AMA: Genesis Day One

http://farm9.staticflickr.com/8285/7801406312_84e20449d4_c.jpg" width=“800” height=“600” alt=“IMG_3008”

Kolmisen vuotta uskollisesti palvellut Genesis Day One. Kokenut muodonmuutoksen flättitangosta bullhornin kautta kippurasarviin. Syksyksi saa tarvitaessa lokarit ja talveksi nastat ja kevyempää välitystä.

  • 42-18 Surlyn rattailla, talveksi ja krossiin 39-18 vapaarattaalla
  • Vittoria Randonneur Pro 35-622 (varalla myös Contin 4season ja Speed King)
  • KMC:n X1 -sinkulaketju, Surlyn Tuggnut
  • Chargen Spoon -satula
  • Dedan tanko, Ritcheyn stemmi (halvat), Cinellin cork tape
  • Tektron RL340 -kahvat
  • Edessä Tektron RX-5 mini-v, takana Avdin Single Digit 5
  • Powergripsit alkuperäispolkimissa, aiemmin käytössä Shimanon M324

Mukava ollut kyllä ajaa. Osia tullut reilusti päiviteltyä ja kokeiltua eri juttuja ja renkaita. Pahaa sanaa ei juuri ole, lähinnä maalipinta on heikko. Powergripsit toimivat kohtalaisesti, jouduin tekemään lisää kiristysreikiä kun muuten jäivät liian löysiksi.

Funktionaalinen on kaunista. Tai ainakin toimivaa :wink:

Hieno pyörä ja tainnut nähdä sen verran ajoa ja aikaa että löytänyt muotonsa ja käyttönsä. Chapeau.

1 Like

ajatko paljon alaotteelta? Minusta tuo näyttää siltä että olisit hionut asentoa sitä ajatellen.

Polkimia en ihan tajua, muuten hyvän näköinen fillari.

vanttera - 17:28, 18.8.2012 » Polkimia en ihan tajua, muuten hyvän näköinen fillari.
veikkaan että noista sträpeistä saa arkiajojen yllätystilanteissa nopeesti ja ajattelematta asiaa jalan pois, ite varmaan päätyisin kans vastaavanlaiseen ratkasuun jos en ajais lukkiksilla.

Järkipyörähän tuo on. Lokarit on ollut pääsääntöisesti käytössä, työmatkakulkine kun on. On tullut myös ajettua maantietä ja hiekkapolkuja, välillä myös metsäpolkuja.

En oikeastaan. Viittaatko tuohon suht pystyyn tankoon? Itse asiassa tanko on yleensä enemmän vaakatasossa, nyt kokeiluna pystymmässä.

Et tajua Powergripsien periaatetta vai niiden käyttöä ensinnäkään? En oikein pidä häkeistä, nuo tarjosivat mielenkiintoisen vaihtoehdon. Keskustelua niistä löytyy myös Yksivaihteesta.

Lähinnä siis sitä, että KRNKY:n remssimalli on parempi, ja lukkikset kuuluis mun mielestä jotenkin tähän. Kukin toki tavallaan.

e: Powergripsien kääntömallin vaikutusta etenkin polvien niveliin siis aprikoin.

Yleensä onkin lukkikset, varsinkin vapaarattaalla ajettaessa. Fiksinä ei ole menty kuin pari viikkoa. Powergripsit ovat vasta kokeilussa, en osaa sanoa vaikutuksesta polviin. Pientä säätöä tosiaan vaativat, olivat aivan liian pitkät vaikka jalka on kuitenkin 44-kokoa.

AMA tullut näköjään joskus tehtyä. Krossien jälkeen oli sopiva tilaisuus ottaa kuva nykykuosista. Nyt ajoa alkaa olla sen verran takana, että pyörä on löytänyt muotonsa ja käyttönsä. Dingejä ja dongeja löytyy. Alkuperäsistä osista taitaa olla jäljellä etujarru, ohjainlaakeri, tolppa ja klamppi. Muuttunut puhtaasta järkipyörästä enemmän krossi/GG-suuntaan. Vaikka kyllä tällä edelleen myös mielellään kommutoi. Hetken kuumottelin kuitukeulaa, onneksi tuli muita menoja. Tubeless-kiekot olisivat myös kivat.

Genesis Day One 2010, 58cm
Open pro/Dt Comp/Surly Ultra New/Maxxis Raze
Andelin kammet/Gebhardt 40t/Halo Clickster 18t/Z610HX
Deda RHM01/Lizard Skins DSP/Ritchey 4Axis
Tektron RX5 edessä, 926AL takana/SRAM 500
Spessun Toupe/Genesiksen orginaali tolppa

1 Like

Ooo! Tämä on muuttunut kyllä parempaan suuntaan! Toki tanko on käsille ja satula perseelle (eikä mun silmilleni), mutta laskenut stonga ja enempi vaakasuuntaan nokkaansa nostanut satula herättää itessäni paremmista ajoista.

Sanotaanko niin, että oppirahoja on makseltu monen asian suhteen.

Paljonkos se sinu sisäjalan sisämitta suunnilleen onkaan. Toi on jotenkin sievän näköinen kun tolpaa ei ole liiaksi ulkona ja samaan aikaan tanko vaikuttaa olevan fiksulla korkeudella. Eli siis varsin oikean kokoinen, ja muotoinen, raami.

Cliksteri käytössä reilun vuoden? Talvikokemuksia?

Saumaa on siunaantunut n. 88 cm verran. Kooltaan tämä on osoittautunut hyväksi. Voisihan tuota stemmiä vielä koittaa laskea hieman. Tuli muuten melkoinen ergonomiabliss kun vaihdoin vasta Tektron kahvat Srameihin.

Clickster käy ja surisee. Ei siinä mitään vikaa toistaiseksi ole.

Tää toka on kova näköinen.

Joo, onhan tuo muuttunut ekan kuvan sekasikiöstä aika paljon aggressiivisempaan suuntaan. Ja on oikeasti parempi ajaa. Vuosien aikana on oppinut pyöräilystä ja ajoasennosta yhtä ja toista.

Google heitti silmille viime vuonna otettuja kuvia. Tämä vuoden 2011 (tai ehkä 2010?) Genesis Day One on mulla edelleen. Tuon krossiversion jälkeen se ehti toimia muutaman vuoden suoratankoisena kommuutterina ja pari vuotta sitten sai uuden elämän sorapyöränä. Tämähän on auttamatta liian pieni, kuten ehkä 35 mm setbackista ja 130 mm stemmistä voi päätellä. Jotenkin on vain ollut vaikea luopua.

2 Likes

Eikö se oo vaan pro fit eikä liian pieni

6 Likes

Isoin ongelma koon suhteen taitaa olla käsien pituus, syliväli on 200 cm kun pituutta on vain 185 cm.

Edelleen halajan leveämpää rengastusta, 40 mm Terra Speed on vähän turhan kapea vääriä polkuja ajettaessa.

FSA:n ohjainlaakeri on edelleen alkuperäinen enkä ole isompaa vikaa huomannut enkä juuri huoltanutkaan.