AMA: Paluu juurille (V4 Pompino)

Kesällä 2011 hommasin pomppiksen. Eka pyörä, jolla kilsoja rupes tulemaan ja harrastus lähti kunnolla käyntiin ja kaikki oli kivaa. Olihan mulla sitä ennen good ol’ vispi, mut ei puhuta siitä. Se oli myös pyörä, johon kasasin ekaa kertaa omat kiekkoni. Monta ekaa sen kanssa. Se näki muutaman vuoden ajoa, kunnes strippasin siitä maalit ja jarrutapit ja siitä piti tehä joku köyhän miehen gangsta, mut se kuitenki ajan kanssa unohtui enkä sit jaksanu lommosta runkoa ruveta enää ehostaa, vaan päätin tarttua tarjoukseen ja ostin uuden. Monen viisaan ja tyhmän raamin jälkeen oon taas kotona. Osina kaikenlaista laadukkaahkoa peruspalaa, speksattu sillä ajatuksella ettei ihan heti tartte mitään päivitellä. Uudet kiekot leveemmillä vanteilla kyllä kiinnostais, mut katellaan ny… #aah

Speksei:

  • Pomppis V4 M
  • Ritchey WCS rossikeula Orlowski fuul kustom
  • Sram Force-kammet 42t
  • Halo clickster 17t
  • Tensile / Open Pro / DT Comp
  • Putkiosat rosea, on-onea ja controltechiä syntace x motonet
  • Jarrut XT, kahvat Avid SD7
  • Dartmoor mvte flätit

Vähäeleisen siisti, elikkäs just hyvä.

Forcen kampien ketjulinja sinkulakäytössä kiinnostaa? Kiva pyörä kyl. Pomppiksesta voi saada hienonkin, tosin moni ei siinä onnistu. Peukku.

hyvä pomppe!

tero - 16:08, 3.11.2015 » Forcen kampien ketjulinja sinkulakäytössä kiinnostaa? Kiva pyörä kyl. Pomppiksesta voi saada hienonkin, tosin moni ei siinä onnistu. Peukku.
Ennoo mittaillu, mut silmämääräsesti suorahko joten kai se on lähelle tota 45:ttä.
makko - 16:30, 3.11.2015 »
tero - 16:08, 3.11.2015 » Forcen kampien ketjulinja sinkulakäytössä kiinnostaa? Kiva pyörä kyl. Pomppiksesta voi saada hienonkin, tosin moni ei siinä onnistu. Peukku.
Ennoo mittaillu, mut silmämääräsesti suorahko joten kai se on lähelle tota 45:ttä.
[sheldon](http://www.sheldonbrown.com/chainline.html):

kyllä on hyvin menny tämän koostaminen

Kuten twitterissä jo mainitsin, niin uhmasin sään jumalia ja pistin tänki kesäkuntoon:

https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/10449068_1524307201206079_1394870898_n.jpg?ig_cache_key=MTIwNzI5NTMxNTMxMzQxODg0Nw%3D%3D.2

Kumeiksi laitoin talvella “kun sai niin halvalla” ostamani GB Cypres EL:t, ja välitystä muutettiin ramimiehen 42t eturattaalla. 42/17, aivan hyvä. Lukkiksia mietin tähän mut taidan kuitenki säilyttää noi flätit, mukavan rento kaupunkivehe noin.

Aijjoo ja ritcheyn hiilarikeula lähti vaihtoon kun en oikein tykännyt pitemmän keulan tuomista ajo-ominaisuuksista sekä oli vähän turhan letku mun makuun. Puolan Richard Sachs teki aerosta putkesta tähän uuden samoilla mitoilla mitä orkkis on, aihan hyvä.

Oon sitä mieltä että ramikampien logot on aivan saatanan rumat ja tein silleen tymästi että näytin niille kikkeiä hiomapaperia ja vedin lakat päälle. Paljon parempi.

Don’t mind päätytulppien poissaoloa, ritcheyn foamit on matkalla. Lisäks tekis mieli laittaa jotkut hassun väriset jarruvaijerien kuoret, mut saa nähä.

ninjaeditoin tähän:

siisti keula uumama

Jossain tässä lähestyvän kolmen kybän kriisin, isäksi tulemisen ja selän vammailun välimaastossa pohdiskelin ettei ihmisen tartte olla näin, ja hain motonetistä kahella kympillä mukavuutta stongan ja lukkotuppien muodossa:

Väsynyt spoon sai väistyä kivoja arvosteluja keränneen wiggle-satulan tieltä:

Ajoasennosta tuli vähäsen pystympi, mikä ei kovinkaan paljoa haittaa kun selässä on toista kymmentä kiloa ruokaostoksia ja ranteet tykkää uudesta tangosta kovasti.

