AMA: Ritchey Swiss Cross Canti

Yhteistä taivalta on takana nyt kaksi vuotta. Tähän asti on ollut kiinni 1x11 Campaa, mutta koska vaihtelu virkistää (vaihtaminen ei), niin nyt sitten mennään SSCX/SSGG-meiningillä.

Kuvien mukaisessa asussa painoa on tasan 8,5 kg, joka koostuu seuraavista osista:

  • Ritchey Swiss Cross Canti (M) Ritcheyn laakerilla
  • Novatec / DT Swiss 460 / DT Revolution / Challenge Grifo 32
  • SRAM Rival 42 / Trickstuff Exzentriker / Chris King 16 / KMC Z8.3 / Shimano XT
  • Ritchey WCS / Zipp SL-70 XPLR / SRAM S-500 / Cinelli Camo
  • Paul MiniMoto / Paul Touring Canti
  • Ritchey WCS / Selle Italia SLR Superflow
  • King Cage Steel

Vaihteistettuna tuli ajettua kaikkea mitä nyt polkupyörällä ylipäätään voi ajaa: pitkiä maantielenkkejä, maastolenkkejä, soraa ja metsäteitä, talvipäivänseisaushullutus, Oulun krossisyksy, yms. Sama meno jatkuu yhdellä vaihteella.

34 Likes

aika rohkeet tankoteipit. digaan.

kammet sopii ku silmä päähän.

On se hyvännäköne. Hitto oispa tonni löysää niin vois itekkin vaan BIN ja lopettaa kaikki eBay-väijynnät.

Douze points

Itseänikin kiinnostais kovin Ritcheyn (monsteri) krossari

1 Like

Upea.
Raju välitys myös, onko maaginen vaihde vai fiilattu ja höylätty? Cännärini puolesta kyselen.

Siinä se spekseissä lukee!

Katohan! Eno tajunnu että noinkin voi tehdä nykyään.

Tää on tosi hieno! Itekkin kaavaillut ajoittain oman swiss crossini yksovaihteistamista samalla menetelmällä!

1 Like

Kunnon hyvää ja reitevät välit. Grifo-krossari muistuttaa siitä, että ihan kaikki kehitys ei ole kehitystä, jos mittarina on ajamisen hauskuus.

1 Like

Kiitos kehuista. Välit on optimoitu kesän tiepainotteisiin ajeluihin 25-30 km/h keskareilla. Syksyllä sitten 19t taakse ja 'rossaamaan.

Exzentriker löytyi Fillaritorilta ja aika näyttää, miten pelaa. Napojen laakerit kaipaisivat jo uusimista, mutta kyllä niillä hetken vielä ajaa. Ja nuo palstalta ostetut vanhat Grifot ovat kyllä olleet tosi mukavat renkaat joka tilanteeseen, saattaa hyvin tulla samanlaiset aikanaan tilalle.

Valkoiset tankoteipit ovat odotelleet laatikossa jo kaksi vuotta, mutta eihän niitä voi asentaa ennen kuin tulee vastaan sopiva valkoinen satula. Siihen asti mennään noilla camoilla.

Hirveä rutina kuului KMC Z1eHX -ketjulla Rivaleitten NW-ratasta vasten. Hain lähikaupasta KMC:n kasiketjun Z8.3 ja nyt on voimansiirto odotetun hiljainen. Ketjulinja on mitattuna millilleen suora, joten vähän ihmettelen tuota ketjun sopimattomuutta, mutta onneksi ratkesi ongelma näin helposti.

Mulla on jostain syystä sekä SSCX:ssä että MTB:ssä rutissut noin suunnilleen kaikki viimeaikaiset sinkulaspesifit ketjut, vaikka olisi ollut pakasta vedetyt rattaat. Ajamalla ne hiljenee jossain vaiheessa, mutta ärsyttäviä kilsoja ne on. SSCX:ssä on onneksi kapeat rattaat, mutta harmittavasti maasturin Middleburneihin mulla ei ole enää jäljellä kuin leveä ratas, joten on pakko mennä sinkulaketjuilla. Parhaillaankin olisi ketju odottamassa sisäänajoa, into sisäänajoon vaan puuttuu…

Tuo Z1eHX on ainakin semmoinen oudon näköinen sivuprofiililtaan ja silmämääräisesti vaikutti, että se jäi vähän korkealle rattaan hampaisiin eikä siis istunut kunnolla pohjaan asti. Uskon kyllä, että olisi saattanut hiljentyä ajamalla, mutta hermothan siinä olisi menneet.

Woossa sama homma, vaihtamalla johonkin Sramiloiseen hiljeni.

Herkkuu.

canti swisscrossi ihan yks omia alltyme-favoritteja. hieno peli.