AMA: Le Prince Lady

Rakkaudesta hullaantuneena rakensin kihlatulleni uuden pyörän.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31.0-8/p960x960/1913447_10202597226830397_551788104_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t31.0-8/p960x960/10007365_10202597226790396_11207778_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31.0-8/p960x960/1909241_10202597226870398_318157348_o.jpg

Osat:
Runko: Le Prince Lady 53cm
Kiekot: Formula / DT / Mavic CXP22
Voimansiirto: Andel Classic 47t / BLB Superior 60 18t / D.I.D. ketju
Satula ja gripit: Brooks
Renkaat: Panaracer Pasela 28mm
Ohjaamo: BLB Lil quill / BLB Bronson / BLB BLevers

Ja mainittakoon, että tämä on nyt se ensimmäinen itse rakennettu. Toivottavasti se herättää lämpöä katsojan silmissä, omia ainakin miellyttää.

Jos todella rakastat kumppaniasi, destikkeröit kehät.

Ihan on kuin kaupasta ostettu!

eijuma

E: esteettisesti sitä mitä ostaisin kauniimmalle yksilölle. tosin värin vaihtaisin.

Laiskuuttani en vielä jaksanut noita tarroja rapsutella pois noista kehistä, mutta kyllä ne on lähdössä. Aattelin edes kohtalaisen kelin kunniaksi käydä ajelemassa vähän keskustassa tällä ja napata pari kuvaa. Satulakulmakin näyttäisi ainakin kuvien perusteella olevan pikkasen takapainotteinen.

Onks “kuin kaupasta ostettu” ja “eijuma” tulkittava nyt sit mihin sävyyn? :smiley:

Hyvin teit! Kaunis on pyörä ja toivottavasti tuleva morsiankin :slight_smile:

On hemmetin tyylikäs, kudos! 5/5, 100% jne.

e: tarrat veks niin sit. Entä mites toi välitys? 47x18, ratio kuitenki 2.6, sejolla itsekin poljen. Ehkä olen heikko tai entiiä.

Projektilangassa jo kommentoinkin et tykkään. Nyt ajoasennon säätöjen jälkeen tykkään enemmän.
Kiekoista tosiaan tarrat veks ja tää ois aikalailla lajissaan täydellinen.

Tykkään.

Eiks noissa välitysarveluissa kannata ottaa huomioon, et tää on vapaa_rattaalla. Ihan perus kaupunkisinkulaväleiltä vaikuttais.

Vapaaratas löytyy ja 47x18 on kuulemma oikein sopiva. Ja aika mukavasti tuo kuski näyttää ylämäetkin jaksavan. Itse kun ajelin tällä tänään, niin omille jaloille tuntui jopa hieman kevyeltä. Mutta mitään mahdotonta vispaamista ei ollut kovemmassakaan vauhdissa. Aika onnistunut oli siis tuo tavallaan arvalla vedetty välitys.

“Le Prince Lady” kuulostaa kyllä joltain drag-esiintyjän artistinimeltä, mutta pyörä on hieno.

ihan juum / juum mut

täyspitkät lokarit ei ainoastaan puutu vaan niitä ei saa edes asennettua?

i give it a year

Oikein upealta näyttää! Ei valitettavaa. Vaikkei tää mun mielestä lokareita kaipaa, mut mietin vähän omia daamiystävyysspeksailuja ajatellen että mahtuisko tähän täyspitkät esim noiden 28 mm kumien kera?

Kai tähän joku täyspitkät nikkaroi, mutta mun käsittääkseni ei esimerkiks tuolla keskiön seuduilla ole mitään reikää, eikä takadropeissakaan. En oo semmosia kyllä koskaan asennellut, joten en sit tiiä. Pyörän suunnittelija tietää varmasti. Jotain semmosia chainstay-kiinnitteisiähän täällä myös on näkynyt, mutta tähän ei kyllä semmosia ole tulossa.

Ja toivotaan että rakkaus kestää, hyvältä toistaiseksi vaikuttaa.

RTZ - 16:38, 1.4.2014 » "Le Prince Lady" kuulostaa kyllä joltain drag-esiintyjän artistinimeltä, mutta pyörä on hieno.
:D juuh. Sainkin tästä jo kysymyksen, että miksei se voisi olla la princess (vai miten nuo nyt meneekään, ranskaa en osaa). Mutta timanttinen taitelijanimi-idea!

Ei olen meikäläisen vaimo vastaavaan lokareita kaivannut. Majavanhännän iskee kiinni jos tarve. Kyllähä tuohon bilteman P-clampeilla varmasti lokarit saa jos haluaa. Viimeisen päälle komea on. Ei auta vaimolle näyttää tai iskee kateus.

suosittelen muuten vahvasti laittamaan kahvat vähemmän ranteille kiusalliseen kulmaan tai siis kuvissa ainakin aiheuttavat aavesärkyä omissani.

Ne oli aluksi paljon alempana, mutta käyttäjän pyynnöstä nostin ylöspäin. Ja tänään kun ajelin, niin ihan siedettävä tuo kulma oli. Mutta ymmärrän huolesi!

Hieno pyörä, tyylillä kasailtu. Tosiaan tarrat kehistä irti kuten jo mainittu. Lisäksi venttiilinhatut poies ja ulkokumit niin että tekstin keskikohta on venttiilien kohdalla.

mikkes - 18:01, 1.4.2014 » Ne oli aluksi paljon alempana, mutta käyttäjän pyynnöstä nostin ylöspäin. Ja tänään kun ajelin, niin ihan siedettävä tuo kulma oli. Mutta ymmärrän huolesi!
Oliko toi ennen kun nostit stemiä? Ois varmaan parempi ranteille jos nostas viel vähän ja kääntäs tankoo sit alas, jos kuskin mielipide perustu siihen et tanko oli vaan liian alhaalla. Mutta pääasia et tuntuu kuskista hyvältä.

Muutenhan toi on semmonen et tulis huikattua nätteinä päivinä toiselle, et eihän haittaa jos vähän lainaan sun pyörää…

Niin, siis puhummeko nyt ohjaustangosta vai jarrukahvoista?

Kuinka tahansa, niin molempia on säädetty, ja nyt vaikuttaa löytyneen ajettavat kulmat ja korkeudet. Kuskilla varmaan menee totutteluunkin oma aikansa, niin voi olla, että vielä elää nuo säädöt.