Tihkusateessa kävi mielessä myös, että tähän vois ehkä hommata täyspitkät lokarit jossain vaiheessa, mut ihan vielä en ollut henkisesti valmis joten jäänee myöhemmälle niiden hankinta. Varmaan kans joku lastenistuin tai peräkärri pitäs…

e: aijjoo, ja vuosi 2013 halus tanwallit takas, joten lunastin tomilta takas sille viime kesänä myymäni clementin kumit ja iskin ne tähän. En tiiä miks, mut noi tuntuu paljon mukavemmilta vaikka on kapeemmat. Henkimaailman asioita taas…

Mikä malli tuo satula on? Kehuttu edullinen satula kiinnostaa, koska ei toi oma DDK satula häävi ole.

Väistämättä tulee omaa pomppista ikävä vaikka siinä tekemistä olikin… Hyvältä näyttää siis!

janhe - 14:05, 10.6.2016 » Mikä malli tuo satula on? Kehuttu edullinen satula kiinnostaa, koska ei toi oma DDK satula häävi ole.
[Cosine Ti Endurance](http://www.wiggle.co.uk/cosine-ti-endurance-road-saddle/)

En oo ihan kamalasti vielä kilsoja saanut alle tuolla satulalla, mutta ainakin ensivaikutelmat on hyvät. Ainoa miinuspuoli on tuossa nuo satulan poikki menevät valkoinen ja musta viiva, jotka on jotain tosi pitävää materiaalia, eli jos tykkäät liukkaasta satulasta niin tämä ei välttämättä ole se mitä etsit. Muuten kyllä vaikuttaisi ihan kelvolta.

Tässä sateessa kotiinpäin ajellessa mietin vaan että miksen oo laittanu täyspitkiä aikasemmin?

Loksut polkupyörätukkusesta hyvään hintaan, läpiksi kumipörssistä 3-millistä kumimattoa. Sen lisäks syksyn aikana on vaihtunut tähän mvte-flatit sekä kumeiksi vittoria voyager hyperit 37-millisenä. Ja pirikellonkin vaihdoin, nyt on ihka aito spugecycle-kopio rockbros.
Tää on kyllä hyvä setämiespyörä.

Lokari ei oo ihan täydellisesti takana, aika tiukkaa tekee tuossa jarrusillan kohalla kun en jaksanut ostaa pidempää ketjua ja taakse jätin tarkotuksella vähän väljää että saa kiekon toivottavasti irti ilman lokarin irrotusta.

se on syntace X motonet ja jos jollekin ei maistu se voi painua vittuun

pieni merenneito - 11:20, 29.9.2016 » se on syntace X motonet ja jos jollekin ei maistu se voi painua vittuun
Tämä on totuus.

e. ommuute yllättävän hyvät ja mukavat myös nuo motonetin lukkogripit

makko - 11:21, 29.9.2016 »
pieni merenneito - 11:20, 29.9.2016 » se on syntace X motonet ja jos jollekin ei maistu se voi painua vittuun
Tämä on totuus. e. ommuute yllättävän hyvät ja mukavat myös nuo motonetin lukkogripit
kun se ruutukuvio kuluu pois niistä tulee ihan pirun liukkaat paljaalla kädellä ajeltavaksi.

Oon muuten mieltä, että kovis pyörä tämäkin. Enkä ole ennen huomannut, että V4:n pomppiksessa on tosi kiva keula, kivempi kuin aiemmissa, joiden hirvitystakahaarukkaa rakastan kyllä kovasti.

Toi Motönetin tanko on kyllä myös käynyt mielessä kerran jos toisenkin, enkä puhu imuroinnista.

tutam - 12:39, 29.9.2016 » Oon muuten mieltä, että kovis pyörä tämäkin. Enkä ole ennen huomannut, että V4:n pomppiksessa on tosi kiva keula..
Tässähän ei siis ole orkkiskeula jos tuota meinasit? Joskin sama a-c ja rake. Tosin ei mun mielestä se orkkiskaan niin kamala ole mitä siitä puhutaan :>