AMA: Konga Cyclocross

https://farm3.staticflickr.com/2949/15270574280_36764790e1_z.jpg

Kuvassa näkyvä runko ja pyörä kokonaisuudessaa on ollut miulla ajossa nyt toukokuusta lähtien, joten lienee aika tehdä AMA. Runko on Antti Kongan juottama prototyyppi hänen malliston CX-pyörästä. Minun haluamien mittojen mukaan tehty. Näin maallikkokielellä about “kokoa 56”. Voin etsiä jostain käsiini nuo piirustukset ja liittää kuvakavalkaadin jatkoksi jossain vaiheessa. Making of -kuvia rungosta löytyy Kongan Flickristä ja verkkosivuilta.

Runko: Konga Bicycles CX (satulaputki Columbus Zona, muut päätykolmion putket Reiskan 631:sta, takakolmio 725:sta. Täytejuotettu.)
Keula: Edge (nyk. Enve) CX Tapered
Ohjainlaakeri: Cane Creek 40.ZS44
Gruppo: Sram Force (2x10) + M520 polkimina
Kiekot: ZTR Alpha 340 + Hope II + DT + Mud Wrestler + en muuten edes muista, mikä on edessä
Istuinosasto: Thomson 31,8 + Spezialised Phenom 130
Ohjaamo: Planet-X Strada Light + 3T Arx Team Bläk + Biltsu tms. korkki
Jarrut: Paul Touring Cantilever

Pyörällä on tullut ajettua niin kesän brevetti kuin Tour de Helsinkikin. Lisäksi nyt syssymmällä oon päässyt tän kanssa tositoimiin HelCX:ssä. Valitettavasti vaikka pyörä ois mikä tahansa tai siinä ois mitä osia tahansa, niin se ei paranna miun kuntoa yhtään. Onneksi sen avulla voi kuitenkin kohottaa kuntoa pikku hiljaa.

Erittäin nätti ja hyvä pyörä tää on ollut. Satulan selässä tulee viihdyttyä myös ihan arkiajon puolesta säännöllisesti. Jos muuten joku haluaa joskus tätä kokeilla, niin lainaan mieluusti fillaria vaikka pidemmäksikin pätkäksi. Toki myös kaikki testipyrähdykset hoituu. Laita vaan PM.

https://farm3.staticflickr.com/2950/15270706277_8d3194814e_z.jpg
https://farm3.staticflickr.com/2950/15454126151_379d066022_z.jpg
https://farm6.staticflickr.com/5597/15270662538_1306d660bf_z.jpg
https://farm4.staticflickr.com/3934/15270510459_886f28767a_z.jpg

Lisää kuvia löytyy klikkaamalla mitä tahansa kuvaa. Kuvista kiitos FF:lle. Ja rungosta vielä kiitos Kongalle.

mitä aika hyvä pyörä ja sramin vaihteet kanssa

Hieno on ja varmasti myös hyvä.

varmasti nasta fillari. kaikin puolin siisti

Cool

Kiitämme:
-vaihteisto
-fvll cvstom
-hieno

Moitimme:
-jarruvalintaa

4,8/5

Todella asiallisen oloinen ja hieno pyörä.

Erittäin hyvä.
Foorumi on selkeästi valmis vaihdeAMA-lankoihin.

Asia kunnossa, lisää Kongaa luvassa jossain vaiheessa :slight_smile:

modet valvoo

Pyörähän on erittän hieno ja AMA:kin on nätti, mutta kyllä ihmetyttää tää foorumin meno. Jos vaihdevehkeen postaa ns. forum approved -jäbä, niin jengi vaan taputtaa. Osaan jotenkin kuvitella reaktiot, jos tän olis postannut joku foorumi-nobody…

On se. Se on Konga.

Rasta-mari - 17:54, 6.10.2014 » Pyörähän on erittän hieno ja AMA:kin on nätti, mutta kyllä ihmetyttää tää foorumin meno. Jos vaihdevehkeen postaa ns. forum approved -jäbä, niin jengi vaan taputtaa. Osaan jotenkin kuvitella reaktiot, jos tän olis postannut joku foorumi-nobody...
Aivan hyvä ja asiallinen kommentti. Perustelen foorumirikkuruuttani sillä, että Kongan koko firma on käytännössä ponnistanut itsensä liikkeelle [tältä foorumilta ja yksivaihteisten parista](https://www.yksivaihde.net/old/6530). Ajattelin tässä tapauksessa ennen kaikkea Kongan forum approved -jäbänä. En niinkään itseäni, vaikka oman pyörän postaaminen ihanaa onkin. Muut vaihdepyöräni lupaan postata [[i]suureen vaihdepyörä keskustelu topikkiin.[/i]](https://www.yksivaihde.net/old/20762&page=7)

Marin pointtia oon tolkuttanut vuosikaudet: Jotkut saa laittaa vaihteita, jotkut ei. Jussi laittoi vaihteita muistaakseni jo 2010, eikä kukaan uskaltanut uhmata.

Hieno Konga. Toivottavasti näitä alkaa näkymään enemmänkin.

Rasta-mari - 17:54, 6.10.2014 » Pyörähän on erittän hieno ja AMA:kin on nätti, mutta kyllä ihmetyttää tää foorumin meno. Jos vaihdevehkeen postaa ns. forum approved -jäbä, niin jengi vaan taputtaa. Osaan jotenkin kuvitella reaktiot, jos tän olis postannut joku foorumi-nobody...
vähän veikkaan että se on ihan sama kuka postaa _kongan_ vaihdecxpyörän

e. jaa juu hidas mmm

Testasin ja pidin. Jarruista voi olla montaa mieltä, mutta paulit on paulit. Lisäksi mies on jo aiemmin selvästi osoittanut valinneensa leirinsä ns cantit vs. levyjarrut debaatissa.

tosi siisti pyörä, jyri! Itse olisin kyllä levyjarrut laittanut tämmöiseen kustoomiin.

Silloin on jutut todella vähissä jos aina vaan pitää vääntää vaihdeteeman näkymisestä visuaalisesti, sanallisesti tai edes ujosti rivien välistä. Voisihan tämäkin lanka olla jossain muualla mutta jos olisi niin entä sitten…

Keskittyisin enemmän tekijään, kuin vaihteisiin. Aivan kuten Erik sanoikin.

Hieno pyörä. Ja jotenkin tuo keula on a) nätti ja b) sopii tosi kivasti runkoon.

Vihdoinkin. Olen odotellut tätä ilmestyväksi sen jälkeen, kun tän bongasin KOngan viideolta. On se kyllä ihana!

(OT: Ja koska Konga = YV-approved vaihteilla tahi ilman, saiskos siitä oranssista randosta kans AMAa?!)