AMA: On-One Scandal 2012

Pienenä ala-asteikäisenä se joskus alkoi, maastossa könyäminen fillarilla. Kukaan ei ollut landella kertomassa ettei käyrätankosella Helkaman Kulkurilla voisi ajaa metsässä mopopoikien perässä, saatikka pudotella alas laskettelurinteen hissikuilua - näin kuitenkin kävi ja kipinä säilyi. Vuosituhannen vaihteessa tuli hommattua Scottin täpäri joka vaihtui Azonicin Evolution II raamin ympärille kasattuun jyyhkympään peliin jolla paukuteltiin jokunen vuosi streettiä ja kaikkea hölmöä. Kun '05 muutin Ouluun, muuttui ajo enempi taas xc:n suuntaan ja '07 tapahtu jotain todella hämmentävää… Oli taas aika laittaa pakkaa ja ketjua uusiks jolloin Gemböölen kaks metrinen ninefingers erehty näyttää omaa sinkula P7:aa. Tuli astuttua vaarallisille vesille. Azonicista tehtiin ketjunohjurilla sinkula ja seuraavana vuonna alla olikin On-Onen Inbred. Viis hyvää vuotta Inbredillä takana, mut tuli aika keksiä jotain uutta kipinää maastoon - päätin hypätä vihdoin 29er kelkkaan.

Tällä lähdetään kokeilee.

Runko: On-One Scandal Raw 18", sinkuladropeilla
Keula: X-Lite Carbon 15mm akselilla
Ohjainlaakeri: Hope Pick’n’Mix
Stemmi: Easton EA70xc 90mm
Tanko: Truvativ Stylo Worldcup 700mm 10deg + ODI Ruffian mx
Jarrut: Hope Mono Mini '04 + Hope Floating discs 183+160mm
Kammet: Truvativ Stylo 1.1 + Blackspire 32t
Tolppa: Thomson Elite
Satula: Selle Italia SLR, nyljetty titskukiskoilla
Takaratas: sinkulakitti + 18t
Ketju: Shimano HG-91
Polkimet: Time Roc Atac S
Kiekot: Pacenti TL28 + Sapim D-Light + Superstarcomponentsin Tesla navat
Renkaat: Schwalbe Rocket Ron 2,25" + SV19A sisurit

Paino yllä näkyvällä setupilla 9,3kg.

Lauhtus pakkaset niin pääsis taas oikeasti mettään. Setuppi tuntuu toimivalta ja pyörä mukavan keposelta, isot renkaat rullaa kyllä hämmentävästi.
Jarrut tulee varmaan uusiutumaan jossain vaiheessa ja sisurit vaihtuu litkuihin.

Näyttää hienolta ja nopeelta :slight_smile:

Hieno pyörä ja mies-satula… Yks löytyy iteltäkin. Mikä jarruissa on vikana?

Eihän niissä mitään vikaa ole, siksi ne on aina vaan kulkenutkin vuodesta toiseen eri pyörissä mukana.

simojoki - 13:31, 22.12.2012 » Eihän niissä mitään vikaa ole, siksi ne on aina vaan kulkenutkin vuodesta toiseen eri pyörissä mukana.
Nopean ja keveän näköinen paketti...itsellä myös samaiset jarrut vaihtuneet pyörästä toiseen, enkä ole vielä huomannut tarvetta käytöstä poistamiseen. Ne edeltävät Minit vaihdoin kaksiosaisen rakenteen vuoksi, tuppasi vuotamaan "lohkojen"välistä.

tää hiano!!!

huhhuh! tää on nopeen ja räädin näkönen.

Jep. Kova.

Oon sun kanssa samaa mieltä että On-Onella on hyviä runkoja hinta-laatusuhteeltaan. Nopean näköinen kulkine taas kerran.

hyvännäköinene peli. Satula hirvittää maastoajoa ajatellen vaikka olis pehmusteet housuissa, mut nehän on yksilöllisiä juttuja.

SLR on oikea satula kaikkeen menoo, kuka sitä persettä ehtii penkissä pitämään, kun oikeasti metsässä ajetaan :slight_smile:

Tosi tyylikäs 29er! Olen vähän ihmetellytkin, että miksei noita raw Scandaleita ole palstalla näkynyt.

Arvostan ja tykkään. Raw on hyvä. Edellinen runko oli itsellä raw ja takuupäivityksineen tuli taas raw, mutta olivat penteleet Bansheella laittaneet nyt tarrat kiinni.

Nopean näkönen, härski ja todella hieno!

:slight_smile:

Näytti paremmalta sen teidän raakabetoniseinän vieressä keittiön lattialla! Sanon vaan. Jos jätkä polkee tätä puoleksikaan niin kovaa kuin se musiikki ku kuuntelet niin kyllä kulkee.

Hieno pyörä… itselläkin polttelee poluille ajelemaan kun viikon verran muissa kiireissä ja nyt parantelee flunssaa. Toivottavasti ensi viikon lopulla pääsee rullaan.

On kyllä hieno polkupyörä. On.
Jotenkin konstailematon, kaikki tarvittava, ei ylimääräistä.

Siinäpä on Eetulle pala seinää. Oliskin tilaa pitää fillareita tuvassa…
Kiitokset kommenteista! Jakkarassa jännittää itteä eniten kapeus, ei sitä sinkulaa paljoakaan penkistä tule metässä ainakaan mulla ajettua.

Hieno. Vaihteellisena itsellä ajossa, eikä oo kyllä rungosta kulkupuoli kiinni.