AMA: Neula

Eiköhän tää pyörä oo niin valmis kun tällä kaudella tulee olemaan. Eli AMAa tulille. Pidetään vaikka tää eka postaus asiapainotteisena ja jatketaan tarinaa sit seuraavaan:





Speksit:
Runko/keula: Bombtrack Needle 2015 M/55
Kiekot: 7710 DA LF/DT Revo/H+Son Tb14
Kumit: GP5000/Gator 28mm
Kammet: Omnium 165mm
Eturatas: Omnium 48t
Takaratas: Ajossa Kappstein 17t + toisilla kierteillä Soma 19t
Ketju: Skeneketju
Tanko: Velo duo bullhorn + Cinelli cork teipit
Ohjainlaakeri: FSA Orbit X
Stemmi: Joku Rose, 80mm 6°
Jarrut: Mission bmx kahva ja Tektron maantiejarru
Istuinosasto: Ergon SM Sport
Tolppa: Musta

Nykyselläään paino 8,9kg.

11 Likes

Eli lyhyet turinat kasauksesta ja ekasta kaudesta.

Vissiin useemman vuoden katellu yksvaihteisten perään mut sit aina päätyny vaiheilemaan jotain et liikaa pyöriä tai et ei haluu hankkia uutta. Nyt sit keväällä vihdoin totesin et pakko päästä kokeilemaan ja yritetään saada kasaan käytettynä. Jotenki heti alusta oli fiksatoitunu et pitää olla terästä ja sit silleen ainakin jossain määrinen ratanen geo. Fikseistähän en tienny mitään ennen tätä, eli suuri kiitos kaikille jotka on tietoaan vuodattanu foorumille. On tullu luettua, ehkä vähän liikaakin.

Rungoksi löyty sit hetken kattelun jälkeen nimimerkin @Hutoune vuoden 2015 Bombtrack Needle. Toi on reiskan 725 putkea ja 55 seat tube. Pakettiin kuulu lisäks orkkis haarukka ja omniumit kaikkine kilkkeineen. Tässä vaiheessa seurasin vielä budjettia ja taisin maksaan suunnilleen 400. Runko oli Turussa mut olin lomalla niin junailin sinne melkeen heti kun kaupoista sovittiin. Pakko antaa propsit edelliselle omistajalle, kaikki oli ihan tosi mintissä kunnossa ja naarmua on tullut jo nyt omassa ajossa enemmän.

Fillaritorilta osu sit silmään kiekkopari dura acen LF navoilla ja h+son tb14 kehillä. Ehkä tarpeettoman hyvä, mut nää oli se mitä käytettyn oli tarjolla sillon ja en kyllä valita. En kans aidosti tiiä miten paras toi LF napa on kadulla, mut kai sil vetää ihan ongelmitta? Mukaan tuli kans rattaat, lukkorenkaat ja ajetut 23mm paselat. Rattaista toinen oli 15t DA ja toinen sit 17t ja näyttäs Kappsteinilta. Molemmissa näyttäs olevan ihan kilsoja jäljellä. Paselat taas alko sit ajossa repeillä kyljistä niin tuli laitettua varastosta 28mm gp5000 ja kaupasta gatori samaa leveyttä. Ehkä ne paselatkin vois ajaa loppuun jos vähän vahvistaa parista paikkaa. Koko setti tais olla 270e, joka tuntu ihan järkevältä.

Ohjaamoja onkin ehtinyt kierrättää kesän aikana. Ensin oli 3t ergonova. Tuntu ja näytti hyvältä, mut kahvattomille hupuille ois kaivannu lisää tilaa.

Toi tuntu et oli jotenkin aika sylissä etenkin dropeilla ajaessa ja sit tuli pidempi ja matalampi stemmi (Eastonin 110mm 17°). Oli jo kivempi.

Sit hain joltain kympillä 650 leveen bontagerin riserin, joka oli tavallaan ihan hauska ja helpotti ajamisen opettelua, mut tuntu kuitenki jotenki leveeltä ja sit hankalalta ku ei oo otteita.

Lopulta sit toisesta pyörästä bullis tähän ja alko tuntumaan tosissaan omalta pyörältä. Ei se vissiin muodissa oo, mut onpahan kiva ajaa. Muuten sit ei varmaan paljoo raportoitavaa ookkaan. Lainasin maasturista ergonin jakkaran ja haalin loput palikat kasaan. Maltti ei kestäny loppuun asti metsästää kaikkea käytettynä kun oli jo melkeen pyörä ja piti päästä ajamaan.

