AMA: Halpa Eastonin keula

Oot kyllä perkeleen tarkkasilmäinen että erotit Tangen J-27an kiinakopiosta :smiley:
Tai sit tiesit että ostin okw:ltä kiinakopsun.
Flite ja renkaat vaihtunu myös!

Höh, Tange on paljo pienempi, ja sitäpaitti mul sattuu olemaan tommone kiinalaakeri nii siks tiijjän. Hyviä laakereita kun muistaa että hinta on kumminki femman.

Femman kiinalaakeri kinostaa…

Voi jehna tekis mieli vaihtaa Bankesta Dura Acen veivit Suginoihin

mankkis - 18:50, 28.3.2019 » [u]Jarrut[/u]: Marin Lite [u]Jarrukahvat[/u]: Avid SpeedDial 2.0 (not SRAM) kumitettu
Saitko noita Marineita toimimaan? Mä laitoin samanlaiset crossariin, ja koolstopin palat ja kaikkee, mutta ei niistä tullut edes hidastimia maantiekahvoilla. :(

Just tänään säädin takasta ja äkäsemmäksi. Lähinnä sen takia että takajarrun vaijeri roikkui vähän vaakaputken päällä vaikka tatsi oli hyvä.
Jousien säätö on näissä kriittisin. Niitähän saa säädettyä tosi paljon kireämmälle kuin tavan Shimano ysäricantissa. Periaatteessa ihan perussäätö cantigeometrian perustein (lue Sheldonisi) kunhan jouset saa sekä tasasäätöön sekä haluttuun kireyteen.
Noi Speed Dialit on toki erinomaiset kahvat mutta uskoisin että voimaa saa myös maantiekahvoille halutessaan. Säätöä säätöä, herkkä sielu jne.

mankkis - 21:28, 13.8.2019 » Just tänään säädin takasta ja äkäsemmäksi. Lähinnä sen takia että takajarrun vaijeri roikkui vähän vaakaputken päällä vaikka tatsi oli hyvä. Jousien säätö on näissä kriittisin. Niitähän saa säädettyä tosi paljon kireämmälle kuin tavan Shimano ysäricantissa. Periaatteessa ihan perussäätö cantigeometrian perustein (lue Sheldonisi) kunhan jouset saa sekä tasasäätöön sekä haluttuun kireyteen. Noi Speed Dialit on toki erinomaiset kahvat mutta uskoisin että voimaa saa myös maantiekahvoille halutessaan. Säätöä säätöä, herkkä sielu jne.
Onko noissa vanhemmissa kahvoissa isompi säätö, kuin nykyisissä? Nykyistä en saanut toimimaan kunnolla lyhyelle vetopituudelle, kun veto jää lyhimmilläänkin liian pitkäksi.

Cantiteoria visuaalisena.

Kahvojen säätöihin en muistaakseni ole koskenut, etäisyydet oli ok. En tiedä eroaako noi Avid SD 2.0 kahvat sit uusista SRAM mafian alaisuuden tuotteista vetosuhteiltaan tai säädöiltään.

Noita Marin Litejä en ole kokeillut muilla kahvoilla mutta uskoisin olevan ihan perus maantievedolle ja toistan nyt vielä kerran että tosi hyvät jarrut.

Mulla oli aikoinaan tällaset Vanguard Lizard jarrut naitettuna Dia Compen SS-5 kahvoihin ja tatsi oli samantyyppinen ja nekin oli yhtä vakuuttavat toiminnaltaan. Vähän samaa designiä ja kaikki oman uskomuksen mukaan myös maantievedolla.

Mulla on yks ylimääräinen satsi noita Marin Litejä jos joku haluaa ottaa testiin. Suosittelen kyllä!

Alan epäillä, että ebaysta ostamani lohenpunaiset koolstopit oli joko piraatit tai isoisän aikaista kovettunutta erää. Koska voihan veljet, kyllä minä niitä jarruja säädin ja hieroin, huonoin tuloksin. Meni hermot, vaihdoin toiset jarrut (ja palat) tilalle ja Nyt Pysähtyy.

Nii mut se unohtui sanoa aiemmin, oikein hieno halpa keula siinä.

Eiks yks aika selkee tapa arvioida minkä tahansa kahvan todellista vetosuhdetta oo mitata etäisyys vivun kiinnityspultin (akselin) keskeltä siihen kohtaan missä vaijeri on kiinni. Yllättävän isoja eroja kahvojen välillä meinaan on.Ei erot tohon mittaan tyhjenny tietenkään koska itse vivun pituus ja muu muotoilu vaikuttaa tuntumaan tietty. Mutta kumminki.

1 Like

Olikohan se sun kiinatolppa sama kuin mulla, eli joku BXT?

