AMA: Julma-Ölkky
Lupasin laittaa speksin tästä, joten tässä olisi:

Runko: 8man9n Julma-Ölkky, ohentamaton 4130. Etukolmio J_K:n taivuttelema, takakolmio allekirjoittaneen. Yoke, dropit ja pinionmuhvi Antin leikkaamat, splittikamat ja rokkerit paragonin.

[i]Keulakulma: 68.5
Satulaputken kulma: 74
Bb-drop: 68 mm
Chainstay 440-462

[/i]
Keula: Konga trussi, 4130 (Mika K:n vanha)
Kiekot: WTB Scraber 45, 100x15mm TA SP dynamo / Hope pro 4 boost QR, sähköt igaro d1 v5
Jarrut: Shimano SLX
Voimansiirto: Pinion p1.18, Gates CDX 32T/26T

Tällä alkaa olla kymmenkunta päivää ajoa nyt alla, joten uskallan jotakin tästä jo kirjoitella. Pyörän geometria toimii aikalailla niin kuin kuvittelinkin, kyseessä kun on perusgeometrialtaan Krampus joka on venytetty kuskille ja sweeppistongalle sopivasti, joten tässä ei tullut suuria yllätyksiä, mutta keskiön tiputtaminen, ja se että pinion siirtää pyörän painopisteen keskiöön teki kulkineesta mukavamman käsitellä lastattuna maastossa kuin meikäläisen krampuksen.

Hihnaveto on varsin ärsyttävä säätää hihnakireyden suhteen noilla rokkereilla. Lisäksi jouduin laittamaan droppeihin tähtiprikat, koska ylämäessä laatikosta tuleva vääntö riitti saamaan rokkerit liukumaan. Tuon hopen kanssa pyörässä on myös tarpeettomasti vapari sekä takakiekossa, että laatikossa, mutta tuo on asia jolle tuskin olen tekemässä suuria, ellen sitten lukita epoksilla tuota hopen vaparia veto-asentoon. Tämän askareen mielekkyyttä kuitenkin epäilen, joten se jäänee tekemättä. Pinion hoitaa hommansa maastoajossa ihailtavan eleettömästi, ja kaikessa mudassa ja hiekassa kyntämisestä voimansiirto ei ollut moksiskaan. Kuten pyörästä näkyy, soolohommissa lastikapasiteettiä voisi olla lisää, ja epäilen että tämän asian ratkaisemiseksi teen tuohon paikat eteen maastopansuille, jotta saan lastin painopisteen alemmas. Maalaushommat antavat odottaa itseään, tosin koska pyörä näyttää omaan silmään varsin kivalta tuollaisenakin, saattaa olla että maalaaminen jää tässä kokonaan välistä.

Edit. Tuosta linkkivielä projektilankaan.

1 Like

Todella rankka

VITU MYLLY!!!

Varsin mukavaa tekemistä ja kaikin puolin kiinnostava kapistus. Nähtävästi runkolaukun ja “vaakaputken” väliin jääneelle tilallekin löytyi käyttöä. :slight_smile:

U P E A

Jumaleishön!

Uomo - 9:32, 5.8.2019 » Varsin mukavaa tekemistä ja kaikin puolin kiinnostava kapistus. Nähtävästi runkolaukun ja "vaakaputken" väliin jääneelle tilallekin löytyi käyttöä. :)
Varastin tarvittavat millit runkolaukulta jotta tilaa tuli riittävästi :)

Aikamoinen!

No ohan se hieno, hittolainen.

Hurrrja

Saksalaisen insinöörin ja suomalaisen maahisen tuottama risteytys.

sani - 10:00, 5.8.2019 » Hurrrja

Jännä ja hyvä.

Palasin katsomaan tätä nyt kolmatta kertaa.
Tosi kova. Aika sanattomaksi vetää. Tekijähenkilöt tekijähenkilöitä. Hyvin tehty.

Mitä tähän enää edes voi sanoa?

tap tap

Juluma ölökky!!

Tätä on tullut seurattua useammalta kanavalta ja on yksi mielenkiintoisimmista ja omalla tavallaan kauneimmista häksättimistä mitä on tullut pitkällä foorumiuralla nähtyä!

Huh huh! Sivukuva isommalla resolla ois mukava.

Groucho - 11:46, 5.8.2019 » Huh huh! Sivukuva isommalla resolla ois mukava.
Yritän saada jonkun kunnon kameramiehen nappaamaan tästä asiallisemmat kuvat, itseltäni kun löytyy vain iPeruna ja kuvauksellinen peukalo keskeltä kämmentä.

Huhu

Mutkaa enemmän ku keskiverto pinarellossa.