Kaikkee pikku säätöö on toki ollu. Alkuun tuntu aika äänekkäältä ja sit alkuun kävin kiristelemässä keskiötä ja laitoin speisserin joka korjas vähän ketjulinjaa. Ääni helpotti ehkä mut ei kokonaan. Sit lähin kiristelemään kammenpultteja ja 2 murtu välittömästi kun laitto kuuskolon sisään ja vääns hellästi. Onneks oli jostain vanhasta pyörästä purettuja pultteja laatikossa ja ne vaikuttas pitävän. Hiljeni ehkä taas vähän, mut ei ehkä kokonaan. Nyt on kyl sit ajellu tyytyväisenä.

Kokonaisuudessaan budjetti oli sit varmaan jotain 800-1000 välillä. Grammoja ei tullu optimoitua, mutta vaaka sanoo 8,9kg ja se on paljon vähemmän ku mikään aiempi ajokki. Ajoa tälle on tullut oikeestaan joka päivä, mitä nyt korona vähän verotti.

Ja siis, kylhän mä jo tiiän jo nyt et ei tää tähän jääny. Tolpassa vois olla hitusen enemmän set backkii ja vois laittaa jonku noodle tyylisen dropin mis on hupuilla tilaa ilman kahvojakin. Stemmi vois kanssa olla joku vähän kivempi ja 17 asteinen. Ja varmaan seuraavat kumit vähän kaposempaa taas, ne paselat oli aika makeet. Mut katellaan niitä sit joskus ja ajetaan nyt vaan. Sit jos en päädy ajamaan tol 19t rattaalla koskaan niin ketjusta vois napsia vielä yhen linkin pois.

8 Likes

ja nostoesto

Äly hieno! Tykkään tosta miten aksenttivärit keltanen ja musta tekee vihreestä rungosta äkäsen ja reteen, kun joku muu väriyhdistelmä pikemminkin himmailis kokonaisuutta.

Bullhorn on just hyvä jos se on sulle hyvä! Tää on jotenkin niin anteeksipyytelemätön fillari että bullis kruunaa vaikutelman.

Kovaa ajoa sit vaan! Hurraa!

1 Like

Kiitos! Aika arvalla tähän lopputulokseen päädyttiin, lähinnä valiten sitä mitä oli saatavilla ja täytti funktionaalisen speksin. Enkä mä oikein osannu yhtään visioida mikä näyttäs hyvältä :smiley:

Teippejä varten olin jo menossa kauppaan ihan himmailu mielin, mut kaapista löytyki sit viel keltasen jämät jotka just riitti sopivasti tohon. Ei harmita yhtään! Toisaalta laittaisin kyllä keltasta melkeen mihin vaan.

1 Like

Toi väri on kyllä älyttömän hieno!

1 Like

Tässähän se olennainen tulikin.

Ama-arvottelu n. 5-6/6.
Erittäin asbapitoinen kulkine, nätin värinen ja härkänenkin. Ehkä härkäsen keltasen sijaan olisin itse laittanu jotai arvokkaan lehmänpaskan ruskeeta mut varsin hyvä kyllä noinkin!

1 Like

Vihree/keltanen/musta on erinomainen värikombo, on nopeen näkönen ja muutenkin hyvä. Torstaisella nightridellä tätä kattelinkin että hyvännäköinen pyörä siinä. Jos bullis toimii niin se toimii ja hyvä niin!

1 Like

Tuli tähän sit kuitenkin tehtyä pieni syyspäivitys.

  • Biltsun ruostesuojaa putkiin
  • Viemärin poraus
  • Nitto noodle 46cm
  • VO stemmi 100mm 6 astetta
  • Brooks cambium c15

Alunperin ei ollut kai tarkotus laittaa tähän mitään ruostesuojaa, vaan suojata ajamalla vaan hyvillä keleillä. Tota jäi kuitenki puolisen purkkia yli toisesta pyörästä ja sattui olemaan joutoaikaan niin purin, porasin viemärin ja suihkin.

Ohjaamoakaan ei pitänyt vielä uusia, mutta sit joku foorumilla etti samaa tankoa ja päädyttiin tilaamaan yhdessä. Ei kanssa ollut 26mm clämpille stemmiä, mutta pelagolta löytyi alelaarista kirkas VO kybällä. En tiiä sopiiko pyörään mut ainakin tankoon.

Satulaan olin kanssa oikein tyytyväinen, mutta maasturi kaipasi omaansa takaisin ja c15 sattui löytymään sopuhintaan käytettynä. Pienen vaimentelun jälkeen oikein mukava jakkara.

Samalla tuli laitettua satulaa ehkä sentti ylös. Kun keväällä alotti fiksi ajot, niin satulaa tuli laitettua aika pykälän alemmas kun muissa pyörissä. Tuntui että pyörän hallinnan opettelu oli tolleen helpompaa. Nyt kuitenkin nostolla tuntuu taas paljon paremmalta. Leveempi tanko ollut kanssa tosi kiva, ja kaikki otteet tuntuu aika hyvältä.

Nyt julistan valmiiksi. Ainakin seuraavaan päivitykseen asti.

4 Likes