Satulan klämppiin ku kiristelee omasta mielestään oikeat newtonit niin edelleen päivä paistaa kiskolle tarkoitetun uran pohjasta? Sit kun ajaa jonkun pienen asvalttiin painuneen kuopan yli niin kuuluu ikävä naksahdus etkä ole varma onko klämppi nyt murtunut vai ei. En oo vielä tolppaani vaihtanut mutta ei se aivan terve ole.

mankkis - 8:13, 14.8.2019 » Kahvojen säätöihin en muistaakseni ole koskenut, etäisyydet oli ok. En tiedä eroaako noi [u]Avid[/u] SD 2.0 kahvat sit uusista SRAM mafian alaisuuden tuotteista vetosuhteiltaan tai säädöiltään.
[http://kuva.termiitti.com/image/48205.jpg](https://forums.mtbr.com/vintage-retro-classic/avid-sd-2-0-levers-464840.html#post5038182)

Jussi se jaksoi googlettaa B-)

Vetosuhdeasiat kiinnostaa ihan henkilökohtaisistakin syistä.

kolkka - 10:22, 14.8.2019 » Olikohan se sun kiinatolppa sama kuin mulla, eli joku BXT?
Kiinakuitutolppa oli se joku perus 15€ kapistus setbäckillä. Ei kai niillä mitään nimiä ole? BXT ei ole tuttu. Mulla on kummiskin samanlainen Sibbossa ja vaimentaa mielestäni ihan mukavasti vaikka yksi suuri miinus siinä on. Noitten vanhojen ysäriFlitejen reilit kun on aikamoisessa taaksepäin sloupissa niin siitä tolpan clämpistä loppuu säädöt heti. Tapana on siis muotoilla itse tolpan kehdon takaosaa akkurälläkän flapdiscillä jotta clampin osat eivät pohjaa ennenkuin satula on tarpeeksi vaaterissa. Tuo käsittely tietysti tekee siitä kehdon takaosasta muutaman millin ohuemman mutta on ne ennenkin kestänyt. Ensimmäisessä kuvassa esiintyvälle tolpalle kävi tosin niin että clampin takapultti tuli kehdosta läpi. Win some loose some. Niitä tolppia saa kyllä kiristellä ihan tuskanhiki otsalla et milloin pamahtaa. Jos tosin jotkut paremmat clampin osat menis tohon niin vois harkita vaihtamista. Koneistetuilla osilla ja noilla kiinalaisilla valuosilla kun on jonkinverran eroja toleransseissa ;)

Tuo alsainen Easton tolppa ei nyt sitten vaimenna juuri mitään mutta ulkonäöstä tuli sentään vähän ryhdikkäämpi. Katsotaan jos jaksan tehdä asialle mitään. Jotenkin silti tyytyväinen lopputulokseen.

Kuvat näköjään vaikuttaa paljon koska nyt näyttää entistä släckimmältä :smiley:

Ei tosin mua haittaa koska perkeleen mukava pyörä! Erityiskiitos tofu-Eerolle joka antoi hyvän diilin SimWorksin sweeppitangosta, muuttui pyörän luonne entistä paremmaksi. Laitoin myös laatikossa pyörineet KoolStopit kiinni, jarrutkin vielä smoothimmat. 5/5 fiksi good buy.

Edit. Uus kamera, tummat kuvat. sori

1 Like

On kyllä mukava. Just tänään kattelin tän kuvia pedalroomissa kun pohdin cantien jarrukaapeleiden vetoja.
Mitä sulla on siinä kaapelin suojana/liukasteena kun menee satulatolpan ohjurin läpi?

Ohjurissa on lineaarikuoresta purettu pätkä muovikuorta, just sellanen että vaijeri mahtuu siitä läpi. Vähän nuhjaantunut jo joten joku jämympi olis tavallaan haussa jos olis kovia vinkkejä?
Ohjurin edellinen omistaja oli vissiin vetäny vaan suoraan läpi koska aikamoinen vekki tossa on. Toimii silti toivotulla tavalla.

Viritin tos jokin aika sitten täyspitkät kun ei tullut kunnon talvea tänne Suamem Turkuun. Ihan kiva olla pärs ja lahkeet kuivana. Rossikumejakaan en jaksanu ku tuntu hitaalta ja tällä polkenu enimmäkseen nyt pl. ne aamut kun on ollu liukasta.
Getaround bar meni tilapäistoistaiseksi tandemiin joten takaisin riseriin. Jostain syystä olin menny pätkäsemään ton vanhan deanodisoidun Rampantin mut nyt on täyslevee ja meno maistuu. Voimansiirtokin vihdoin hiljennetty ja ajo blissiä.

oon kyllä ajettavimman näköne pomppis mitä muistan

erooko keulan speksit orkkiskekestä paljoa? sillä perusmakkarakeulalla kohtuu käppäsen tuntune ohjaus näis imo