaan tahtiin, palstalta on tiirailtu muiden tuotoksia ja päädyin tulokseen että en jaksa omaa perus rossinifiksipläjäystä tänne tunkea. Tämä on ja pysyy siihen asti kunnes levahtaa tien päälle!

Marraskuun lopussa tiirailin tori-ilmoituksia, pääsin viimeisimpään ilmoitukseen jossa oli joku nopsa ja tämä. Robin Hoodi! Tää oli pakko saada, soitin myyjälle ja sovimme alustavista kaupoista. Ihmettelin miksei kukaan ollut nähnyt tämän pyörän karua hienoutta, ilmoitus kuitenkin ollut jo kolme kuukautta julki. Tiesin jo ettei tää pienellä ketjujen öljyämisellä ajoon mene, myyjän pyyntihintakin kova kuntoon nähden(ja siihen, että pyörä oli kuulemma poimittu 10v-sitten roskalavalta talteen).

No, rahat taskussa hyppäsin Tampereelta Valkeakoskelle menevään bussiin. Aikanen aamu, pari astetta lämmintä ja pientä räntätihkua, valmistauduin henkisesti 45 kilometrin paluumatkaan. Tajusin että en ottanut edes paikkausvehkeitä mukaan, myyjän mukaan pyörä oli ajettavassa kunnossa. Rahat ja pyörä vaihtoivat omistajaa, hyppäsin pyörän selkään ja lähdin varovaisen innokkaana sileiksi kuluneilla Nokian Rollspeedeillä ja jumittuneen sekä liian korkealla olevan satulan saattelemana paluumatkalle. Mies ja pyörä ehjänä perille, pyörä talliin ja ajatus muhimaan letkeästä herrasmiespyörästä.

Ostotilannekuvat:

Vaihdeosat sai lentää romukoppaan, takakiekko luonnollisesti sen mukana. Tajusin että tässähän on 650b kokoiset vanteet, siinä vaiheessa mietin eri vaihtoehtoja lokarittomasta 28" kaupparassista, mutta ei noita voinut hylätä mihinkään. Sainkin nopeasti elinluovuttaja Husqvarnasta takakiekon, iloiseksi yllätykseksi vielä Duomatic-versiona. Automatic napaa olisi ollut laatikossa, mutta kiekon kasaus ei innostanut amatöörin taidoillani. 60 pienen irtokuulaohjainlaakerin ja kiilakampihelvetin huolto on aina herkkua, mutta siitäkin selvittiin suht kivuttomasti. Runko on elämää nähnyt, ja niin pitääkin. Pelastettu kaatopaikalta ja säilötty huonosti vuosia kosteassa autotallissa, nyt saa viettää polkupyörien eläkepäiviä lämpimässä varastossa.

Oletan että tämä on Railegh:n valmistama 70-luvulta. Navat leimattu vuodelle -75, ostovaiheessa 5-vaihteinen Huretin vaihtajilla ja jarruilla. Edelleen mysteeri, oliko joku “tuunannut” tästä vaihteellisen, vai myyntiinkö näitä ihan vaihdemallejakin. 3-vaihteelliseen olen törmännyt ainoastaan, joku viisas voisi informoida mua pyörän alkuperästä enemmän.

http://lh3.googleusercontent.com/-DIX11nY3d50/VUIJRo4owdI/AAAAAAAABZ0/-VkfarTzesU/w291-h517-no/DSC_0873.JPG

http://lh3.googleusercontent.com/-fKKhCONIaYo/VUIJR0TWVNI/AAAAAAAABZw/kbmL4puWHjI/w291-h517-no/DSC_0872.JPG

http://lh6.googleusercontent.com/-9lqm70ewEPM/VUIJRxI3MNI/AAAAAAAABZ8/5P_HkGDeGmk/w921-h518-no/DSC_0868.JPG

Osalistaa:

Runko: Raleigh Robin Hood
Takakiekko: Torpedo Duomatic
Etukiekko: Normandy 1975
Kumekset: Michelin World Tour 650b - valkokylkiset
Voimansiirto: Kammet alkuperäiset, takaratas F&S, ketju SRAM PC1
Penkki: Brooks Team Pro
Ohjaamo: Alkuperäinen stemmi, käytettynä haalittu vanha viiksitanko Brooksin nahkagripeillä
Muuta mainitsemisen arvoista: Wagner-siipimutterit edessä, krominen kello, metallinen pumppu

Napsin tänään parit huonot kuvat, pyörä on ollut kovalla käytöllä joulukuu-nykyhetki välillä, on ajettu kauppaan ja takaisin, silloin tällöin myös pidempiä sunnuntailenkkejä. Joo 2-vaihteinen, mutta kai tää nyt sallittakoon tänne? Penkki vaihtuu mahdollisesti jousitetumpaan malliin, valkoiset päättelyteipit myös. Muuten tää tulee säilyttämään nykyisen ulkomuotonsa.

Siisti. Porukoilla odottaa faijan vanha Robin Hood kunnostusta. Pitäis kuulemma tän kesän aikana hoitaa, tai menee kierrätykseen.

Ei sitä kierrätykseen saa heittää, tulen vaikka hakemaan pois ja teen toisen herrasmiespyörän! :slight_smile:

nättiä patinaa ja hauskan näköinen pyörä!

Kaikin puolin oikein miellyttävästi laitettu. Värin ja nimen yhdistelmä hauska ylipäätään.

Komia kulkine. Tämmösen ottaisin omaan talliin any time.

Nice, hyvä Aku!

Hauska!

Oikein digailtava. Jos nyt jotain, niin…

mankkis - 21:44, 27.3.2013 » Jos on yksi asia joka oikeasti sattuu silmään niin se on huonosti istuvat täyspitkät.
Eli ketjusta linkki pois jos yltää ja etulokarille vähån rakkautta?

tähän joku lohkaisu siitä yhdestä leffasta

Pientä päivitystä vailla siis, tosiaan tuosta ketjusta voisi napsaista pala pois ja laittaa lokarit kuntoon. En tiedä huomasiko kukaan, itteäni häirittee tuo musta satulan kiinnityssysteemi, vaihdan kun löydän kromisen tilalle.

Dynamoa voisin syksymmällä testata jos saan lampun toimimaan. Pitää ottaa lähiviikkoina uudet kuvat, vaikka Herwoodin metsässä!

Maukkaasti konvertoitu häksätin. Jolly good! Englantilaista estetiikkaa värityksessä ja yksityiskohdissa. Tuo viiksitanko on just hyvä tähän. En muuttaisi mitään, mutta harkitsisin tuon takaloksun valkoisen osan värittämistä: tulee oma 80-luvun lapsuus ja Liikenneturvan pyöräilykoulu mieleen :slight_smile:

Hyvä ostotarina, reipas hakureissu ollut. Peukku.

Hiton hyvä! Hyvin tehty.