AMA: Punamusta Konga

Sattuipa foorumilla olevan myytävänä Konga joka on tehty samoista putkista kuin maantiepyöräni. Muutaman mutkan kautta tämä löysi luokseni lopulta vaikka alkuperäisistä kaupoista myöhästyinkin. Noin kuukauden ajamisen jälkeen ei voi kuin olla iloinen. Aluksi oli hieman hassua kun tämä on joku 4cm vigoani pidempi, mutta äkkiä siihen tottui ja nyt on aivan luonteva ajoasento. Kuitutolppa + titskukiskot + tubelessrenkaat (nyt tosin vain takana kun edestä conti repesi) + teräsrunko on todella bliss ajaa.

Speksilistaa:
Konga Custom Columbus Life ja Spirit HSS
Chris King / Enve Road
Swiss R460&470 / Swiss Comp / All-City&Novatec / GP5000
Zipp SC SL -17 100mm+ 3min19sec sleek top cap / noname carbon riser / Odi
BR-R7000 / BL-M590 / Crane e-Ne
Mason Penta 27,2 + CC shim / Salsa Liplock / Fabric Line Race Shallow Ti-rails
Omnium / Miche 48 / Zodiak 16 / Izumi x MashPäivityslistalla ja harkinnassa:

  • Sugino 75 veivit + zen ratas jollain aikavälillä
  • EAI Superstar takaratas
  • 10 asteinen (11 toki optimi kun vaakaputki 5 asteinen) vastaava stemmi 90mm pituudessa. Tähän runkoon voisi vaakaputken suuntainen stemmi sopia paremmin. Mielessä on myös käynyt joku hieman kaposempi stemmi, sillä tuo on aika jytky verrattuna vaakaputken paksuuteen.
  • Identtiset navat eteen ja taakse, esim Halo. Näiden kaveriksi miettinyt RR511 kehiä.
  • Levyjarruinen keula olisi kova kun saisi silloin jarrupinnattoman kehän eteen, mutta on mahdotonta saada samaa värisävyä kyseiselle keulalle.

Hyväksykää, tai olkaa hyväksymättä. Etujarru on ja pysyy, ei pysty jarruttomaan elämäntapaan.

26 Likes

Nostonesto tähän kun kuitenkin editoin vielä.

1 Like

Voi herramme Saatana, että on hieno.

Ja siis, kyllä tähän sopisi kvlt mvsta kuitukeke levarilla kuin hiilihanko herramme käteen, eli älä sulje levari lyfea vielä pois.

Jos tässä olisi vaaterissa oleva vaakaputki, niin olisi täydellinen. Nyt joudun antaamaan 4.666/5 tälle.

4 Likes

Mites jos hommaisit kapeampijalkaisen haarukan levarikorvakkeella ja kävisit automaalikaupassa selaamassa sävykirjaa? (Mun mielestä jarrupinnoissa ei ole mitään esteettista haittaa, kunhan molemmissa kiekoissa on sama.) ERittäin hyvähän tämä on jo nyt ja varmasti paranee vaan.

2 Likes

Aaah. Tosi hyvä

2 Likes

Asian ytimessä olet. Sanoisin että häslinkikerroin on suurempi uuden keulan ostamisessa ja mahdollisessa maalauksessa vs. jarrupinnallinen RR511 edessä + takana. Jälkikäteen vähän ärsyttää että hankin jarrupinnattoman kehän taakse, mutta nää on näitä. Onpahan mitä päivitellä ja speksailla :slight_smile:

Zipp on kivan näköinen, mutta slämmäisin stemmin ja vaihtaisin hiukan pienemmällä kulmalla olevaan, joka menisi samassa linjassa toptuben kanssa.

1 Like

Taisin nähä tän eilen konalassa? erittäin hieno!

1 Like

Samaa mieltä pl. slämmäys. Ihan kiva toi yks spaceri tossa, ja mahdollistaa ainakin hieman monipuolisemmat ohjaamovalinnat. Tää runko tosin on tehty riserillä ajamiseen. Tajusin äsken ett löytyisi itseasiassa kaapista thomson 90mm ja 10ast x4. Oon jotenkin tykästyny tohon zippin ulkonäköön, ja maantiepyörässä on sama stemmi, miksi myös olisi kiva pysyä tutussa mallissa.

V: thomson x4 90mm / 10ast → zipp sc sl beyond black samat specs.

Jovain :smiley: Meinasin jo nähty kaupungilla - topsuun pistää kyselöä että kenes kanssa tuli vaihdettua muutama sananen. Morjes vaan täälläkin!

Tussia vaan.

2 Likes

Hieno pyörä!

Kuituruodossa ei liene suuri (esteettinenkään) rikos laittaa spaceria stemmin päälle.

1 Like

Aivan totta tuo, ja se lienee jopa suotavaa jos aivan tarkkoja ollaan. Tässä vaan on sellainen että tuo slimmi top cap yhdistettynä kyseiseen stemmiin tuo jotain äärimmäistä tyydytystä omaan olemattomaan esteetikon silmään.

Kunnollista. :star_struck: Löysi tiensä hyvää talliin tämä artesaanitaideteos.

1 Like

Mistä tää tieto on hankittu? Onks tiedossa muuten että millasilla spekseillä runko on kongalta tilattu? Tai siis oletan että jollekkin tää on tehty customina.

Siisti kasaus, jarrupinta iha whatever sama puintihan on jo luettavissa about joka toisessa fiksiamassa :smiley:

1 Like

Muistanko oikein että tää oli alunperin Faffe tilannut customina?

Jep, huono homma jos stemmin rutistaa aivan siihen ruodon huulille, saati ruodon yli (riskinä delaminoituminen). Prikka tulee stemmin päälle puolestaan top capin takia, useinhan niissä on olake joka ilman prikkaa ottaisi ruodon reunaan kiinni laakeria kiristettäessä. Enven mukaan ruotoa pitäisi jäädä stemmin päälle 1 mm: General Fork Installation and Care Instructions – ENVE Support Center Home

Erittäin hyvä, hard driving vaan

1 Like

Alkuperäiseltä tilaajalta joo saatu tieto :slight_smile: En sen tarkemmin avannut taustoja tai muuta kun haluan kunnioittaa muiden yksityisyyttä. Tietäjät tietää ja näin.

1 Like

Keskusteluista ja pohdinnoista inspiroituneena iskin kiinni 90mm 10ast x4 thomsonin. Ajotuntuma muuttui selvästi ärhäkämmäksi, mutta myöskin ehkä piirun verran mukavammaksi. Ei se epämukava aiemminkaan ollut, mutta on tämä parempi. Oikeaoppisesti Enven ohjeiden mukaan 5mm spaceri stemmin päälle. Stemmi slämmätty niin paljoa ei voi ohjaamoa muuttaa.

Tarjoiluehdotus 2, olkaa hyvät:


Kumpi tarjoilehdotus on esteettisempi mielestäsi?
  • Zipp
  • Thomson

0 voters

2 Likes

ai että noi muhkeat putket kärjessä ja itsestään numeron tekevä kampi- ja ratasosasto.

laittaisin Zipp Service Course SL:n mustilla dekaaleilla ehkä Thomsonin sijasta mutta aika tiukille menee omissa kirjoissa.

1 Like